ПЪРВО В ПИК! СЛЕД НАПУСКАНЕТО: Пламен Георгиев проговори за заплахите срещу него и дали е коментирал с премиера оставката си (ОБНОВЕНА)

Животът днес

ПЪРВО В ПИК! СЛЕД НАПУСКАНЕТО: Пламен Георгиев проговори за заплахите срещу него и дали е коментирал с премиера оставката си (ОБНОВЕНА)

71100
на 04.08.2019
ПЪРВО В ПИК! СЛЕД НАПУСКАНЕТО: Пламен Георгиев проговори за заплахите срещу него и дали е коментирал с премиера оставката си (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият шеф на шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев проговори за оставката си и атаките срещу него. Пред Нова телевизия Георгиев разкри каква е целта на отстраняването му от поста и кое го мотивира, за да продължи съвестно работата си като прокурор. Той ще се върне в специализираната прокуратура в началото на другата седмица. Висшият съдебен съвет трябва да го възстанови на работа според действащото законодателство.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Назначена ми е охрана от НСО поради анонимни заплахи за живота ми", отбеляза Георгиев, запитан защо е пристигнал тази сутрин с охрана. Той посочи, че заплахите срещу него датират от преди повече от пет месеца, още преди избухването на скандала с апартамента му.

"Аз не съм подал оставка заради заплахите. Този измислен скандал с моя апартамент не е причина за моята оставка. Докато течеше проверка срещу мен от НАП, държа да кажа, че това е една много сериозна проверка, бяха проверени шест години назад - аз и моето семейство. Всеки един ден ти се анализира за шест години назад. И това може би обяснява защо толкова дълго бяха тези проверки", разкри Георгиев.

"Аз исках да изляза чист пред хората и да кажа - ето, приключи проверката и всичко е законно. Но след този скандал аз не можех да продължа да бъда председател на комисията. Аз в сряда занесох своята оставка в парламента и тя бе гласувана същия ден. Излязох с позиция, която представих на всички медии. Три са причините, поради които си подадох оставката. Първата - семейството ми, което беше подложено на уникално силен тормоз. Представете си - детето ви, което не може да излезе от вкъщи, снимат ви с дронове... Отделно - този измислен скандал навреди на моята репутация. И целият този скандал навреди на имиджа и на комисията. Изговориха се лъжи - сутрин, обед и вечер. Аз не притежавам медии и не мога сутрин, обед и вечер да ги опровергавам", заяви още той.

"Изговориха се куп лъжи. Че съм платил евтина цена. Аз съм платил 1000 евро на квадрат. Имам да изплащам 60 000 лева на банката. Този апартамент е на банката и още дълги години ще бъде на банката. И още - едно безумно внушение - как да идват съседи на тази обща част, след като тя е конструирана от самите архитекти на сградата. Аз плащам данъци за тази тераса. Тя не е нещо особено. Такива има на всяко едно ново строителство от 10 години насам", отбеляза Пламен Георгиев.

Той изтъкна, че ще съди общината за понесените морални вреди. "Когато имаш наследствен имот, който си продал, и изтеглиш кредит - какъв е проблемът. Никой не попита съседите. Те, когато купих този апартамент, дойдоха на следващия ден и ме помолиха да направим спешни ремонти, тъй като покривът тече", коментира още Георгиев.

На въпрос чий интерес е "настъпил" и на кои олигарси, той отговори: "40 милиона са иззети - няма как да останат без отговор. Отделно - имаме искове за 3 милиарда. Толкова лъжи се изговориха по време на целия този скандал... Аз съм прокурор - подал съм си и документите за възстановяване в прокуратурата. Сега съм с охрана, защото има заплахи към мен. Но не мога да назова имена, защото това без доказателства е клевета". 

Пламен Георгиев посочи, че в КОНПИ има десетки случаи на подадени жалби. "Има два случая на задържани хора с белязани пари. Това по всички международни стандарти е много сериозно достижение", подчерта той. 

"За мен профилът на човека, който ще ме наследи, трябва да е на един решителен човек. Защото колкото и да се опитват да омаловажават нашия труд, България има антикорупционна комисия, която е призната на картата на Европа", заяви Георгиев.

"В работата си аз грешки не съм допускал, но сбърках може би в комуникацията си с медиите. Защото навярно трябваше отначало да обясня всички тези лъжи срещу мен. Още от първия ден, когато КОНПИ беше създадена, казах на служителите, че те със своята работа трябва да се гордеят с това, което  правим там. Подадох си оставката заради измислен проблем, в който нямаше никаква истина", посочи още бившият шеф на КПКОНПИ.

"Не съм коментирал с премиера моята оставка. Пак ви казвам - сутрин, обед и вечер се лъжеше. Нямал съм причина да коментирам с премиера това. Не знам защо изобщо се замесва името на премиера", заяви Пламен Георгиев.

На последен въпрос, че името му е било спрягано за един от кандидатите за поста главен прокурор, той подчерта, че кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор е най-подходяща и тя е подкрепена от цялата гилдия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК