Вход
София
Времето в София 18 o C

ПЪРВО В ПИК! "Медиана" с експресно проучване - ГЕРБ води твърдо на БСП, народът не иска нови избори

ПЪРВО В ПИК! "Медиана" с експресно проучване - ГЕРБ води твърдо на БСП, народът не иска нови избори

на 12.09.2018
137427
41
ПЪРВО В ПИК! "Медиана" с експресно проучване - ГЕРБ води твърдо на БСП, народът не иска нови избори
Автор: ПИК
12.09.2018
41
137427

Медиана излезе с експресно проучване в началото на парламентарната сесия. ГЕРБ продължава да е първа политическа сила и води на БСП с 3,5 процента. Кризата във властта от последния месец (и острите пререкания на Волен Сидеров и Валери Симеонов) най-сериозно е ударила Обединените патриоти. Те са загубили над 3 % от електоралния си потенциал в рамките на месец. „Воля“ продължава постепенно да губи симпатизанти и вече е под 2 %. Две партии успяват да изплуват над психологическата граница от 2 % - „Демократична България“ и „АБВ“. Засега ДПС се утвърждава като трета политическа сила и не се наблюдава сериозно влияние на ДОСТ на Лютви Местан сред този електорат.

Събитията от последния месец сериозно са ударили върху авторитета на управляващите. На практика всички представители на управляващите (без Йорданка Фандъкова) бележат сериозен спад в обществената си популярност. Най-сериозен е ударът върху   премиера Бойко Борисов. За един месец той е загубил 6 % от личния си рейтинг, следван от Волен Сидеров (- 5 %); Томислав Дончев (- 5 %); Цветан Цветанов (-3 %). Спада и общата оценка на работата на кабинета („Среден“ – 3.29).

Само за три месеца хората, които считат, че е добре кабинета да изкара пълен мандат са намалели с близо десет процента (с 6 % за последния месец). Към момента разликата между тези, които биха желали пълен мандат за правителството (37 %) и желаещите то да си отиде предсрочно (29 %) е само 8 %. (При 20 % преди три месеца).

Намаляват се оптимистичните нагласи и се увеличава песимизмът по отношение на непосредственото бъдеще. Вероятно, влияние оказват и очакванията за покачването на цените на енергоносителите в зимния период.

На този фон не се наблюдава драстично разместване на електоралните нагласи. ГЕРБ губи един процент от електоралната си подкрепа, но все още води пред основния си политически опонент (БСП) с 3,5 %.  Кризата във властта от последния месец (и острите пререкания на Волен Сидеров и Валери Симеонов) най-сериозно е ударила Обединените патриоти. Те са загубили над 3 % от електоралния си потенциал в рамките на месец. „Воля“ продължава постепенно да губи симпатизанти и вече е под 2 %. Две партии успяват да изплуват над психологическата граница от 2 % - „Демократична България“ и „АБВ“. Засега ДПС се утвърждава като трета политическа сила и не се наблюдава сериозно влияние на ДОСТ на Лютви Местан сред този електорат.

 Следва да се има предвид, че тази картина на относителна политическа стабилност би могло да се окаже твърде измамна. Над половината от избирателите (55 %) заявяват, че е възможно да гласуват за засега хипотетичните, „Партия на Слави Трифонов“ и „Партия на Румен Радев“. Тези избиратели  очевидно търсят политическа алтернатива вън от основните политически играчи и тяхното поведение при едни избори и непредвидимо. (В този смисъл твърденията, че едни избори ще възпроизведат съществуващата в момента картина не почиват на познаването на обществено-политическите нагласи в обществото.) 

Сподели:
Напиши коментар »
(41)
1
Следва важния въпрос А $КОЙ$ финансира проучването?
2
Явно е време Президента да направи една партия и да ги мята!!!
3
Рейтинга на Радеф е трепач. Без да прави нищо е на върха. Ако я свърши някаква, ще бие и Путин.
4
Статистическите агенции са велики манипулатори.
5
ЗАВИНАГИ БОЙКО БОРИСОВ ! ВЕЧНА ДЕМОКРАЦИЯ ! ДО ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРИН !
6
Народът не иска избори, иска увеличаване на цените на ток, парно и т-н по веригата! Иска увеличаване на заплатите на държавните служители, но собствените му заплати и пенсии не иска да бъдат увеличавани! Да ПИК - явно някой е дебилен...но дали е "народът" или пускате информации за ползване от дебили?! Хайде стига вече! Наистина прекалявате! Имайте малко достойнство, че и срам!!!!!
7
На кой платиха да лъже няма човек да иска да му увеличават всичко двойно за една година и да харесва тези некадърни необразовани министри и пожарникар стига глупости избори трябва да има веднага но няма читави
8
Трябва ли ГЕРБ да се махнат от управлението - 100% отговориха "да" и добавиха "мястото им е в затвора, където да ги пазят сто чистачки". Моето проучване показва, че българите искат предсрочни избори и справедливи наказания за самозабравилите се калинки, които окалинчиха цялата държава. Един луд не намерих, който да одобрява това правителство и да не иска то да се разкара. Тези къде ги намират, идея нямам.
9
Това е повече от фалшива новина!Това е манипулация и би трявало и вие и тази агенция да носите наказателна отговорност. Безсрамници! Хора изнемогват с 200 лв. пенсии, всичко поскъпва. Последни сме по доходи а "народът" искал това да продължава....Народът ли или администрацията и политиците?
10
Народа не иска никой от 240 разбойници.А най малко му трябва празноглав слуга за премиер.
11
БСП трябва да бъде сведена до процентите наДПС!
12
И ако процентите за партии на дългия или Радев са верни, връщаме пак БСП на власт. И ще има пак вадене на зъби и рестарт на икономиката от дъното. Каквото сам си направиш, никой не е в състояние да ти причини. Търсим алте.натива, ама няма и ще паднем върху черния овен, дето ще ни отнесе в долната земя. Забравихте ли пенсиите по 3 долара и заплатите по 5? Щом ви е къса паметта, пак ще ги получавате.
13
А ти забрави ли че тогава нямаше евросубсидии и нямаше откъде да се краде.
14
Въпреки политическият плурализъм, не виждам партия или кандидат, за който да упражня конституционното си право на глас. До един са партии на бивши членове на БКП и ДС. Всъщност, лидерите и кандидатите на всички тези партии са интелектуално и мисловно на по-ниско ниво от мен, на практика са неосъдени престъпници от Закона, който се упражнява също от бивши комунисти и МВР и ДС служители.
15
питал си,а може би си сънувал че питаш не 100 човека,а сто австралопитека! Ама що ли те критикувам-нация която не вижда нищо позитивно в сегашното управление-а би трябвало да вижда-заслужава да я... поуправлява тандема фърчило-сланинова.Таман с тая раждаемост ще се освободи прекрасната територия..Или както е казал великия Радой:срещнали се на полянка прабългарин и славянка;цуни-гуни,вади тури;народили чукундури;хем крадливи и ебл...и,а най -вече-ЗАВСТЛИВИ! ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ.. Осмия-наведе ли се?
16
ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ: «ХОРАТА ПОДОЗИРАТ, ЧЕ БСП Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ СТЪЛБОВЕ НА ОЛИГАРХИЯТА И ПРИЧИНА ЗА ПРОВАЛА НА ПРЕХОДА» Иво Христов в интервю за агенция Крос през 2014 г.: "Хората инстинктивно усещат, че БСП е социалистическа по форма партия, която по съдържание няма нищо общо със социализма. Те дълбоко подозират, че става въпрос за един от основните стълбове на олигархията и една от основните причини за провала на България в рамките на така наречения преход." http://www.cross.bg/gerb-partiya-lyava-1413065.html#.W5Z9TugzZPa
17
Някой вярва ли и една дума на тоя червен кретен. Сега БСПеерастите със соц. агенции, ще се изредят да облъчват народа, със фълшиви новини. То в наше село от 5 мата дето гласуваха за БСПдирастията водена от Импексовата курабия, 3-ма ги прибра Началника, другите двама се осъзнаха, че докато те превиват гръб от работа, червените фиодали и капиталисти са на спа курорт, върху техния гръб, и се осъзнаха!!
18
Ха ха ха, БСПдирастията реве от проучването на собствената си агенция, водена от най червения в чарвата БСПдираст. Червените 80% дебили, водени от Импексовата лъжлива и крадлива курабия, власт няма да видят никога, според червен Колю, макар да им е надул резултата, поне със 15%. Браво на Мавъра, че с Импексовата барсала, най накрая, успя да смаже тая вредна и крадлива партиа. Но Мавъра със Гнома и Рада дълбоката, успя да погуби и малкото дясно, което беше останало около шайката от реститути..!!!
19
С тази поредна гавра с пенсионерите ГОЛЕМИЯТ СУДЖУК си изпроси МИЛИОНИ клетви от измъчените болни и гладни пенсионери !!! Рано или късно тези клетви ще го застигнат и ще се стоварят със СТРАШНА СИЛА върху злодейската му ТИКВА защото-нека да си спомним поемата ГРАМАДА - никой не се е разминал с проклятието на народа си !!!
20
Др. Нинова повишава рейтинга си !? Защо ? Радвате се на СПА почивката й ? Или харесахте Крумчовите закони ? Или защото се прави на вярваща в Бог ? А др. Радев ? Само 3% ли не са съглассни с "обикновеното" ПТП с баща му ?
21
Имали някой да се връзва на статистиките на Камазъ Кольо? Досега не съм чул друг случай , когато такава агенция да сбърка на избори само със...20%!
22
Ей това е хибридна атака за дебили. Подведомствената на БСП социологическа агенция на Кънчо и Сънчо, известна с това, че никога не е познала нищо, изцвъква една от най-гадните си фалшификации и едновременно с това червените троловете цвилят, че резултатите били манипулирани. Манипулиция е, да. Манипулация, която показва желанията на Мадам Л. и Фърчи-лъжи за действителност. И като реват троловете си мислят, че ще направят фалшификацията по-достоверна.
23
Ясното е само това, че рейтинга на "фърчилника" е убийствен и ако рече да направи партия, всички други партии , съставени от бивши доносници на ДС, т.е. ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП ще трябва да му кацнат на фърчилника. Дошло е времето на Радев и има два варианта за политическото му бъдеще. 1.Прави партия, печели парламентарни избори и разбива възможния вариант за управление на страната- ГЕРБ или БСП. 2.ГЕРБ му плащат за да не създаде партия, Радев си изкарва мандата и ГЕРБ управлява България до Второто пришествие.
24
Това соц.проучване е пълна лъжа. Народът не понася ГЕРБ, НЕ ГИ ПОНАСЯ, мразим ги, ненавиждаме ги, проклинаме ги всеки ден, а те ни казват, че евентуални избори биха потвърдили сегашното положение. ДА, ама - НЕ!!! Тиквата заедно с кохортата му си заминават с гръм и трясък и без социологическите проучвания на Медиана - поръчкови, ненужни, защото волята на народа е над тези мижи-лъжи проучвания.
25
като искате герб защо се оплаквате от цените на стоките и газта бьлгарките умирали пьрви в ес всеки ден някои скача от балкона всеки ден сьбираме пари за болен бьлгарин вьздухьт в софия бил мрьсен и ни разболявал аз по избори не ходя заради де-билите сега страдаме всички
26
Само АБВ е алтернативата в ляво!Нинова е бита карта!
27
Ето, така се подменя социология - с червен партиен слугинаж!
28
всички партий да се пръждосват искаме личности стига с тез бандитски групи наричани партий
29
отговор на коментар
Искаш да кажеш -БСП да ни мята ?! Кажи си го направо ,не бъди толкова скромен !
30
всички са едно котило бре глупаци как да ви го набие в тъпите кратуни човек това всички до една са бандитски формирования ще го разберете но късно къснооооо
31
Щом тия.дават 3 процента преднина за ГЕРБ, значи истината е че ГЕРБ води поне с 13!!!!!
32
НЦИОМ БЕШЕ ЗАКРИТ ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ ,ТЪЙ КАТО ИЗЛЕЗЕ ПРОУЧВАНЕ ЧЕ 68 % ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БСП .МИКОВ МИХАИЛЬ ТОГАВА БЕШЕ ПРЕДCЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ЛИЧНО ТОЙ ВНЕСЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЦЕНТЪРА ДА БЪДЕ ЗАКРИТ .А КОКАТО ИМАШЕ ПРОТЕСТИ МИХАИЛЬ МИКОВ ИЗЛЕЗЕ И КАЗА НА МЕДИИТЕ: .......''НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ТОЛКОВА ВНИМАНИЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ЗАЩОТО ТАКА ГИ КАРАТЕ ДА ИДВАТ И ДА ПРОТЕСТИРАТ .....''
33
ДО №8 ТИ ПЪК КОЙ СИ БЕ ЛУБРИФИКИРАН ЗАДНИК ? АКА ПОПИТАТ НАИСТИНА УМНИ 10 ЧОВЕКА КАКЪВ СИ, СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ ОТГОВОРЯТ: ЧЕРВЕН ТРОЛ. ЗАЩА НЕ СЕ САМОИЗПЛЯКАШ РЪБАТКО?
34
ГеРб твърдо потъва, поарникаря и физкултурника на паржолника.
35
Има голяма грешка в проучването ! Това трябва да го направят "великите" социолози , политолози , анализатори и тем подобна "измет" , която 29 години манипулира хората , като "кънчо" и великия милионер "а. райчев" .Младите , които вече са на 30 - тина години изобщо не знаят за какво иде реч .
36
ГЕОРГИ СВИЛЕНСКИ Е СЪЩИЯ ЛЪЖЕЦ КАТО №8.СВИЛЕНСКИ ПОПИТАЛ 7 ЧОВЕКА И НИКОЙ ОТ ТЕЗИ 7 ЧОВЕКА НЕ БИЛ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ .ОБАЧЕ СВИЛЕНСКИ НЕ КАЗА ,ЧЕ Е ПОСЕЩАВАЛ ПЕНСИОНЕРСКИЯ КЛУБ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.ЕЙ ТАКИВА МАНИПУЛАТОРИ ИМА В БСП НА КОИТО ДОРИ И БАБИТЕ ВЕЧЕ НА ВЯРВАТ.
37
А бе ТЕЛЯК що не си гледаш тривката и КИРТА която вадиш от суджуците ами се занимаваш с работи които не са за ТРИВКАТА ти !!!
38
Като чета коментарите виждам, че дебилите са повече от 80%. И същите тези дебили не знаят, че МЕДИАНА е на "социолога" Червен Кольо! А защо е червен Кольо? Защото твърд червен боклук! Сигурно с болка на сърцето е дал толкова много % на ГЕРБ! ;)
39
отговор на коментар
Попитах 100 червени анала ? 100 % отговориха : сърби ме, сърби ме, не издържам !!! Да, но никой не иска !
40
В тебе ни е надеждата. Ти разбираш от всичко, макар да си абсолютен калтак. Ние 10 години търпяхме един простак, колко му е тебе да търпим. Виждам , че продължаваш да рошиш гъстата черна вълна на Нинова. Тази работа не е за теб. Тук си слаб. Но ако тя дойде на власт след м. май 2019 г., няма къде да ходиш и на нея ще биеш шпатули както на Шербет Питека от Банкя. Тази работа е за теб. Кажи на твоите две пръдлини (Мастиябаркова и Ива Ушева) да не спират да клатят на Румен Радев ташаците. А бе тоя Радев води много грозно на Суджук Питека - 66:36, ба си мамата. Въпреки твоите писания срещу него. И преди съм ти казвал, ти осигури над 300 000 гласа на Радев с мръсотиите които публикуваше за него. И тези гласове са само от твоята компартия " Шайка". Ако продължаваш да джафкаш, да виждаш държавни преврати резултата скоро ще стане 100:0 за Радев срещу Фатмака от Банкя.
41
Аман, бе, спите ли в наведеното, суджученотиквено сайтче ПИК/Празнодумки Инсинуации Клюки/,как допуснахме коментар 40 а не му ударихте веднага едно"нецензорно"или"грешен код"!Събудете се, стегнете се, ще изпуснете герберската поръчка и ще умрете след това от глад, няма друг който да ви пълни гушите!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 7427
архив

Идеалното семейство.
Жената:
- Скъпи, ходи да пиеш бира!
Мъжът:
- Миличка, още не съм минал с прахосмукачката!

няма нови новини
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
сега
2312
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Режисьорът Ивайло Спасов пред медията ни - как се прави кино без държавата и кога ще гледаме как Йоанна Драгнева кръшка на мъжа си с Калин Вельов
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за неделя - Скорпионите да си седят вкъщи, неразрешими проблеми тормозят Козирозите
x