Вход
София
Времето в София 22 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов подписа важен договор за "Турски поток": Искам да го наложим като Балкански (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов подписа важен договор за "Турски поток": Искам да го наложим като Балкански (ОБНОВЕНА)

на 18.09.2019
93484
30
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов подписа важен договор за "Турски поток": Искам да го наложим като Балкански (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
18.09.2019
30
93484

"Булгартрансгаз" ЕАД и обединение "Консорциум Аркад" подписват в момента в МС договора за изграждане на българската част от "Турски поток", който предвижда прокарване на тръбопровод от турско-българската до българо-сръбската граница.

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на "Турски поток"

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на "Турски поток"

Върховният административен съд прекрати делото срещу...

на 16.09.2019

На церемонията в Гранитната зала присъстват министър-председателят на България Бойко Борисов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, посланикът на Кралство Саудитска арабия Месфер Бин Абдулрах. От страна на "Булгартрансгаз" договорът бе подписан от Любомир Кръстев, а за "Консорциум Аркад" - Хани Али Абдул Латиф Абдул Хали. 

"Надявам се с това да допринесем за осигуряване на безопасността на доставките на газ не само на България, а и на целия регион", каза Любомир Кръстев. Стойността на договора е 1 102 млрд. евро. Срокът, за който този газопровод трябва да бъде построен и въведен в експлоатация е 660 дни. 

"Благодаря на Лина за изключителното усилие и работа, което направи през последните дни. Проведоха се много срещи, вклчително и с руските партньори, и с колегите от Саудитска Арабия. Това е т. нар. Балкански поток. Струваше ни огромни усилия, но при една много честна процедура, държавната компания на Саудитска Арабия спечели. Благодаря на принц Салман. Докато другите говореха, ние сега октомври ще пуснем за 30 млрд. куб. м. от Турция към нашите станции. Едни големи, ще ги видите, модерни. Някои казваха какви са ни отношенията със съседите, Русия, Саудитска Арабия, са много добри. Тръбите на 90% са в България, от утре започват да ги разпръсват по трасето и започват да строят. Всеки ден съм обещал заводи, газопроводи, депа, училища, за да си личи провала - това, което никой не вярваше и никой нямаше да го направи. Дори и при моето всепризнато чувство за скромност, ако не бяха моите лични отношения с престолонаследнике и кралското семейство Саудитска Арабия. Заради корупция беше спрян "Южен поток" и обществени поръчки, проведени по непрозрачен начин. През България ще тече газ и от Русия, и от интерконектора втечнен, и от нашите съседи. Ако видим много зор с цената на бензина, ще искаме и малко бензин да пуснат, това в кръга на шегата", каза премиерът Борисов.

"Оставаме в газовата игра. Иначе ТАП-ТАНАП потоците избягват България. Всички газови потоци обикалят България след "Южен поток". Ние ще печелим от транзитни такси и този газопровод ще остане български щом се изплати. Ние отново оставаме на картата на газоразпределението иначе изчезваме. Ако сравните каква беше цената на "Южен поток" и тази - помагам ви - 1 млрд. надолу", допълни Борисов.

РИА Новости: Българският съд премахна препятствието пред "Турски поток"

РИА Новости: Българският съд премахна препятствието пред "Турски поток"

Върховният административен съд на България прекрати...

на 17.09.2019

"Петък имам питане в парламента какви са ни отношенията с Русия от Антон Кутев, сега ще му отговоря в аванс, за да си подготви други въпроси. Много работа свършиха колегите, много проблеми и добри решения обсъдихме с Денис, нека той да предаде, че така, както бяхме поели ангажимент, че подписването на Балкански поток - искам това да го наложим като термин и звучи много по-балкански", заяви още по темата Бойко Борисов.

Министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров заяви, че страната му има готовност за финални преговори за АЕЦ "Белене", както и преговори за закупуване на родни фармацевтични предприятия. Той изрази и убеденост, че обемът на търговията между Русия и България, тепърва ще се увеличава. 

"С посланика сме дългогодишни приятели, ще ви дам възможност да зададете въпроси за шпионския скандал. По-важното е, че отчитайки и исторически, и прятелски отношения, в момента имаме прагматични, делови и точни отношения с Русия. Нито за момент не е стояло на вниманието ни да си разваляме отношенията с Русия, нито пък при тях. Юра каза преди малко - аз имам един началник - министър Лавров, не познавам Малафеев, не познавам Решетников. Сега се дава една възможност, предложих го и на президента Ердоган, този газопровод да е Балкански", коментира още министър-председателят.

"По темата "Белене" ние си платихме реакторите, сега работят активно компаниите за един консорциум, който е идеален във възможностите на всеки един от изпълнителите. Ние много държим да са ясни и точни процедурите. Ще се постараем максимално бързо да проведем тези преговори. Виждам огромен шанс, всичко е в рамките на договорените правила и да стане един добър проект. Благодаря, че пети и шести реактор да им се увеличи живота с 15 и 20 години, за да имаме време тези 5000 мегавата да ги заменим с нови. Един ферибот между Бургас и Новоросийск ще е добре, да поработят колегите от транспорта. Възложил съм на Томислав Дончев и наша група да проведат срещи по въпросите за лиценза на оръжейните заводи, за да не останат хората без работа", сподели министър-председателят Борисов след срещата си с руския министър.

"От утре би трябвало да се започне работа. Искаме до 1 януари 308 км. да бъдат готови, 90% от тръбите са по нашите пристанища. Тръбите са тук, знам, че бяха страшни преговори за сглобки, колектори, кранове, намериха и те дойдоха. Тръбите са руски, не сме ги купували. Това си е работа на саудитската компания. Въпреки трудните преговори бях оптимист, тъй като италианците бяха вече в България и тръбите вече бяха тук. Много се тиражираше, но не си влошихме отношенията, защото няма за какво. Питайте за шпионите, да не кажете, че сме ви взели микрофоните после", допълни Борисов. 

Бойко Борисов разказа на руския си гост за спирането на микрофоните при гостуването на Урсула фон дер Лайен в София. "Още ни говорят. Оттогава ходя с един микрофон в джоба", разведри обстановката с шегата си той.

