ПЪРВО В ПИК! Социалистите са взривени - Нинова се провали на изборите в още 3 общини, БСП събира едва 5% от гласовете

Политика

ПЪРВО В ПИК! Социалистите са взривени - Нинова се провали на изборите в още 3 общини, БСП събира едва 5% от гласовете

150955
на 15.10.2018
ПЪРВО В ПИК! Социалистите са взривени - Нинова се провали на изборите в още 3 общини, БСП събира едва 5% от гласовете
Автор:   ПИК

Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново взриви негодуванието в партията след загубата на частичните местни избори, проведени в 3 населени места - в общините Карлово, Средец и Силистра. В тях са участвали общо 4 партии - ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС. Гласувалите са общо 1018 души, а от тях едва 51 са пуснали бюлетина за столетницата.

препоръчано

Това сочи проследяването на резултатите от последните няколко вота, проведени в страната.

Сметката показва, че това са едва 5% от хората, отишли до урните в малките населени места, които преди години бяха бастиони на червените. Любопитното е, че подалите гласове по бройка са толкова, колкото са реципиентите на едно представително национално проучване на социологическите агенции, което посочва моментното състояние на доверието към партиите. Въпреки че повечето социологически агенции отрежда разлика между ГЕРБ и БСП между 2 и 4 процента в полза на управляващите, сметката от частичните местни избори сочи, че столетницата събира едва 5%.

Преди това, откакто лидер на червената партия е Корнелия Нинова, БСП изгуби частичните местни избори в общо 30 населени места. Това беше и причината на проведения пленум Национален съвет на столетницата в Парк-хотел "Москва" миналата година, който взе решение да се проведе конгрес за бюджета, социалистите остро да настояват ръководството да представи доклад са състоянието на местните структури на партията.

Желаещите обаче получиха категоричен отпор. Периодът съвпадна с обиколките на заместника на Нинова - Кирил Добрев, по места, където пряко волята на местните структури бяха сменяни цели ръководства, а групи социалисти започнаха да напускат партията. Последен от поста си и от партията се оттегли шефът на местна структура в Монтанско, както ПИК съобщи.

Сега, преди поредните загуби на частичните местни избори от БСП, ръководството и депутатите от червената партия напуснаха парламента и обикалят страната, за да се срещат с граждани и да обясняват визията за България на Корнелия Нинова. Както личи от резултатите от тези избори, това изобщо не помага за мобилизацията на избирателите на столетницата по места, а като че ли е точно обратното.

Самите социалисти соделят пред ПИК, че тези срещи протичат в изключително тесен кръг, в които участват само местни активисти на партията.

Неблагополучията на ръководството на БСП около Корнелия Нинова се задълбочиха и покрай избора на нов главен редактор на партийния в. "Дума" в лицето на Йордан Мичев. Над 50 от най-знаковите личности в партията сложиха подписите си под протест за авторитарното и еднолично упражняване на властта в БСП от страна на Нинова. "Дума" е само поводът да изразят несъгласието си с нейния начин на ръководене, а с тази подписка те дават оценката си върху цялостното присъствие на Нинова начело на партията.

Последните загуби на частичните местни избори буквално са взривили социалистите и те са твърдо решени да потърсят сметка на Нинова по най-драстичния начин, включително и чрез настояване да подаде оставката си от лидерския пост на партията.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това