Вход
София
Времето в София -2 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Зам.-министър Николай Нанков след обвиненията на БСП за тол системата и готвените от присъдружния им Копейкин протести: Опитват да дестабилизират държавата! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

ПЪРВО В ПИК TV: Зам.-министър Николай Нанков след обвиненията на БСП за тол системата и готвените от присъдружния им Копейкин протести: Опитват да дестабилизират държавата! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 25.02.2020
57805
0
ПЪРВО В ПИК TV: Зам.-министър Николай Нанков след обвиненията на БСП за тол системата и готвените от присъдружния им Копейкин протести: Опитват да дестабилизират държавата! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.02.2020
0
57805

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разкрива новини по повод искането на БСП да бъде изслушан министър-председателя Бойко Борисов.

Както ПИК разкри по-рано днес, партията на Корнелия Нинова е намислила акция в парламента в четвъртък, за да подкрепи поредните улични прояви на хората на Костадин Костадинов от "Възраждане", които се готвят да блокират София. Кампанията е поредното съвместно мероприятие на БСП и Копейкин, както е известен Костадинов, срещу властта, която могат да яхнат само през улицата, но не и на избори, където избирателите им показват червен картон. 

Камерите вече осъществяват контрола. Почти 11 хиляди км пътища са обхванати. Тол полицаите по цялата мрежа контролират електронните винетки, каза министърът.

Функцията на тол системата не се ограничава до това има ли някой винетка или няма. Тжова е много по-широкообхватен механизъм на държавата, не само за генериране на приходи. Да, факт е, че държавата допусна набор от компромиси за тежкотоварните превозвачи, но тол системата е основен инструмент срещу сивия сектор, заяви Нанков.

Целта ни не е борба с дребния нарушител, а срещу сивия сектор в транспортния бранш, отсече Нанков.

Има МПС, които се тътрузят с 20-30-40 км/ч, защото са претоварени. Вчера са хванати 57 тона. Реакция има от контролните органи и действия от закона, заяви още министърът на брифинга. 

Директорът на Националното тол управление проф. Олег Асенов посочи, че няма безхаберие, а реален отговор на безхаберие.

Тол системата е вързана с НАП и МВР. По отношение на борбата със сивия сектор резултатът ще е готов още тази година, категоричен е Нанков.

Има непрекъснати хакерски атаки на тол системата, надявам се да има реакция от страна на спецслужбите, обясни той.

Системата от 1 март ще тръгне, повече компромиси със срокове няма да бъдат правени, въпреки че на някои политически субекти и част от бранша темата с отлагане би се видяла като финансова икономическа полза и като пореден провал в кавички на правителството. Няма да отлагаме, системата е готова, всички характеристики са готови, посочи той.

Контролът на БСП винаги им е куцал, когато са управлявали страната. Няма да влизам в подробности дали дебатът да има или да няма винетка по всички пътища или да бъдат правени компромиси на общините - кое трябва да е водещо. При подобни внушения трябва да се има предвид, че на ден цената на винетката е 26 стотинки, отсече Нанков.

Накрая някой плаща сметката по отношение поддръжката на пътищата. В четвъртък заявките за винетните стикери ще бъдат одобрени от правителството, по отношение придвижване в градските реалии, заяви още министърът.

Повтарям, от 1 март системата стартира със завишено внимание от ГКПП от служителите от тол полицията по отношение преминаване на транзитите за закупуване на транзитни карти, каза още той.

В следващите 5 до 6 месеца ще бъдат ключови и динамични за системата. Ще се отстраняват всички дефекти и пропуски, ако са налични. Тестовете за 1 месец ще ги минем, те са изключително успешни, заяви Нанков. 

Ще направим пълен анализ за приходи, които генерираме, как това се отразява в цената на тяхната услуга и по постигането на пълен консенсус с течение на времето. Убеден съм, че повечето представители на бранша знаят, че системата е с цел да спре войната по пътищата и да направи условията по-справедливи, отсече той.

На въпрос на ПИК за протестите на превозвачите и стоят ли зад тях действия на опозицията Нанков заяви, че за два дни се виждат искания, които съвпадат с исканията за изслушване на министър-председателя в Народното събрание. Министър Аврамова ще даде информация докъде сме до петък. Всички искания на превозвачи по отношение на ролята на държавата ще се намесим, ще удовлетворим и тези искания, заяви още министърът на брифинга. 

По отношение на протестите изглежда като опит за дестабилизиране на държавата - да се затворят всички изходи на София, да се блокира София. Това не е право на свободно изразяване на мнение, смята министърът. Погледнете фейсбук профилите за тези, които се изявяват като браншовици и ще видите кои са те, допълни той.

Знаете в Сърбия, че, ако караме от границата на Калотина до унгарската граница ще е 46 евро, а през България е 20 евро за камион, поясни проф. Асенов.

Държавата съвсем ясно е влязла в контролната си функция и е проверила контролната си функция. Целият ръководен екип на тол системата ще бъде по местата и по границите, ще покажем, че сме го направили добре. Аз ще бъда на Калотина в 11 ч, журналистите да заповядат, допълни още проф. Асенов.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33903
архив

Българинът,турчинът и американеца седели на една пейка.На турчина му се допило компот и отишъл в една маза.Но оттам се подало едно окои и казало-"аз съм синьото око" -и турчинът избягал.Същото се случило и с американеца.Отишъл българинът да провери какво става и отново се подало окото а българинът му казал-"я се махай от тука, да не ти посиня и другото око!!!"

няма нови новини
Днес: 168
hot
най-четени новини в момента
сега
4217
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Десетки депутати на тест за коронавирус - има ли още заразени след Хасан Адемов (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 1 април - ето как започва новият месец за зодиите
x