Вижте подписването и изявленията във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
Напиши коментар »
(30)
1
Радев вместо да застане на БЪЛГРСКАТА СТРАНА в скандала с ШАНТАЖА И ШПИОНАЖА на “ русофилите “ Юрий Борисов и Николай Малинов , Радев застана на страната на съветските пропагандатори от кликата на БСП ...и двамата са от БСП и Юрий и Николай и агенти под СЮРГЮНКА на “ БОЛЬШАЯ ЛУБЯНКА“ улица в МАСКВЕ до БИВШЕТО КГБ !
2
Грухчу ши плаща на турците за газта,която трябваше да минава през нас.
3
Платените МУ джурналеги и те дори не си правят труда да Го хвалят !!! Просто Го цитират. Или прилагат видеото Му от Фейсбука Му. Тиквоний Хипертоник сам си се хвали, като циганин на конски пазар !!! За тъпия избирател( мат‘ряла) обаче ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ е причината за всяко благоденствие в Булгаристан и няма нищо общо с всички скандали и това е „самата истина“ !!! Всички сме в кочината, но някои гледат към звездите !!! Слава Булгаристану ! Героям слава !!!
4
Не беше ли Tukвта човека де се хвалеше, че е успял да провали Южен поток?!!!
5
Цял Булгаристан въздъхна с облекчение, най-после !!! Стотици хиляди благодарни граждани от мъжки род изразяват своята признателност Повелителят на кофпомпите Маркуч Паша Буда Амфетаминов Бухалков !!! Сълзи на благодарност се стичат по лицата на пенсионерите и им вдигат либидото!!!! Родината ни, вече е различна! Слава Булгаристану ! Героям слава !!!
6
ББ работи... Фандъкова също... Кюстендилската слива се подиграва на хората със специални изисквания
8
Извода е че шумкарите и болшевиките саботират партньорските отношения между Бълга рия и Русия ,както и на цивилизованият Свят
9
Слуша "Говорит Москва"... Но по червения телефон....
10
...как един и същ русороб/2.3.4.5/ усмърдява форума! Твърдят че отношенията с Русия се развиват, а него ревност ли го тресе , не е ясно!
11
Щом се изплати ставал наш и пей сърце. Ако след това не станем излишни като Украйна.
12
Байо внимавай да не ти увиснат отзад две малки тиквенца като тонколони и да не можеш да седнеш довечера пред панелката.....та чак бабите ще ти завидят......????
13
Аз само да попитам, кой ЧАСТЕН завод ще открие днес нашият Премиер. Не се допускат дупки в календара.
14
Този ЗАКОПА България с още 2.5 МИЛИАРДА ЛЕВА , а с лихвите на банките - към 3.5 МИЛИАРДА лева , за да сме имали турския поток, с който Путин да доставя газ на Сърбия и Европа !!?? И 30 години , с руските такси - щели да си го изплатим !!?? Ако има газ по него ...Колкото ЛУК плаща данък печалба , толкова и руски такси - на час по лъжичка - ще получаваме ...Между другото - НАЙ-ниските транзитни такси, плащат руснаците - на НАС - от цяла Европа , най- ниските !!???
15
Кандидат кмета Вибратор, Костибродската Шафрантия, Пъчивия Каун и Импексовата чума и кучката Йо, какво казаха по въпроса!!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Преди избори особено ви личи.... bwtv
18
То тва да не е ГЕРБ че да се налага
19
Само да питам, какво става с газовия хъб Балкан, не че ще стане ама беше голямата мечта на детето, нереалната мечта.
20
Да да спомних си, че Пелтека Стойнев по времето на Орешарски, за кого Костинбродската куртизанка искаше шанс, спря южен потоп. Но както винаги искам да преинача събитията, както ми отърва на БСПдирадския ми пърдялник?!!!
21
Спря" Южен поток", а сега говори за "Балкански".Същевременно, Турция строи вече втора АЕЦ. А ние 30г не можем да довършим "Белене".Същевременно плащаме за зелена енергия, "нарязахме" 3 и 4 блок, плащаме скъп ток от "Американските ТЕЦ-ове", изсичаме си горите и горим боклуци. Не знам какво трябва да ви се случи за да си платите?
22
Това е в друга ваша медия, Бай Иване, много си тъп https://blitz.bg/politika/borisov-posochi-istinskata-prichina-poradi-koyato-propadna-yuzhen-potok_news442520.html
23
Един милярд € надолу! Мераците на Прасчо и Ц.В. да ги откраднат се изпариха. Южен.поток остана в истрорията като силно корупционен.
24
Алооо,Цацаров,и Борисов,трабва да се Разследва в Шпионския Скандал,защото Сам признава,че с Посланника са Дългогодишни Приятели,а според Евреина Соломон Паси,Посланника Командва Шпионите
25
Не съм русофил или америкофил.Но изказаното от Цацаров и Гешев, няма правно основание. Ясно е, че Цацаров си гледа интереса, за да не го разследва следващият му заместник. А становището на ВСС и управляващите по отношение кандидатурата на Гешев, само говори за себе си.
26
Всичко е Пунта Мара за пред матряла.Саудите ще гушнат 1 милиард а в замяна ще ми напълнат и пазят Дубайската сметка.Тръбите са на Путин а Фолцфагена на Ердоган от мене ще са сглобките....Казах на Пендалко да не пише статии когато изпитва анален оргазъм ама не ме слуша и ще му прибера вибратора.. ха-ха-ха
27
Можеше да се казва Южен поток и да бъде наш ! Спомняте ли си КОЙ се ХВАЛЕШЕ , че ЛИЧНО е спрял руските проекти в България ? Неговото име е БМБ. Сега същият този юнак се хвали , че едва ли не благодарение на неистовите му усилия , ще сме част от потока. Името вече е Турски поток и друг ще събира печалбите , а ние ще се кефим с трохи. Гарантирано от любимия ни и непотрешим ВОЖД и бостана му !
28
Много е лошо да си простак , още по-лошо е да ти личи , а най-лошо е и да го показваш и натрапвш на хората. Когато тази простащина се превърне в норма на поведение и модел на всички наши управляващи байганьовци , значи положението е много тежко и трагично. Бай Ганьо коли , беси !4
29
Оли , той тия приказки ги подхвърля за такива като вас , за да има с какво да си чешете езиците! За Борисов отдавна хората съдят по свършена работа, която само червените комуноиди се напъват да не видят!
30
Повод за гордост на Боко ::)) Строим турския за 2.5 МИЛИАРДА лева, за НАША сметка , за да МОЖЕ путин да си получава парите от ПЪРВИЯ ден, в който тръгне доставкатана газа ! А ние? Ние ще си връщаме 4 -те милиарда лева НАШИ пари - поне 25 години, от преносните такси на руснаците !!?? Ако има газ и купувачи , до тогава !! Сделка на една МУТРА !? А и газ от този турски - ние НЯМАМЕ нужда и няма и да получаваме ::))Путински слагач- Боко Рапона ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 13995
архив

Млад мъж крачи нервно напред-назад из родилния дом. По едно време излиза една медицинска сестра и му казва:

- Честито! Роди ви се момиченце!

- Слава богу, че е момиченце, да не се мъчи като мен…

няма нови новини
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
сега
2346
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
Кои са най-големите късметлии тази есен според зодията
x