Вход
София
Времето в София 24 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и Заев с извънредни новини за важни проекти - стокообменът ни може да надхвърли 1 милиард евро (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и Заев с извънредни новини за важни проекти - стокообменът ни може да надхвърли 1 милиард евро (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 04.02.2019
71694
34
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и Заев с извънредни новини за важни проекти - стокообменът ни може да надхвърли 1 милиард евро (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
04.02.2019
34
71694

Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев правят първи общи изявления, след като подписаха "Програма за сътрудничество в областта на културата" в Гранитната зала на Министерския съвет. 

Току-що приключи срещата с моя приятел Бойко. Развихме отношения на голямо доверие и приятелство, каза Заев след подписването и отбеляза, че страната му в момента изживява важни моменти. Днес съм тук, в София, в приятелска България, да изразя голямата си благодарност към правителството на България и премиера Борисов, които ни помогнаха, отсече премиерът на Македония. България показа, че пак е първа, когато верифицира протокола за НАТО и сме много благодарни за това. Заради това, че българският братски народ направи възможно това, Македония ще бъде 30-ата членка на НАТО и целият регион ще бъде по-сигурен. Същевременно имаме шанс през юни да отворим преговори с Европейския съюз и това е заради факта, че България направи среща за Западните Балкани. Благодарение на това всички страни от ЕС знаят повече да Западните Балкани. Ние сме като истински братя, които си помагаме. Затова сме тук, заради 147-годишнината от раждането на Гоце Делчев ще отбележим заедно това с този договор, който подписваме днес, каза още Заев.

Днес за първи път започнахме разговори да паднат митническите такси между България и Македония, ние имаме от 5 до 30 процента такси, а със Сърбия имаме 0%. За да расте търговията, ще започнем тези разговори, заяви премиерът на Македония. 

Паметникът на полковник Каварналиев е готов и ще го открием двамата с премиера Борисов, отбеляза още Заев. 

Премиерът на Македония съобщи още, че в момента се строи пътя от Куманово към границата на България и че са обезпечени европейски средства за реализацията на Коридор № 1.

Днес ссме се събрали да отбележим паметна дата, но все пак да отчетем и свършеното. Първо, Българското европредседателството сложи на масата темата за западните Балкани. Колкото и да не му харесва на някого, това е факт и всички държави го отчитат. Не можехме и да си представим, че само за една година България и Македония и Македония и Гърция ще се разберат, отсече премиерът Бойко Борисов.

Някои казваха, че само си говорим за Коридор № 8, но вече се строи и са отпуснати милиони евро, изтъкна Борисов.

Сега обсъдихме с колегата и говорихме с финансовите министри, да поискаме сертифициране от европейските институции, да работим за нулеви ставки и ще видите, че от 605 млн. евро стокоборот ще минем милиард, заяви още министър-председателят. 

България беше избрана за логистичен аутсорс център на Световната банка. Това е огромен шанс за колегите от Западните Балкани, всички ние заедно ще довървим този път, отсече Борисов. 

Договорът за добросъседство с България ще бъде вграден в темелите на напредъка на съседите. Всичко стана за 6-7 месеца, благодарение на българското председателство, а те чакат толкова много години, заяви още Борисов. 

А ме съветваха да не избираме тази тема, защото колко трудно беше с протести в Македония и Гърция. Не само, че избрахме най-трудната тема, но тя стана и най-успешна, отбеляза премиерът. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
Ето кои МАЛОУМНИ КОМУНЯГИ управляват България: Боко ТИКВАТА - БУДА, бивш член на БКП, стигнал до ротен командир, пожарникар НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.Цецка СТРУГАРКАТА, бивш секретар на БКП с фалшива диплома.НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.Цецо ПЪПЕША, завършил ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ във Вършец, ШОФЬОР, ФАТМАК и физкултурник.МАЛОУМЕН И НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.караВИЕТНАМчева, малоумно недоразумение НЕ ЗНАЕ ДОРИ И БЪЛГАРСКИ....ииииии....ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, ЗАВЪРШИЛ С ОТЛИЧИЕ.Знае много добре ЧЕТИРИ ЕЗИКА.УЧЕН, ЕРУДИРАН, ИНТЕЛИГЕНТЕН......СЛЕДВА....хахахахахаха.....
2
Браво!Страхотни пичове!Продължавайте напред в същия дух!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Абе мен пак никой не ма бръсне за слива, както и Импексовата барсала.
5
Лиляна Павлова ще е жертва номер едно на Европейската прокуратура, която вече е в България…. След случая до Своге и 17 жертви на пътя убиец, европрокурори най – накрая се решиха да влязат в България и да започнат масово да разследват, къде са парите усвоени от Европа, за последните десет години. Нашата прокуратура трябва да им окаже пълно съдействие, според запознати, ако обаче опитали нещо друго от Брюксел били готови да поемат нещата изцяло сами. Няма нищо случайно в акциите на прокуратурата през последните няколко дена, а Бойко Борисов мълчи и не иска да говори, защото неговото име седи на всеки доклад, че е върха на пирамидата в която Герб крадат средствата. Повече от пет години, почти всяка седмица европейската обединена прокуратура е получавала доклад от България как се „усвояват“ средствата особено по инфраструктурните проекти, проектите за социална интеграция и екология в която триото Павлова – Цветанов – Борисов са вземали най – дейно участие и лично са посочвали всички изпълнители на проектите. Според докладите на евроразследващите които от пет години са изпратени в България и са действали невидими за българските власти, нещата в България се описват с едно изречение: Огромна Корупция, която е свързана с всички политици Очаква се Лиляна Павлова да бъде пожертвана от първите двама в Герб, за да спасят кожите, като всеки момент се очаквало и правителството да подаде Оставка, защото нещата излизали извън контрол и като нищо всички министри начело с Бойко Борисов можело да се озоват по арестите за една нощ. Българската прокуратура вече не се командва от Цацаров, Бойко и Пеевски, това издават източници от вътре, като потвърждават тезата, че Брюксел вече са поели нещата и ще удрят всеки замесен в далаверите. Друг източник от средите на Герб също потвърждава нещата, като споделя, че от няколко дена Лиляна Павлова била с изключен мобилен и никой не знаел дали изобщо е в страната или е била предупредена, че и се готви арест и е избягала вече някъде надалече с откраднатото през годините.
6
се срещна с Тикво Банкев. Резултат: Винету Македонски
7
„Господин Heдялкoв, моля ви да спрете да се гаврите с премиерът на България. През изминалата 2018-та година го лъгахте ,че той бил световен лидер, дипломат № 1 в света, нещо като „втори Кисинджър“, че всички световни лидери се допитвали до него преди да вземат решение, че бил обединител на Балканите, визионер, който не само нашата, а и световната история го заслужавала, че с тежките си думи помлял, попилял и приклещил някого и т.н. Съвсем наскоро през устата на Николай-Стефан-Георги Марков излъгахте вашите потребители, че доц. Борисв е намалил цената на бензина. Лично вие много често сте залагали името му като „извънредна бомба в ПИК“, след което се отприщваха дълги тиради на компрометирани писачи като Харизаният търговец на скрап, Тоню-Рудолф, Томето от Меден Рудник, овчата вyлвa проф. Тони Христова, Мъдуркото - проф. бай Мишо, пияндето - проф. Драго, козята пyткa Ива Ушева, и още един-двама лешпери. А в същото време по форумите продължават да разпознават инж. Борисов като „еднокнижник“. Всичко това държи д-р Борисов в постоянен стрес. За да отговори на вашите отвратителни хвалби той излишно се напряга да обогатява знанията си. През изминалата година повярвал , че е дипломат № 1 в света (вие го подведохте) той се научи правилно да произнася две думи на английски: hello и hello (здравей – здрасти), при това в съкратената им форма „hi – hi „ , искайки да стане втори Кисинджър. Вие не си давате сметка, как човек на неговата възраст може да премине на английски от хераковски диалект. Вие сте изучавали английски език в средно училище. Опитайте се да направите буквален превод на английски ето на това изречение казано от инж. Борисов: "Аз вечерАх със царо и му казАх да оди да са опрай с ония ора, щот са рИшили да му земат имотите." Не можете, нали ? А той как да може ? Моля ви, през настоящата година да оставите г-н премиерът на спокойствие. Не му отнемайте от малкото свободно време. Нека в Банкя , сам, като „куче“ наметнат с мушамата, да продължи да чете романът „Синовете на Великата мечка“, където е стигнал до стр. 254. Което означава, че той вече е приключил с мечката и ще започне синовете и. Нота ! Спирате гаврата с Борисов – продължаваме да плащаме и през 2019 година. Продължавате да се лигавите с името на премиерът – спираме да плащаме.“
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Някакъв тъпоумен трол на Радев елязал да разваля пейзажа!Какво ни занимаваш с другаря Радев Ти на кого искаш да благодари Заев,естествено ,че на Борисов!И този договор в областа на културата е много важен и полезен!Благодарности за усилията и на двете страни,след толкова години! Нямам голямо доверие на Заев,предвид изцепките срещу нас,но дано постепенно ситуацията се промени!Все пак нерешените въпроси не трявбва да се замитат ,никой няма да оцени помощтта,ако продължават да злоупотребяват с идентичността и езика и в бъдеще!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
ПОДЛОГАТА НА ПЕЕВСКИ СИ ИЗМИВА В МОМЕНТА Г@ЗЪ КАТО СЕ ПРАВИ НА АНТИКОМУНИСТ...ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО....
12
Заев непрекъснато “къпе” и сапунисва тиквата,само по въпроса за “съвместното” минало,но “само” от средните векове за да “отчете” някаква дейност по “договора”,а той не се усеща,че е един употребяван глупак.
13
Нашият глупак не може да разбере че македонците не само че не искат да ни знаят ТЕ НИ МРАЗЯТ и ти да видиш само какво ще се получи когато влязат в НАТО и ЕС !!! Най лошото е че тогава могат да предявят и териториални претенции !!!
14
КРЕМЪЛСКИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПРОСТЯТ НА БОЙКО БОРИСОВ ЗА ТОВА ,ЧЕ ТОЙ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЛИШИ КРЕМЪЛСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ ПРИСЪСТВИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ПОСТАВЯНЕТО ОТ БОЙКО НА МАСАТА НА ВЪПРОСА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА НАРОДИТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ КЪМ ЕС И НАТО ГО ПРАВИ НЕ САМО ВЕЛИК ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК ОТ НАЦИОНАЛЕН НО И ОТ СВЕТОВЕН МАЩАБ. А ИНАЧЕ, ПОЗИТАНСКИТЕ ТРОЛОВЕ И ДО ПРИПАДЪК ДА СЕ ТРЪШКАТ ПО ФОРУМИТЕ, НИЩО НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ, ЗАЩОТО БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ. еврофил
15
До №4 Браво пи4. ЛАПАЙ МУ СУДЖУКА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, както си го написал....хахахахаха, лапай и моя до Т@Ш@ЦИТЕ....хихихихи.....ЛАПАЙ и НА КМЕТА САЛАМА......ХАХАХАХАХАХА, МАЛОУМЕН ГЕЙбераст......ХИХИХИХИХ.
16
БГ и МАК комунягите в момента се пукат от яд! Нека им!
17
Тези световни величия ?????
18
Не само кремълските но и грантоедните лиляви комуняци на крадеца и убиец Прокобиев!
19
До 14. Тролчо за такива като теб се казва “едно си баба знае,едно си баба бае”. Ако ЕС беше читава организация,нямаше да има Брекзит и нямаше мутренската кочина да е лунен пейзаж със африкански стандарт на живот.
20
За стандарта се обърни към работодателите си Кутев и Кънев.
21
..МНОГО БОЙ В КЪЩИ ЗА ДВОЙКИТЕ И ГОЛЯМА РАДОСТ, ЧЕ СИ ИЗКЛАСИЛ 8-МИ КЛАС...ПОЗНАХ ЛИ?
22
Дерзайте ДРУГАРИ. Форума е анонимен. Да го задръстим с коментари и пасквили срещу Борисов. Малко сме , ама ще имитираме калабалък. Нека покажем на какво са ни научили в областта на омаскаряването и плюенето. Слава на БКП и лично на другаря Кутев, другаря Радеф и другарката Нинова !!! И нали си знете - само който изпълни плана за 50 пасквила на ден ще си вземе договореното от черната ни каса в Поззсрано.
23
ОЩЕ ЕДНА ДЪРЖАВА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ, ПАРДОН, КЪМ НАТО! НАШИЯ СЪЮЗ НА НАЙ БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА!!!!!!!!!!
24
Ако не бяха от Герб, щях да гепа едни 5 милиони от комисионни за грипен, а сега гепих един гол уи в ГЪЗА. Кажете ми честно ли е, Импексовата барсала открадна милиони от Импексите , ДС доносника Гоце с хотел за милиони, СС Момата с дворец от Хохегер, че дори и вещицата баба Лена която бе мома на СС Момата, с имоти за 1 200 000лв. а аз и моята селска пръчка, ссамо с един гол уи. Защо се блъскам да ходя по екскурзии и да плюскам джолани, само от патриотизъм ли.
25
отговор на коментар
Подскачаш ли ? Подскачай, подскачай. Може и да се хапнеш отзад ако искаш, ние ще гледаме.
26
Ако има добра инфраструктура,пътна ,железопътна,IT,ЕС правила при търговия,шенге,евро!Търговията по коридор 8,и един пояс,пътя на коприната!Стокообмена с западните Балкани страни ще надхвърли 30 милиарда!
27
е.е.е - голям простак си, толкова слаби ангели имаш,че само мръсотии излизат от устата ти
28
БОЙКО ВКАРА ЦЯЛА ДЪРЖАВА В НАТО, А КУРАБИЯТА И ЙО ПЛУВАТ БЪТЕРФЛАЙ В ЛАЙН.ТА И ЦЯЛОТО БСП ПЛЯСКА ПО ВЪЛНИЧКИТЕ И ХВЪРЛЯ ПРЪСКИ!!
29
В Македония Заев плюе по България и Бойко уж му се заканваше, а как го мляска и прегръща на живо.....Това е пълно падение и унижение за българите
30
отговор на коментар
nechastnik
31
Ма много са сладки мамините братчета,бе!
32
Имаме си персонален български бог под ръка. Все за ползу роду работи. Всеотдаен , скромен , интелигентен , справедлив. Ако върви все така , ще трябва скоро да го канонизираме. Няма друг начин. Миналото е забравено и изтрито. Културен култ !
33
Да отива в затвора, където Му е мястото, да Го правят Булка с Букет!
34
Абе Баце, какъв стокообмен като всичко унищожи, а ние даже доматите и ябълките вкарваме от Македония! Слез малко на земята и говори реални неща, не фантасмагории като за деца от детската градина
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 15071
архив

Двама канибали вечерят. Единият казва: - Мразя тъща си. Другият му отговаря: - Нищо, яж само гарнитурата.

няма нови новини
Днес: 284
hot
най-четени новини в момента
сега
2679
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Прокурорската колегия с първи думи след номинацията за главен прокурор - Гешев се съгласил да издигнат кандидатурата му след дълъг дебат (ОБНОВЕНА)
x
Учени предупреждават: Климатиците крият рискове за здравето
x