ПЪРВО В ПИК: На магистрала "Струма" е страшно - километрично задръстване блокира трафика, обходните маршрути в ремонт подлудиха шофьорите (СНИМКА)

Региони

ПЪРВО В ПИК: На магистрала "Струма" е страшно - километрично задръстване блокира трафика, обходните маршрути в ремонт подлудиха шофьорите (СНИМКА)

58086
на 16.08.2019
ПЪРВО В ПИК: На магистрала Струма е страшно - километрично задръстване блокира трафика, обходните маршрути в ремонт подлудиха шофьорите (СНИМКА)
Автор:   ПИК

препоръчано

Километрично задръстване блокира движението по магистрала "Струма" този следобед, предават читатели на агенция ПИК, попаднали в адската тапа. Както медията ни съобщи, пътят в района на Дупница е затворен в двете посоки заради избухването на пожар под един от мостовете, който разруши 13 от носещите колони.

Трафикът по "Струма" се отклонява по главен път Е-79. Така цялото движение към Гърция в най-отпускарското време минава през 8-километровия участък през еднолентов път. Това е и причината за километричното задръстване. Читатели на агенция ПИК алармират, че кервани от коли висят неподвижно в очакване колоната да потегли.

Сред шофьорите има и много чужденци. Пътуващите по "Струма", попаднали в тапата, са видимо изнервени, тъй като много от тях са принудени да чакат часове с малки деца в задръстването.

Оказва се обаче, че затварянето на магистрала "Струма" не е единствената пречка за шофьорите. Пренасочването през път Е-79 създава допълнителни неприятности за тях, тъй като в отсечката на няколко места се правят ремонти, което ограничава скоростта и създава предпоставки за още по-големи тапи.

Най-големият проблем е, че километричните тапи в посока Гърция ще се задържат и през следващите седмици, тъй като няма яснота кога магистралата ще бъде отворена, негодуват шофьорите.

Припомняме, че проверка на ПИК по-рано днес установи, че това ще стане най-рано след месец и половина. Поне седмица ще отнеме експертизата за повредите на бетона и от какъв ремонт има нужда съоръжението, съобщиха от АПИ. А това означава, че целият ваканционен сезон ще премине в кошмарен трафик и изнервени шофьори, принудени с часове да висят в задръствания.

Сподели:
Бомба x
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 224
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това