Вход
София
Времето в София 9 o C

ПЪРВО В ПИК TV: БСП избира кандидати за евродепутати измежду 100 предложения - акцията на Нинова "Елена Йончева срещу Сергей Станишев" пред срив, лидерката в истерия (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: БСП избира кандидати за евродепутати измежду 100 предложения - акцията на Нинова "Елена Йончева срещу Сергей Станишев" пред срив, лидерката в истерия (ОБНОВЕНА)

на 17.03.2019
34388
26
ПЪРВО В ПИК TV: БСП избира кандидати за евродепутати измежду 100 предложения - акцията на Нинова "Елена Йончева срещу Сергей Станишев" пред срив, лидерката в истерия (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
17.03.2019
26
34388

Над 100 са предложенията на местните структури на БСП за кандидати за евродепутати, от които днес Националният съвет на партията ще трябва да определи 17 души, които да влязат в червената листа за Брюксел.

Голямата интрига, завъртяна от лидерката Корнелия Нинова да изхвърли президента на ПЕС и бивш лидер на столетницата Сергей Станишев не само от водаческото място, но и от самата листа, е пред срив.

Въпреки че изведе депутатите си от парламента, за да обикалят страната и да агитират срещу Станишев и в полза на бившата му креватна половинка и днешна депутатка Елена Йончева, резултатът е категорично в полза на Станишев, който е номиниран за водач на листата в над 150 от около 170 местни структури. Така социалистите демонстративно бламираха лидерката си на старта на кампанията за нов европарламент.

Според източници на ПИК самата Елена Йончева дълго се дърпала да оглави евролистата на червените именно заради Сергей Станишев, тъй като самите социалисти гледали на тази конкуренция като на латиносапунка. Нинова обаче яко се тръшкала и причината Йончева да бъде обявена за "разследваща журналистка" и да се излага пред обществото, включително и вчера пред АПИ, с някакви нескопосани обвинения и искания към властта била именно с цел да бъде нечленуващата в БСП депутатка да бъде наложена като фактор за партията.

В няколкомесечните опити за дискредитиране и елиминиране на Станишев социалистите са получили няколко позивни от централата на "Позитано" 20 кого да посочват за водач на листата. Тъй като позивната "Елена Йончева" не срещнала подкрепата на местните структури, тя била сменена с позивната "проф. Иво Христов". По някакви причини тази позивна също отпаднала. 

Подобна версия преди дни разви и Румен Овчаров, която кара социалистите да смятат, че неговата реакция, както и тази на Нинова е продиктувана от реваншизъм, тъй като именно по време на мандата на Станишев като премиер двамата бяха забъркани в мощни корупционни скандали, а Нинова бе отстранена от поста зам.-министър на Овчаров.

Паралелно с това бившия гуру на Нинова Румен Овчаров пък се опитвал да наложи бившата шефка на ЮНЕСКО и провалена кандидатка за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, но тя също категорично отказала да влиза в мръсната битка.

Около Йончева пък се завъртя чудовищен скандал за стотици милиони левове, с които тя е оперирала през офшорна фирма, създадена заедно с офшорка на банкера-беглец Цветан Василев, както и за усвояването на огромни средства от БНТ чрез собствената ѝ фирма и спонсорирането на филмите ѝ от фирми с държавно участие по времето, в което е съжителствала с премиера Станишев.

Заради очевидния провал на интригите на Нинова срещу Станишев и демонстративната реакция на социалистите да го посочват за водач на евролистата си, лидерката е решила на днешния пленум да налага на челната позиция за Брюксел министъра на икономиката от правителството на Жан Виденов и днешен депутат Румен Гечев или дългогодишния депутат Янаки Стоилов, който в момента не е такъв заради правилата за разчистване на знаковите лица от БСП, които Нинова въведе.

Това допълнително вбесява социалистите. "Като е толкова печена, тогава тя трябва да оглави листата. Станишев как го направи. Откакто е начело на БСП нейният принцип не е кой ще свърши работа, а кого да отстраним. В такъв случай тя трябва да води листата. Не, че става за тая работа, тя за нищо не става, но да си поеме отговорността, че ни направи за смях пред цяла България", възмущават се социалисти, които смятат да предложат точно този вариант на днешното заседание на Националния съвет.

И припомнят, че Нинова е започнала с чистката на знакови социалисти на централно ниво и по места още с встъпването си в длъжността. След като отстрани дългогодишните депутати, тя свика цял конгрес на партията, за да посочи с пръст 9-ма, които са вредни за партията, защото остро ѝ се противопоставят. Сред тях са хората, на които дължи и избора си за лидер на БСП като Георги Гергов и Красимир Янков. Между другото, точно на този конгрес Станишев бе издигнат за нов мандат като президент на ПЕС, но впоследствие Нинова дори не отиде на форума, който го преизбра.

Тъй като лидерката на натъкна на категоричната партийна подкрепа за Станишев, тя въведе и правила за включване в червената листа, които априори да го елиминират. Кандидатите за евродепутати на БСП трябва да са против т.н. Истанбулска конвенция и против Глобалния пакт за миграцията на ООН, които са подкрепяни и дори инициирани от ПЕС, но не срещат одобрение у нас.

Социалистите припомнят, че единственото, което Нинова е свършила през тези 2 години, е да се бие със самата партия. Освен 9-та, които разчисти около себе си, 22-ма от БСП Монтана заедно с цялото ръководство напуснаха партията заради грозните манипулации, инспирирани от централата, 11 председатели на низови структури бяха отстранени, председателят на БСП - Казанлък също си тръгна с мощен скандал, грозни криминални сцени се разиграха и срещу председателя на партията в Хасково, целият чиновнически апарат, който работи с най-ценните архиви на "Позитано" 20, беше подменен с бивши ченгета, които дори не са членове на БСП.

Социалистите са отвратени от действията на Корнелия Нинова и днес възнамеряват да дадат решителна битка на лидерката си като реакция на нейното интригантство.  

Пред ПИК Георги Свиленски заяви, че "вътрешното убеждение" за гласуването се "решава тука". "Не съм слушал Кирил Добрев. Нормалното е да изберем за водач на евролистата колегата с най-много гласове. Разчитаме на цялата партия, ако искаме да се случи нещо в България", отбеляза Свиленски. 

Социологът Юрий Асланов бе лаконичен на влизане в сградата на "Позитано" 20: "Всичко очаквам от пленума".

Според непроверена информация листата до края ще се реди на друг Национален съвет. Вероятно листата на БСП ще се състои от 17 души, 5-6 от които ще бъдат гласувани днес. 

"Да не слагаме каруцата пред коня. Решава Националния съвет, Бюрото предлага. Предложил съм Сергей Станишев, защото той все пак е президент на ПЕС. Това е хубавото на нашата партия - че всеки има право на глас, на мнение. Който събере най-много гласове, той ще води листата. Но аз съм убеден, че Сергей Станишев ще е водач на листата", заяви на свой ред Георги Гергов. 

Таско Ерменков също не пожела да коментира подредбата на евролистата и влезе с бодра крачка в сградата. 

Атанас Мерджанов заяви, че очаква днес НС да прояви мъдрост: "Изправянето на авторитети на партията ни лишава от сили, които са ни толкова нужни на европейските избори. Общинските организации категорично излязоха с решение, че водач на листата трябва да бъде член на БСП. Прави ми впечатление, че начинът, по който се въдворяват отделни личности и граждански квоти, показва един пълзящ процес на департизация. И още нещо - прави впечатление, че водачите на всички други опоненти ще бъдат ярки партийни фигури".

Антон Кутев бе откровен и лаконичен: "Според мен Сергей Станишев трябва да води листата".

Петър Курумбашев не пожела обстоен коментар и заяви, че тъй като и той е  кандидат, "всяко негово изявление ще се тълкува в една или друга посока".

Георги Гьоков заяви: "Елена Йончева също е добър избор, тъй като видяхме как отстоява левите убеждения в парламента".

Сергей Станишев заяви на влизане: "Въпросът не е дали Елена Йончева или Сергей Станишев ще водят листата. Правилният въпрос е - ще може ли НС да излезе след пленума обединен за водене на кампанията, която да спечели на евроизборите. При добра воля, мъдрост, разум и мисъл за партията, за нашите членове, които са изразили своята воля, би трябвало да се намери решение, което да позволи БСП ясно да покаже, че ние отиваме да печелим тези избори, а не да решава вътрешнопартийни въпроси". Станишев държеше в ръката си фигурка на малък конник за сина на Елена Йончева - неговия основен опонент днес, тъй като малкият много харесал предишна играчка, също конник, подарена му от него. "Сега му нося пак конник, червен", заяви Станишев.

Георги Пирински отказа коментар, а Ненко Темелков заяви, че очаква спокоен пленум, а водачът на листата е би било добре ("правилно политически" да е член на БСП".

Бившият военен министър Ангел Найденов заяви: "Изправени сме пред тежък пленум. Със сигурност ще има много емоции, оживена дискусия, но се надявам, че в крайна сметка разумът ще надделее в Националния съвет. Големият въпрос е с какво ще излезем от този пленум, кое е силното, кое е мъдрото решение за БСП. За мен най-естественият избор за водач на листата на БСП е Сергей Станишев, всичко е обидно за нас".

Калоян Паргов отбеляза, че пленумът ще реши кой ще е водач на листата. "А моите убеждения ще си ги изразя вътре. Който и водач да изберем, важно е да излезем обединени, а не разделени. Това е най-голямото ми опасение". На въпрос дали лидерът в евролистата трябва да е член на БСП, той отговори: "Определено трябва да е представител на БСП".

Антон Кутев бе лаконичен: "Сергей Станишев трябва да е водач на листата".

Михаил Миков се пошегува, че не знае кои са кандидатите за водачи на евролистата. Румен Овчаров мина покрай журналистите безмълвен. 

Втора точка от дневния ред днес ще бъде бюджетна. Според неофициална информация Корнелия Нинова ще поиска 1 милион за червената телевизия. Дългоочакваният соцпродукт, който трябваше да бъде медиен флагман на партията-столетница, не оправда първоначалния замисъл. Телевизията не се радва на симпатията дори на собствения си електорат. Около 6 милиона остават за избори и за поддръжка на структурите по места. Този "орязан" бюджет няма да стигне за местните и европейските избори. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РАЗКРИТИЯ НА СОЦИАЛИСТИТЕ ПРЕД ПИК TV ПРЕДИ СТАРТА НА ПЛЕНУМА ВЪВ ВИДЕОТО НА ЖИВО НА ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(26)
1
Каква лидерка е тази Седесарката нинова лидерка на БСП пълен смях. Само в Бълхария може да се случи това. Тази няма нищо общо с БСП
2
Мачкай Корни!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
5
Тези двете кози грозни защо още не са заключени. Кошмарни жени
6
Другари, много съжалявам че не сложихте проваления другар Иво Христов на първо място. Щяхме да се ориентираме къде са 80% от споменатите от него, дебили. :-))) Трети Руснак - евро депутат
7
.............ЗАБРАНЕТЕ БСПЕ !.....ТВА НЕ Е ПАРТИЯ !......И......ВЕЧЕ КУ.РВАТА КУРНЕЛЕИ НЕ Е ИНТЕРЕСНА !.......НЕ Я БУТАИТЕ У НЕДЕЛЯ НА ОЗВЕРЕЛИЯ ГАНЧИК !......
9
..............У ПУЗИТАН САМУ ИЗРУДИ......ДАИТЕ ПРИМЕР ЗА ГОТИН ПУЗИТАН ?......
10
Другари,как така позволихте на селс'ка далаверад'жийка да ви еб'е майката и да превърне партията ви в пълен бар'дак.Мъчно ми е за вас.Жал'ки сте!
11
Нидод@алко е в паника , червения стpaпон чука на вратата му
12
Баба Ива е яла боб с яйца и затова попръдцква със оши.... Мирише на сяра боб и цигари. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
13
ПИКлювци какво цял месец плачете на чужд гроб кой ще бъде водач на листата Какво значение има това Нали и двамата ще влязат в ЕП По важно е номинацията на ГЕРБ --- две калинки които не са и даже българки и не живеят тук и нямат намерение и за напред да живеят а ще представляват страната ни Но това е Булгаристан и за това сме на дъното и няма ме шанс да се отлепим
14
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
15
Честита ти годишнина,Рошанчо !
16
А БОКО КО ПРАЙ ДНЕС РИТА ЛИ РИТА МАЧЛЕ ИЛИ КАРА АЗЕРСКА ГЪЗ А ПЪК АЗ ОТИВАМ ДО ПЕКИН ВИЕТНАМ ЗА ДА УДАРЯ ЕДНА ПАТИЦА
17
БСП официално ще стане джендър партия с неопределени наклонности. Другарите не знаят какви са и какво искат.
18
Много им е мъчно на ГАДОВЕТЕ, че въпреки далаверите на Кърмит Тъпанчев по време на служебното му правителство, не взеха властта! Сега се молят на Путин да дойде с Червената армия за да им помогне! Когато БСП управлява е шок и ужас, фалити на банки и заводи, за това младите бягат от България, чувстват се несигурни, че БСП може да се върне начело с Биволицата от с.Крушовица! Страх ги е от повторението на Лукановата и Виденовата зима, защото главните виновници за което са в Позитано! Няма по-големи бандити и мафиоти от Червените Кхмери, начело с Нинова,Йончева,Гечев и Кико Контрабандиста!!! Тъпанчев им е говорител, но е Никой, само Баджанаци от претенциозна съпруга с нисък интелект и с кърваво червени идеи за бъдещето на България!
19
Борисов като член наБКП от1978година трябва има глас на пленома защото си е част от тях
20
Дали Корнелия и сие не се страхуват заради своите "честност, морал,чест, достойнство..."? Или на дъното няма ценностна система?
21
Бре откога залюбихте Станишев!!!? ЯВНО Е ТАКЪВ КАТО ВАС !!!!НО ЙОНЧЕВА ШЕ ПОБЕДИ!!!!
22
Щом Корнелия Нинова накара да " заобичаме" Станишев,сещай се за каква отврат става въпрос! Само лъжи ,демагогия, манипулации, и много въздух под налягане, посипано с обилно количество селяния!
23
Това, че СС Момата е мома всеки го знае както и това, че Барсалата е била мома на Мавъра, също всеки го знае, както всеки знае, че Милиончева е била обща мома ,когато е била в плен на ислямските пирати. Бате Антон винаги може да покаже документи, за тия неоспорими факти! Все едно е да отричаш, че Клепоухия Каун не е плащал с две държавни заплати, на селската си пръчка, която бе назначил като пиар-любовница във ВВС, за да си я плющи през работно време!!
24
Курни крушарската като млада чевръста активистка на сдс заради импекса не беше ли изяла де що седесарски чеп видяла, а след това не беше ли преминала на рязани сарайски суджуци
25
корнела и йончева да ги дадем на съд при лаура кьовеши...охаааа...ДЕРЗАЙТЕ..!ОХАА...тя нали корнела се изказа веднъж против КЬОВЕШИ..
26
Това не е избор! Всичко от 75 години до сега им е ФАЛШИВО!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10055
архив

Мъдрият Центурион съветва: когато се прибираш вечер от як запой с приятели, погледни на горе към небето. Aко видиш, че слънцето е вече отдавна изгряло, то да знаеш брато... мнооого си закъснял с прибирането!

няма нови новини
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
сега
1325
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Пуснаха на свобода убиеца Джок Полфрийман - той иска да остане в България (ОБНОВЕНА)
x
ПЪЛЕН ШАШ: Войник проговори на близките си от оня свят (ВИДЕО)
x