Вход
София
Времето в София 7 o C

ПЪРВО В ПИК: Прокуратурата погна Елена Йончева - започва проверка по разследването на медията ни за аферата с къщи за гости на депутатката и мъжа й

ПЪРВО В ПИК: Прокуратурата погна Елена Йончева - започва проверка по разследването на медията ни за аферата с къщи за гости на депутатката и мъжа й

на 23.04.2019
72485
48
ПЪРВО В ПИК: Прокуратурата погна Елена Йончева - започва проверка по разследването на медията ни за аферата с къщи за гости на депутатката и мъжа й
Автор: ПИК
23.04.2019
48
72485

Върховна касационна прокуратура възложи на Главна дирекция "Национална полиция" извършване на проверка по публикации в медиите за ползвани не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева.

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод публикация в електронния сайт ПИК със заглавие „Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“

Данните, съдържащи се в публикацията сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, но същите са недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка от ГДНП.

Ще бъде извършена документална проверка на проекта, като на място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.

Определен е едномесечен срок за извършване на проверката.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(48)
1
Браво браво господине Еленка и Иванчева в сливенския да ги пердашат със страп он
3
никакво значение! Вече никой не ви бръсне за слива! Воните, та се не траете! Като сминджурясалата миризлива путkа на баба Ивче!
4
КАКВО ХУБАВО МИ БЕШЕ ПРИ СОМАЛИЙСКИТЕ ПИРАТИ?
5
Борисов веднага да действа- да разпредели и даде резерва на общините за усвояване.................................А да видим тогава дали комунягите ще драпат за властта.........
6
Нека всички Български родолюбци на 26 май да гласуваме за кандидатите на коалиция " ПAТРИOТИ ЗА ВAЛЕРИ СИМЕOНОВ"! Всички пaтриoти да гласуваме за него доказал се като единствения от ПФ който честен политик! И защото единствено той от коалицията има шанс да влезе в ЕП. Избирателите на ВМРO са около 30 хил.човека тоест 1%! Сидерoв и АТAКА вече нямат избиратели след предaтелството,Джaмбaзки 5 ГОД.прибираше по 20 хил.евро и не свърши нищо за България! Няма никакъв шанс на идните избори! Затова нека не пилеем пaтриoтичните гласове за кандидати без дори и минимален шанс а да гласуваме всички за " ПAТРИOTИ ЗА ВAЛЕРИ СИМЕOНОВ"
7
издихания на селския кенеф ПИК! След 26 май на борсата за бе безработни!
8
НЯМАЛА НИЩО ОБЩО ЛЕНЧЕТО, ПЪК СЕ ИЗЛЕЖАВАЛА НА ВЕРАНДАТА И СИ ГЛЕДАЛА КЕФА... ТОВА Е КАТО КТБ---- АЗ НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ Е ФАЛИРАЛА БАНКАТА И ЗА ТОВА ДО 2017г СИ ТЕГЛИХ ПО 12 700лв. НА МЕСЕЦ....
9
Сън в не още лятна нощ! Изтрещяхте яката. Но защо пък да не се преброим. След избора за президент социологическите агенции публикуваха : "За генерал Радев са гласували хора предимно от градовете, на различна възраст и образовани." Дотук спирам, за да не обидя останалите. Обаче! Вижте си коментарите. Това точки, запетайки, главни букви и правопис за нищо ги няма мат,риЯла! СрамУта! И да не забравя да питам : къде на друго място е публикувана тази "бомба"! Защото къщата не е нейна, а де юре това не е нейното семейство, защото няма брак с архитекта.
10
Прав си! В коалицията на Вaлeри влиза и ПП СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА! Това сме всички ние предприемачи които имаме дребен и среден бизнес и сме също работодатели! Нашата партия има 80 хил.членове! За 1 евродепутат са необходими около 160 хил.гласа тоест 5.88%. Само от ПП СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА Валъо има сигурни над 120 хил.заедно с нашите семейства и отделно от НФСБ. Влиза със сигурност! А ВМРO на всички избори когато е участвал самостоятелно е имал 1% тоест максимума им е 30 хил.гласа! Така че наистина няма смисъл да се разпиляват патриoтичните гласове а да гласуваме всички за коалицията - ПATРИOTИ ЗА ВAЛEРИ СИМEOНOВ
11
Така действат обективните медии! Това е документирано разследване, продължавайте!
12
Дълги години след разформироването на легендарните червени ескадрани срещнал Петка Чапай и го попитал: - Къде се дяна Ана Картечарката, Чапай? Къртечницата ми е ръждясала трябва почистване. - В БГ е сега, Петка. Казва се Елена и е нашето тайно биологично оръжие.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
отговор на коментар
К,ви медии, бе! Това за медия ли го имаш?! Те сами се наричат папараци. Дай линк към други медии, които са отбелязали "събитието"!
16
Мръсна, долна, червена крадла! С изкривено от злоба лице.
17
len4e len4e-losen4an4e slivenlii4e -i te snaia i te pomnia se s lakomiata si--no sega 6te ti presedne v guloto besolno ot tasi lakomia
18
Остава ви 1 месец.
19
len4e len4e-losen4an4e slivenlii4e -i te snaia i te pomnia se s lakomiata si--no sega 6te ti presedne v guloto besolno ot tasi lakomia
20
Йончева е избягала в Сомалия! Станишев поема Бсп. Бойко вкара дузпа от първи път! Очаквайте подробности!
21
Охххх леле много ги боли комунистите тук. Като гледам какво пишат. Заковаха Ленчето бе ей. Да не повярва човек. Сега тамън ще им видим морала. Умитат от злоба червените дебили..... Пишете пишете . тоя път ви го ЗАБИХА. С ВАШИТЕ МЕТОДИ ВЪВ ВАШИЯ.... Г...З.
22
виенето на червените кучки! Сливенската пандела плаче за вас.
23
Може да се завеждат дела колкото си искат, важното е, какво ще се докаже. А тази информация публикувана тук е е толкива истина, колкото, че Бащицата не е бил агент на ДС, под псевдинима БУДА. Идва краят на Будализов след който край ще бъдем свидетели на интерсни събития и метаморфози. Паниката в лагера на Будализов вече е параноя. И тази параноя ще го кара да извършва много глупости, за които ще плати скъпо. Управлява от 10 години а с всяка година положението на българина се влошава все повече! И така докога? Докато народа го изхвърли като мръсно коте с шутове!!
24
Ще и пр_днете на П_тката ;-) този нито и е мъж , нито е негова къщата ! Търсите под вола теле но ще намерите един голям бахур ! Боклуци от пик и шайката крадлива .
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Тоя път крадливата кучка ще я наврат в кучи гъз! Направо да ги карат комплект с Клепоухия Каун и Импексовата крадлива курабия!
27
Да и се проверят абсолютно всички имоти с терасите и балконите, заедно с подземни и надземни гаражи!Дори трябва и на лидерката и да се проверят всички имоти и имотченца!Да се направи проверка поне на половината бекапе за имоти и офшорни мирмички!
28
БРАВО, защото БСПдираст или Импексова кучка с морал, бившата кучка на СС Момата в публичен дом няма да я пуснат със нейния морал, вие искате да подаде оставка. Колкото я подаде Клепоухия мерзавец или Импексовата барсала, толкова ще я подаде и тая крадлива и лъжлива кучка!!
29
ама това въобще няма да повлияя на рийтинга на Елена Йончева. Този имот не е неин и никога не е бил. Това първо. Второ : нИдяло, нИдяло, яката се навря в поръчковите фекалии. Че и шишко отива в ЕС и няма да си мръдне и пръста за теб, защото в щатите са го подгонили, той е прехвърлил всичката си собственост и бяга. Буда пък - хич. Накрая всичко ще се обърне срещу теб и това ще бъде 65-тото дело, което ще загубиш. Този път завинаги ще загубиш. И всичко.
30
отговор на коментар
24/Ще излязат всички кирливи ризи на на мафията и ще ни пърд_т на член@ кой в ЦСЗ, кой в сливенския Оооооооо.....!!!!!!!!
31
отговор на коментар
Какъв агент! Информатор, доносник на ЦСБОП със собственоръчно подписана декларация и собственоръчно , написани доноси!
32
Вчера разобличи Банов- днес обвинения от прокуратурата по донос на ПИК! Егати и мафията- държава!!!
33
Да питам аз. Кой контролира тези проекти и кой бездейства с власт? Кой беше шеф на ДФ Земеделие, преди служебното правителство на Радев, а след него стана министър? За къв взема държавна заплата?
34
РАНО ИЛИ КЪСНО КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО. КЪДЕ Е БИ ТИ ВИ ДА РАСЛЕДВА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ИЛИ СЕ ПРАВИ НА ЗАГИНАЛ В БОЯ С ДРУГИ.
35
пиk се опитват да прехвърлят случая с Манолев на Йончева , но няма да им се получи
36
Ленчето е чиста като сълзица, няма нищо общо с КТБ, не е влачила пари от БНТ, докато е мачкала чаршафите на Станишев, не са я разкарвали с дипломатическите коли на екскурзийки за наша сметка. Нинова и тя чиста като сълза - нищо че държавната "Техноимпекс АД" е осъществявала своята дейност в Сирия, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, Ангола, Мозамбик, Зимбабве, Нигерия, Куба, Танзания, Етиопия, Гана, Кувейт, а имала е постоянни представителства в Либия, Тунис, Зимбабве и Алжир. Във всички държави е имало автопаркове, промишлени постройки, фирми, подфирми и сметки с милиони долари. Само в Зимбабве, дружеството е имало недвижима собственост, оценена на над 1,5 млн. долара. Да не говорим за дъщерните фирми и парите от сметките от търговията с оръжие. По-чиста от Нинова НЯМА и НЯМА да има. Тези пари преди Нинова и Костов са влизали в държавата, а те ги изнесоха, изнесоха с куфарчетата пенсиите на нашите родители, изкупиха и затвориха заводите.... Продължавайте 80%-ните да гласувате за тях!!!
37
Ще се самосезира ли прокуратурата за набеждаване, ако се окаже, че Йончева няма права на собственост върху тези постройки, нито има нещо общо с кандидатстването по проекта, който е на съвсем друго лице, а не на Йончева и то - далеч преди да го познава изобщо? Писането на името на депутатката в подобни заглавия, ако представляват клевета, повод ли ще е да се самосезира прокуратурата. А бащата на приятеля на Елена Йончева би трябвало да знае, че "Ползвателят (на подпомагането по проекта) съхранява всички документи, свързани с подпомаганите дейности, за срок 5 години след сключване на договора за отпускане на финансова помощ." Проверяващите няма какво да ходят да ровят. Не е длъжен човекът да пази тези документи вече. Освен това: ползвателя на помощта е длъжен да използва придобитите въз основа на одобрения проект активи по предназначение В РАМКИТЕ НА 5 ГОДИНИ, не повече.
38
Ха, ха, ха, ще проверяват нещо,в което Елена Йончева няма нищо ,ама тези съвсем се объркаха в мераците си да ударят едно рамо на подританите суджуци!
39
абе ПАПЕРС като не и емъж какъв и етогава!!!!!!!!!!!! и този големия бахур е за бесеппаковците и като не и е мъж защо мочка чаршавите с този в "КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ"
40
До 23 просто само твоито тъпо обяснение прочетог. Така е съда дава присъди .Тогаа защо съдите хората от ГЕРБ бе кретен нещастен. А сега невинна да ви имам и морала комунистически. Идиотски.26.05 идва и с това за лудпто Ленче дето излезе си го набихте здраво. Отивате си Ей.
41
Ленче що не подаде сигнал до прокуратурата че къщите не се ползват по предназначение.Че тези къщи за гости ги ползвате вие като богоизбрани така ли.Трудно - до сега само лъжи.И ако станеш евродепутат понеже само можеш да клеветиш -там какво ще работиш.
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
Близо е денят, когато червените крадци ще застанат не на трибуната на европейския парламент, а до стената, където ще ги изправи Военния трибунал. Нека само NASA да си свърши работата...
44
МНОГО СТЕ ПРИСТИ СЛЕД КАТО МОРАЛНИ ЗАЩО НЕ БУЧИТЕ ЗА КЪЩАТА В БАРЦЕЛОНА ИЛИ СОБСТВЕНИКЪТ НЯМА ТОПКИ АЛО ПИК
45
МНОГО СТЕ ПРИСТИ СЛЕД КАТО МОРАЛНИ ЗАЩО НЕ БУЧИТЕ ЗА КЪЩАТА В БАРЦЕЛОНА ИЛИ СОБСТВЕНИКЪТ НЯМА ТОПКИ АЛО ПИК
46
Да дебил идиоти много ви боли и не вярвате.че лудото Ленче може да е мошенник. Да такава е .жалки сте че сте толкова заблудени. Тази цял живот е хрантутена от някой. Сега се кълнете в нея . разочаровани сте и не ви се вярва.Съда ще докаже. Тогава ако е истина....какво. Ще ви видим морала комунисто идиото дебелисто.
47
А е разкрила някаква нередност,или корупция веднага проверка.И какво като проверяват тя ясно каза,че няма нищо общо с къщите .Друго си е да имаш собствен.асансьор.
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14954
архив

Баща на студент казва на професора:
- Професоре, аз мисля, че синът ми няма да мине изпита утре.
Професорът:
- Аз се обзалагам на 500 лева, че ще го мине!

няма нови новини
Днес: 258
hot
най-четени новини в момента
сега
2540
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Банов отговаря на обвиненията на БСП за Ларгото: Това са инсинуации, плод на болни мозъци (ОБНОВЕНА)
x
Знаете ли всичко за котките? Персите печелили войни с тях, ето защо изпитват ужас да им режат ноктите
x