ПЪРВО В ПИК: Главният прокурор Иван Гешев с първи разкрития за акцията в президентството: По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на Радев представя материали с гриф "секретно" (ВИДЕО)

Политика

ПЪРВО В ПИК: Главният прокурор Иван Гешев с първи разкрития за акцията в президентството: По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на Радев представя материали с гриф "секретно" (ВИДЕО)

123537
на 09.07.2020
ПЪРВО В ПИК: Главният прокурор Иван Гешев с първи разкрития за акцията в президентството: По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на Радев представя материали с гриф секретно (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

"Нямам представа дали ще има арести, такава информация ще дадат наблюдаващите прокурори. Доколкото съм запознат, се провеждат действия по претърсване и изземване по два обекта и два кабинета в сградата на президента. Те се използват от негов съветник, както и от секретар заради търговия с влияние.

По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на президента представя доброволно материали с гриф "секретно". Твърди се, че си ги е намерил в касата, на третия път предоставя материали, които са изнесени". Това разкри главният прокурор Иван Гешев в Габрово по повод течащата в момента спецоперация в президентството, за която първо ПИК съобщи минути преди 10 часа днес. 

препоръчано

На място на "Дондуков" 2 има и магистрати от военна прокуратура, което означава, че се правят обиски и във връзка с разкритията на медията ни от вчера, че се води и второ разследване, свързано с шпионаж. Става дума за производство за изнасяне на секретни данни на разузнаването към съветника на Румен Радев по отбрана Илия Милушев. 

Според отлично осведомени източници на ПИК от родните служби и в съдебната система, при разплитането на случая са изскочили, меко казано, шокиращи факти. В разрез с всякакви законови правила за боравене с държавна и служебна тайна документи на разузнаването са изнасяни и са предавани на съветника по сигурност и отбрана на президента Румен Радев – о.з. полковник Илия Милушев.

Запознати с разследването твърдят, че класифицираните материали са били предавани на Илия Милушев по време на тайни срещи в офиси в центъра на София, извън президентството. Според информирани за случая източници от разследването действията на Милушев и връзките му в разузнаването наподобявали конспиративна шпионска група.

"Целите на прокуратурата и нашите приоритети са противодействие на конвенционалната престъпност, но трябва да има реакция от правителството и Народното събрание", коментира още главният прокурор в Габровско, където е заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Там както отново първо ПИК съобщи, тече спецоперация срещу битовата престъпност.

Главният прокурор заяви, че идната седмица ще има съвещание между ръководството на прокуратурата и МВР, за да се направи анализ на битовата престъпност. Той отново допълни, че ще направят всичко възможно с партньорите им от МВР, за да намалят чувствително битовата престъпност до края на годината, както се случи вече с алоизмамниците.

"Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички.

Ако наричате инцидент опита на един неуспял политик да щурмува един зимен дворец, най-малкото това не е зимен дворец, той не е Каренин, а пристига с надуваема лодка!

Политиците правят най-доброто, но ако това е най-доброто - всеки да си прави изводите. Политиците не ме вълнуват - дали става дума за това лице с гумената лодка, за президента или министър-председателя“, коментира Иван Гешев воаяжа на Христо Иванов по вода до брега на Созопол и допълни, че прокуратурата няма да коментира подобни неща. 

Той допълни, че НСО е подчинение на президента и, ако има данни за престъпления, то прокуратурата ще работи, но какво се случва в НСО е работа на Румен Радев.

"Президентът да прецени какво иска. Една седмица казва, че ни няма доверие, после иска да разследваме. Да изясни позицията си и тогава мога да коментирам. И аз съм малко учуден от разнопосочните му мнения“, допълни още Иван Гешев.

По повод сметището край Червен бряг, обвинител номер 1 заяви, че до момента са изровени 120 тона боклук, но се работи много трудно, тъй като има заровена киселина и трудно се диша.

"Това е безобразие! В ЕС не може да се случи, възможно е в Либерия, но и за там се съмнявам. Хората трябва да си дадат сметка кого защитават", коментира още Гешев по повод аферата с боклука на обвиняемите Бобокови.

"Като са почтени да ги оставим да си заравят боклука, а ние да спрем да работим като сме лоши?! Не може затворите да са пълни със социално слаби, а богатите да смятат, че всичко им е позволено. Докато аз съм главен прокурор, това време свърши, всеки който не спазва законите, не си плаща данъците и си заравя боклука, ще си понесе последствията", допълни още Иван Гешев и заяви, че останалото е в ръцете на съда, като един кръг от въпросните бизнесмени явно смятат, че са седнали от лявата страна на Бога.

Гледайте на живо по ПИК TV!

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това