ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков отговори на Борисов: Няма да се наведем! Проблемът е, че на ГЕРБ не им е достатъчно да имат само премиер (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков отговори на Борисов: Няма да се наведем! Проблемът е, че на ГЕРБ не им е достатъчно да имат само премиер (ВИДЕО)

332648
на 09.02.2024
ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков отговори на Борисов: Няма да се наведем! Проблемът е, че на ГЕРБ не им е достатъчно да имат само премиер (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Съпредседателят на ППДБ Кирил Петков отговаря на журналистически въпроси в кулоарите на Народното събрание. Ще отстъпи ли от искането си партията му да вземе и външно министерство, или отиваме на нови избори.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Когато става дума за преговорите, искам да очертая какво се случи. Ние даваме възможността на ГЕРБ да имат най-високия пост в държавата. Премиерът отговаря за всички министри. Това е най-голямата позиция в държавата. Премиерът се среща с другите премиери на Европейския съвет и взимат най-важните държави", каза той.

"Излазът на България към Европа и към целия свят идва от премиера. За да има баланс, трябва да има и втори глас, втори гарант и това е министърът на вътрешните работи. Декларацията казва, че ротацията е огледална", добави Петков.

"Кажете каква е логиката да има нов човек, да се появи нов човек. Имаме работещ екип Денков-Габриел. Защо трябва да се вкарва още един човек, незапознат с тяхната работа, въпреки че споразумението е Денков-Габриел. Предлагаме Мария Габриел да вземе поста премиер. Проблемът е, че за ГЕРБ това не е достатъчно", настоява съпредседателят на ППДБ.

Той определи действията на Борисов като егоистични. "Този тип червени линии няма да проработят. Ние никога не сме се навеждали. Цяла България разчита на този диалог", изтърси той.

"Единствените, от които чуваме избори, са ГЕРБ. В началото виждахме министъра на вътрешните работи като експерт, но в последствие той се оказа близък до ГЕРБ", добави Петков.

"Призоваваме за продължение на този диалог. Няма да се навеждаме. За всички други министерства, миналият път сработи. Как сработи? Денков и Габриел седнаха и избраха всички министри", продължи да повтаря съпредседателят на ППДБ.

"В Столичния общински съвет се сформира едно мнозинство между ГЕРБ, БСП и ИТН. Нека си го кажем ясно - когато сглобят това мнозинство трябва да носят отговорността. Стоим зад нашия кмет", обясни Петков, въпреки че трите партии общо 26 общински съветници в СОС, а за мнозинство им трябват 31.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК