Вход
София
Времето в София 9 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Говорителката на Цацаров с първи разкрития за разследванията на къщите за гости след разкритията на медията ни за Елена Йончева (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Говорителката на Цацаров с първи разкрития за разследванията на къщите за гости след разкритията на медията ни за Елена Йончева (ОБНОВЕНА)

на 24.04.2019
123935
46
ПЪРВО В ПИК TV: Говорителката на Цацаров с първи разкрития за разследванията на къщите за гости след разкритията на медията ни за Елена Йончева (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
24.04.2019
46
123935

Прокуратурата прави последни разкрития за къщите за гости, построени с пари от Европа.

"Днес се проведоха първите срещи с прокурори от ВКП. Изискали сме от ДФ "Земеделие" документите на всички 746 къщи за гости, които са построени от 2011 г. насам. Ще бъде изискано и пълно копие по всеки един проект, ще се извърши и проверка на място. В рамките на проверката на място ще се събира информация дали къщите за гости се използват по предназначение. Имаме основание да се съмняваме, че бенефициентите са били изрядни по документи търговци", каза Румяна Арнаудова.

ПЪРВО В ПИК: Съдът върна книжката на Лютви Местан напук на прокуратурата

ПЪРВО В ПИК: Съдът върна книжката на Лютви Местан напук на прокуратурата

Съдът върна книжката на Лютви Местан напук на искането на...

на 22.04.2019

Арнаудова допълни, че ще бъдат и изискани картите за регистрация на гостите,. По думите ѝ, първите резултати ще са готови още следващата седмица. Самите къщи са започнали да работят след 2011 г.

"За Елена Йончева ще се извършват същите действия, както за всички 746 къщи. Тази сутрин стартира проверката срещу г-жа Йончева", съобщи Румяна Арнаудова.

"Имаме информация, че част от къщите са на места, където това е забранено", изтъкна Арнаудова и допълни, че става въпрос за Черноморието. Там ще се разследват и евентуални връзки между бенефециентите и служители от местните общини. Повечето къщи за гости били категоризирани с една звезда.

"На мен поне не ми е известно да е постъпил сигнал, дори и анонимен, затова дали някой пречи да получи информация", отговори тя на журналистически въпрос.

Местан обжалва паричната гаранция от 10 хил. лв.

Местан обжалва паричната гаранция от 10 хил. лв.

В Окръжна прокуратура – Кърджали, са постъпили...

на 23.04.2019

"Работи се усилено. Това е основен приоритет, още отпреди 10 години. Имаме инкриминирано деяние. В него са разписани по-високи санкции. Преди години се налагаше всички, които са уличени в такова престъпление, да получат само глоба", изтъкна говорителката на Сотир Цацаров.

"Имаме основания да се съмняваме в бенефециентите по отношение на къщите на гости в цялата страна. Сравняваме картите, за да видим къде се намират точно къщите. Факт е, че в определено населено място - например в село Ахелой, е забранено осъществяването на такива дейности, но извън територията на селото може, може даже да е близо до морето", обясни тя.

"Разпореди се проверката във вчерашния ден. След като получим документите ще видим къде се намират тези къщи, дали не са на забранено място", уточни специално за къщите на Елена Йончева прокурор Румяна Арнаудова. "Задачата, поставена от главния прокурор, е изключително мащабна и бързо да се даде отговор на въпроса дали има злоупотреба с европейски средства", допълни тя.

По думите ѝ, проверените до момента от фонд "Земеделие" 17% от къщите за гости, са крайно недостатъчни. 

ОКОНЧАТЕЛНО: Дадоха срок на Местан до дни да внесе 10 000 лева за свободата си

ОКОНЧАТЕЛНО: Дадоха срок на Местан до дни да внесе 10 000 лева за свободата си

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000...

на 23.04.2019

"Факт е, че в момента, в който прокуратурата обяви в сряда, на следващия ден различни институции започнаха да получават различни документи", коментира тя работата по друга известна къща за гости - тази в Сандански на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев. "В ден сряда, 17 април, обявихме специално, че започва извършването на проверка, сигналирали сме КП КОНПИ, защото считаме, че има злоупотреба с евросредства. От ден четвъртък, до днешния ден, са извършени множество процесуално-следствени действия", допълни тя. И уточни, че в рамките на проверката са претърсени три адреса. Отново същият ден, прокурори от Окръжната прокуратура в Благоевград са отишли в Община Сандански и са изискали необходимите документи за строежа.

