ПЪРВО В ПИК TV! Гешев и Маринов с извънредни разкрития след историческа спецакция на "Вътрешна сигурност" в МВР - шефът на борбата с дрогата в ГДБОП арестуван с подкуп, опъвал чадър над наркоканали у нас и в чужбина! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Крими

ПЪРВО В ПИК TV! Гешев и Маринов с извънредни разкрития след историческа спецакция на "Вътрешна сигурност" в МВР - шефът на борбата с дрогата в ГДБОП арестуван с подкуп, опъвал чадър над наркоканали у нас и в чужбина! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

293498
на 26.06.2020
ПЪРВО В ПИК TV! Гешев и Маринов с извънредни разкрития след историческа спецакция на Вътрешна сигурност в МВР - шефът на борбата с дрогата в ГДБОП арестуван с подкуп, опъвал чадър над наркоканали у нас и в чужбина! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Иван Гешев дават извънреден брифинг в МВР.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Темата е свързана със съвместна реализация на Специализираната прокуратура и дирекция "Вътрешна сигурност“ в МВР. По информация на ПИК са арестувани двама служители на ГДБОП при получаване на подкуп. 

Новината съобщи преди минути главният прокурор Иван Гешев в новия си профил в "Туитър". Той написа, че времето на недосегаемите е свършило, независимо дали се отнася до най-висшия служител за борба с наркотрафика. Така загатва на какво ниво са арестите и поздрави МВР за акцията.

По информация на ПИК става дума за началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков - шеф на сектора в отдела за борба с наркотрафика.

 "Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и борба с организираната престъпност след получен подкуп. Задържан е и началника на сектора в същата дирекция, както и служител на МВР. Същите са с 24-часова мярка за задържане. Действията започна снощи след 17 часа и продължават претърсвания", съобщи главният прокурор Иван Гешев и благодаря за добрата работа на "Вътрешна сигурност" на МВР и Специализираната прокуратура. Той разкри, че се касае за опъване на чадър над наркотрафика не само на територията на България.

"Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас и са ключови точки за връзка и с наши чужди партньори за борбата с трафика на наркотици. Благодарение на перфектната работа на "Вътрешна сигурност", откъдето започва разработката има добри резултати, които в следващите дни ще бъдат представени пред гражданите. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всички нарушения и престъпления, независимо дали става дума за служители на МВР и магистрати на прокуратурата. 

Не правим разлика между нарушителите, независимо от коя институция са. 

Ние правим каквото е необходимо, за да си изчистим къщичката. Тази акция е безпрецедентна в новата история на България. 

Благодаря на колегите, които са работили по този случай, защото е меко казано грозно да оказваш съдействие на наркогрупи и да осъществяваш действия спрямо техни конкуренти, да предаваш доверието на партньорите ни в международен аспект. Резултатът е, че пострадалите са български граждани, които са жертва на този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България", категоричен бе Гешев и отново подчерта, че прокуратурата и МВР са безкомпромисни към всеки, който извършва нарушения или престъпления. 

"Нашата работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури", заяви Гешев, захапвайки Румен Радев и протежето му Пламен Узунов след нападките срещу прокуратурата заради досъдебното производство за търговия с влияние. 

"Анализ на ситуацията в ГДБОП и кадрови решения са в правомощията на правителството и МВР и съм сигурен, че ще се вземат необходимите действия след нашите разкрития", каза Гешев и лично благодари и на министър Младен Маринов, който също е участвал лично в историческата акция, постигнала безпрецедентен резултат. 

"Много неприятен случай, но за съжаление е факт. Разпоредих на главния секретар бързо да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП и дейността по противодействие на трафика, производството и разпространение на наркотици, така че с премиера бързо да вземем кадрови решения и структурни промени, така че да се изчисти доброто име на всички наши колеги, които работят съвестно, както и спрямо партньорите ни, с които работим лоялно", заяви Маринов. 

На въпрос дали операцията има връзка с огромните количества дрога, заловени в "Студентски град", Гешев каза, че няма да бъдат давани подробности, докато тече разследването. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК