ПЪРВО В ПИК TV! Борисов алармира: Има съществен проблем в застраховането!

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов алармира: Има съществен проблем в застраховането!

24616
на 21.08.2018
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов алармира: Има съществен проблем в застраховането!
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Народното събрание за участие в извънредното заседание по повод фалита на застрахователната компания "Олимпик" и срива на Търговския регистър. 

препоръчано

Вчера поканих Карина, за да я питам какво става в сектора. Ралица Агайн не съм я виждал, не съм я чувал от години, отсече министър-председателят във връзка с обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че има разминаване в информацията на КФН и правителството.

„Нито съм я чувал, нито съм я виждал последните години, ако не преди 4-5 и доклад при мен не е идвал. След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, вчера поканих председателя на КФН да я попитам“, заяви Борисов. По думите му след като днес има извънредно заседание, съжалява, че я е викнал.

„Нашето място днес не е тук. КФН е избрана от парламента. КФН се отчита пред парламента. По каква работа вие сте ни извикали тук. Ние сме дошли с цялото си уважение и предлагаме следното: по никакъв начин не сме се месили“, каза Борисов 

Не се меся по никакъв начин на КФН. Изисках от службите да кажат какво се случва в застраховането и трябва да ви кажа, че имаме съществен проблем със застраховането. Има хора с български табели в Румъния, Гърция..логично ли е 42 на сто от колите, които имат щети в Румъния, да са с български табели, коментира Борисов. 

По думите му има хора с по 300 и 400 автомобили, които застраховат в Румъния, в Италия, в Германия, в Гърция – с български регистрационни табели. Премиерът отбеляза, че този проблем така или иначе ще дойде. Според него след такива извънредни заседания обикновено се свършва добра работа. 

Предлагам да създадем работна група, която да прецени с какви пари ще помогнем на засегнатите от „Олимпик“ 200 хил. души, каза министър-председателят. „Така и така днес сме се събрали, нека тези, които се имат за специалисти във финансите от различни партии, които говорят за това кое е имуществена щета, кое е „Гражданска отговорност“ – защото съм убеден, че голяма част от хората в залата не знаят колко е фин речникът на тези, които се изказват, да създадат работна група“, коментира Борисов.

Той посочи, че правителството не може да поеме политическа отговорност, тъй като КФН е избрана от парламента. По думите му оставката на Ралица Агайн, независимо дали ще се подкрепи или не, не решава кардиналните въпроси. „Предлагам оставката да се приеме, за да не излезе тука, че БСП иска да помогне на тези 200 хил. души, засегнати от „Олимпик“, а другите партии не искаме това да се случи, а то не е така, защото трябва да видим с какви пари ще го правим. И ако го правим трябва да видим какъв прецедент ще бъде. При банките е ясно – фалирала банка по 100 хил. лв., а тук не е ясно. Предлагам всяка партия да представи експерт, защото сега не можем да го решим. Нека тези експерти да проработят сега, да уеднаквим версиите, да прочетем хубаво това, което пише, и експертите да кажат откъде могат да се вземат пари. И ние ще го направим. Аз като говоря с финансовия министър, той казва, ние от този фонд не можем да даваме. Нека експертите да направят работна група, да излезе с предложение. Ще изготвим доклади от страна на полиция, на второ, на трето и ще вземем решение“, коментира Борисов.

По-рано днес Ралица Агайн подчерта, че подадената от нея оставка е един емоционален и морален акт и въпреки това не счита, че е допуснала някакви пропуски.

"Никой от нас не е целял да засегне интересите на българските граждани. Бих искала да ви уверя също така, че вярвам, че всичко е изпълнено стриктно от КФН по отношение на европейското законодателство", посочи тя и допълни, че никой местен регулатор не може да откаже или ограничи допускането на външен застраховател на друга държава-членка.

 

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това