"След като на 17 започна тази проверка, веднага постъпиха справки-декларации. Оттогава насетне, в ден петък, се извършиха действията по претърсване на трите адреса. В къщата за гости не намерихме никой. Ана Димитрова не беше открита за контакт. Установи се, че къщата е добре почистена, дори липсват дисковете за видеонаблюдение. Там, нито на останалите два адреса, не намерихме регистрите за посетители, които всички къщи за гости имат. Димитрова вече е разпитана, разпитани са 10 души. С просто око се вижда, че всички подписи са идентични. Продължава да бъде на лице подозрението ни, че тя е подставено лице, може би заради младата си възраст", продължи с разкритията Арнаудова. 

Тя сподели, че до този момент не са получили никакво съдействие от кмета и служителите в община Сандански, а самите служители изглеждало да са изплашени. Освен това още прокуратурата не е получила и справка за внесения туристически данък.

"Манолев е открит и е разпитан", каза тя. Утре пък щяло да бъдат съобщени повече новини около него. 

"Има одобрени високопроходими джипове, като мотивите там са, че туристите ще бъдат разхождани по високопланински места", върна се тя на темата за финансирането и изказа предположението, че тези джипове не са използвани никога по предназначение. Ставало въпрос за над 100 автомобила, повечето от една и съща марка. Освен това са купувани АТВ-та и катамарани - пак под предтекст за разходка на туристи.

"Знакът "Стоп" не е бил съобразен от Лютви Местан. Знаете какво се случи с мерките за процесуална принуда. Мярката за забрана да напуска пределите на страната без разрешението на прокурор тази сутрин е отменена от Окръжен съд-Кърджали. Преценено е от съда, че е прекомерна и е отменена. Мога да кажа за отнетото свидетелство за правоуправление - съдът я отмени, като каза, че деянието не се отличава с по-голяма от обичайната обществена опасност. От СДВР получихме информация, че лицето не се намира на адреса, на който е обявил, че живее, въпреки, че съдът твърди, че няма опасност да се укрие. Така не му е било връчено предходното постановление на прокурора. От 2013 г. до момента, Лютви Местан е имал 1 акт и 13 фиша за превишена скорост, но всички са платени. Те са в размер на между 100 и 300 лв.", каза по случая с Лютви Местан тя. 

"Надявам се, че след като убедим съда, че лицето е била наказвано за превишена скорост, да потвърди мерките за процесуална принуда. Този въпрос беше поставен от родителите на пострадалото дете до главния прокурор и това е основание той да вземе под специален надзор делото. Той се състои в предоставяне на аналитична и методическа помощ", продължи по темата с Лютви Местан Румяна Арнаудова. "Факт е, че има знак "Стоп", факт е, че има навлизане в насрещното платно", допълни Арнаудова.

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК! Цацаров се захвана лично с разследването срещу Местан ПЪРВО В ПИК! Цацаров се захвана лично с разследването срещу Местан
Главният прокурор Сотир Цацаров взе на...
на 24.04.2019
Напиши коментар »
(46)
1
местан вече пътува към султаната
2
А до сега защо спахте бе, безхаберници?
3
на КОЛЕДА по добре ли е да ги хванат ...аа..?..лумпен .такъв
4
в сливенския има представление СВЕТУЛКИ В ПОЛУМРАК ..пожелаваме на Йончева и Кори да изиграят главните роли ...ха --стана и рима ...йончева и кори , да изиграят главните роли ..
5
И МАРИЯ ГАБРИЕЛ С ИМОТ ЗА БЕЗ ПАРИ СПРАВКА БИВОЛ
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Елена оставка щом името и е замесено в далавера
8
ДА ГАБРИЕЛ е с ГОЛЕМ имот
9
НА ДВЕТЕ КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ КУЧКИ ЦОЛА НИНОВА И МИЛИЙОНЧЕВА ,МЯСТОТО ИМ Е ПРИ ДВЕТЕ ЗЕЛЕНИ ТЕХНИ ДРУЖКИ В СЛИВЕНСКИЯ НА СИНГЕРА - ДА ШИЯТ ГАЩИ ЗА ВОЙСКАТА НА ИШЛЕМЕ ,А НЕ ДА ОРГАНИЗИРАТ МЕТЕЖИ И ПЪЛЗЯЩАТА ДИКТАТУРА НА ДС ФАТМАЦИТЕ И ЖЪЛТИТЕ ПЕНДЕЛИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ПРЕМИЕР!
10
Разликите при случаите с къщи за гости с Александър Манолев и Елена Йончева са големи – при Манолев е в центъра на Сандански, никога не е използвана по предназначение, а при Йончева е крайградско място и е използвано по предназначение. Това каза социологът Михаил Мирчев.
11
А случайно да се нуждаете от нови и нови прокурори, че с тези гейтове май не знаете вече кои са ви приоритетите,а първия който гръмна е от село Шума води се все още заместник на баце, карайте наред и умната
12
днес се продевоха.. божке, божке...едните неграмотни, другите крадливи. нищо не е у ред.
13
Гарантирано – от г-н Бойко Борисов (член на БКП от 1977 г.), г-н Делян Пеевски (най-успял млад бизнесмен), г-н Сотир Цацаров (член на БКП от казармата), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училищe от Симеоново, като прокурор прекратил делото „Ало Воньо“ защото не успял да установи с кое лице разговаря шефа на митницата г-н Иван Танов, след това претърпява бурно кариерно развитие и през 2011 г. става зам. министър на правосъдието, а после шеф на КПКОНПИ, известен е и като Пацо Тризонетния), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" на прокуратурата за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник, седмо-апартаментник, VIP асансьорник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г., любител на суперлукс 200 кв.м. апартаменти, интелектуален лидер), г-н Тома Биков за „Мишо Бирата”: „Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше бъде в затвора” – 11.10.2012 г., (avantage.bg/тома-биков-борисов-диктатор-ли-е-карик/)
14
На крак , о крадливи гадове червени ! На крак , о шумкарско-болшевишки обирджии, приватизатори и откровени крадци на милиони !! Да защитим крадливите червени мастии -- те са едни от нас и нашето крадливо котило !
15
Мили-мили-милийончева от мандрата не е излизала.
16
Големи далавери са засегнати от това правителство!Колкото и да писукате БСП-ЕООД е обикновена, престъпна ОПГ с офшорки на Вирджините и Спонсори по арестите! Челният опит и пример на ръководителите на БСП-ОПГ се изпълнява по места!Не случайно лакомата Нинова иска още повече финансиране на червените общини, иска повече да "приватизира" от всякъде и от всичко!Биволицата е незаконно амнистирана за големите кражби, по сценария на Баневи,а Чехлю е последната инстанция за БГ гражданство и амнистия, естествено най-голям процент взема и е най-много е в далаверата, защото е безконтролен! За грипените също е интересно да се проследят финансовите потоци! Ама нали има имунитет не може да се пипа и си джитка далаверките!
17
Стига сте се опитвали да прикривате кражбите на алчната касиерка от КТБ, тая винаги говори с половин уста когато стане въпрос за болшевишки престъпници ,над 80% без лумппените заразени от червената чума я искат в панделата веднага персонала в сливенския кауш е готов да я посрещне!
18
Спасов ден.Ха сега къде е шуробаджанащината,в община Хасково ли,в КТБ и БСП ли,свекър,свекърва,съпруг,брат,аверски семейства,гори,парцели,офшорки,къщи за гости,ха сега,де.
19
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
20
тЕмна е мОгла паднала над Лена,КУРзанела и биесиепиетУ.....
21
Я стига вече с тия къщи на Елена Йончева, къщите са на свекъра и, придобил ги преди Елена да знае, че тоя въобще съществува!!!
22
Мадам Ленче,като стана евро прокур,ти ще си ми първата клиентка.
23
ми той батию вече писал, бе, за събития и лица, свързани с парк Велика /еик 200442910/ - Към 2019-04-23 10:26:32 , Няма данни за участие в обществени поръчки, Няма данни да е бенефициент на европейски фондове,Няма данни да е изпълнител на проекти по Оперативните програми на ЕС 2013-2020,Има данни да е бенефициент на проекти по ПСРС 2007-2013 за сума 376 646,20 лв.,Няма данни за дългове към НАП (към 28.02.2018). Ам, ся! Сега ще проверяват 746 къщи, за които със сигурност ще има данни. Малииии, къде се навря този! Сега ще се размирише, щото волът като рине...Навлече си проклятия в страстната седмица! Сега ще има нецензурно съдържание :)
24
Щом детето и каза, че мама е крадлива кечка какво да кажем ние БСПдирастите, мама е травеститка като мене ли. ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.даааа!!!!! Тая импексова барсала излизи по голяма кучка от мене!!!!
25
Порожана, време е! тъм тъдъм тъдъдъдъм тъдъдъм...
26
Сравнете имуществото на Йончева с това на Иван Костов или Бакърджиев или на Софиански. Ленчето е едни гърди напред пред най-известни десни политици на България. Лесно ли ще и е на Йончева да се бори "срещу неравенството и бедността!", "За социална Европа на гражданите и народите"? Няма да и е лесно, но ще се справи!
27
ЙОНЧЕВА НЯМА КЪЩИ. КЪЩИТЕ СА НА СВЕКЪРА Й И СА ПРИДОБИТИ ПРЕДИ ДА СЕ ПОЗНАВАТ. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ, НО ПОСЛЕ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО ШАЙКАТА ГУБИ ПРОЦЕНТИ. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ. ТИКВАТА ЩЕ СЕ УХИЛИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КАТО ПОРОШЕНКО. МАНИПУЛИРАЙТЕ. ТАМ ВИ Е СИЛАТА.
28
отговор на коментар
ИВАН КОСТОВ ПРИВАТИЗИРА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ТИ НА КОЛКО ГОДИНИ СИ ТА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ.
29
ДРУГАРИ. Форума е анонимен. Да го задръстим с коментари и пасквили срещу ГЕРБ и най-вече срещу Борисов.. Малко сме , ама ще имитираме калабалък. Нека покажем на какво са ни научили в областта на омаскаряването , плюенето и ползвaнето на прокси VPN . Слава на БКП и лично на другаря Кутев, другаря Радев и другарката Нинoва !!! Слава и на другаря Ким Чен Ун !!!
30
А вий разбрахте ли за брата на Мария Габриел , няма как да разберете , като четете жълтoкафявото герберастко сайтче дpиc
31
Ако искате да се смеете и псувате нищожествата които дращят тук, четете измишльотините им! Тук се вижда ясно падението на няколко плужека за дребни пари. Една от бабите си позволи да пише глупости за един вицепремиер и беше осъдена да му заплати 40 000 лева! Днес вие на умряло!! Това очаква и нейните колеги които са забравили, че винаги има едно "после и след това"!!
32
Ленчето Йончева до Евгения Банева и Иванчева,всичките са за кауша и всичките са червени тиняци борещи за имунитет!
33
отговор на коментар
Костов е като пионерче пред ленчето. Кой ще му даде на него да приватизира България? Един префиренциален влог имаше в КТБ с 10% лихва, (и дъщеря ма май също) но не успя да прибере много.
34
Блюстителката за правдата Елена,с усет към корупцията,как не заподозря обкръжението си в такова,а се възползваше безпроблемно от тези благинки,или не подозираше,че самата тя най-после се самоизложи на показ с бесният си нихилизъм.
35
Бaце Бoби, след 26 май те чакам в Ница - така и така и двамата ще бъдем безработни, поне да си харчим откраднатото с кеф! А оттам ти лесно ще можеш да прескачаш до Бapселона - на един хвърлей място е. Искрено твой: Петро
36
Е бан Рошшко , разправят,че си се преструвал на пиян на холандския тирпаркинг..Било е по любов!..Верно ?
37
Ти да мълчиш! Това, с Томето, е стара история... Сега обичам Бoч-ko и нищо не може да сломи чувствата ми! Даже сега, докато пиша, леко, едва забележимо, се пoдмokpиx. Дано да не чуе колежката Mира Cвиpkaта, че пак ще ме изревнува!
38
Подобна информация вече не хваща декиш.Говорителката на Прокуратурата да не се прави на ОФСА.Колкото и да Ви е неудобно но Ленчето е взела съпруга си с готовите къщи за гости, дай Боже всекиму.Така, че ПИК не се гъбаркайте с читателите си.
39
Арнаудова трябва да бъде следващият главен прокурор. Тази жена разбира от всичко. Близко до нея твърдят , че разбирала и на урочасал xyи. Ако и това го може, значи тя цена няма. Heдялко ще се надея да паднат ташаците на съпруга на Йончева. Но 26 май наближава, а Heдялко е в листата на генерал Бонев под № 17, далеч зад прасетата, но в спикъка. за сега друго не можем да му помогнем , освен да му обещаем , че няма да оставим жена му на улицата. Дошло е време и тя завалията да разбере на кое другите жени казват eбaнe.
40
отговор на коментар
А колко ли е гушнал Свети Лозан Драгалевский?
41
mvr,dans --kako vi kasah predi 4 dni --nikoga niama da go namerite
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
отговор на коментар
И хаджидимовската пача се е уредила.
45
Защото пътищата на човека са пред очите на Господа, И Той внимателно измерва всичките му пътеки. Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, И с въжетата на своя грях ще бъде държан. Той ще умре от своето отказване от поука; И от голямото си безумие ще се заблуди. Адрес Милиончева и кака Кури.
46
Не измисляй зло против ближния си, Който с увереност живее при тебе. Не се карай с някого без причина Като не ти е направил зло. Не завиждай на насилник човек, И не избирай ни един от пътищата му, Защото Господ се гнуси от опакия, Но интимно общува с праведните. Проклятия от Господа има в дома на нечестивия; А Той благославя жилището на праведните. Наистина Той се присмива на присмивачите, А на смирените дава благодат. Мъдрите ще наследят слава, А безумните ще отнесат срам.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13627
архив

Добре почерпена жена е по-лесно да я доведеш до оргазъм, отколкото до къщи.

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1921
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ контра на Корнелия Нинова за субсидията - няма шансове БСП да намаже повече пари (ОБНОВЕНА)
x
Кои скъпоценни камъни са най-подходящи за вашата зодия?
x