ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова лъсна в тайния заговор срещу властта - събра БСП в коалиция с военните заговорници от ДС на пленума (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова лъсна в тайния заговор срещу властта - събра БСП в коалиция с военните заговорници от ДС на пленума (ОБНОВЕНА)

92984
на 14.04.2019
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова лъсна в тайния заговор срещу властта - събра БСП в коалиция с военните заговорници от ДС на пленума (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

След скандалите около съставянето на червената евролиста лидерката на БСП Корнелия Нинова заложи и още една неприемлива за голяма част от социалистите идея за днешния пленум на Националния съвет на столетницата.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Това е коалирането с 12 организации за подпомагане на социалистите на евровота на 26 май, след които е и Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната (КООСО). В нея влизат 22 паравоенни формирования на бивши военни и служители на злокобната държавна сигурност. А от своя страна тя е в пряка връзка с друга паравоенна структура "БРОД за България". По информация на ПИК, Корнелия Нинова е успяла да прокара тази точка и да бъде гласувано коалирането с тези организации.

В петък и събота всички тези паравоенни формирования се бяха събрали в хотел "Здравец" в Тетевен, където са редили бъдещия служебен кабинет на президента Румен Радев, провокирани от убеждението, че след европейските избори Бойко Борисов ще подаде оставка, както разкри ПИК TV на живо от Тетевен. Същите са и в основата на изграждането на бъдещата партия на Радев.

Речи пред бившите военни и тъмночервени куки от ДС са държали двама любимци на Румен Радев - академиците Георги Марков и Стефан Воденичаров, свързани със съюз "Единение", които се гласят за премиери в кабинет на президента.

На всичкото отгоре сбирката е била покровителствена от военното министерство, което поело масрафа на заговорниците в Тетевен. На нея присъствал и служителят на Министерството на отбраната Иво Антонов, който се оскандали още в началото на този мандат на Борисов, тъй като в нета се появи негова снимка, на която той отправя хитлеристки поздрав.

През последните месеци паравоенните формирования се събраха на обединителна сбирка, на която взеха решение за овладяване на властта. Шеф на КООСО е о.р. полк. Иван Иванов, бивш кадровик на военното ведомство, който напусна армията по време на управлението на ГЕРБ, като остро се противопостави на реформата, а след това стана зам.-военен министър в кабинета на Пламен Орешарски. На същия принцип на напускане и противопоставяне на властта президент стана и Румен Радев.

Паравоенните формирования не крият привързаността си към днешния президент. Ето какво се казва в тяхна декларация, подписана от Иван Иванов:

"Заставаме изцяло зад усилията на президента на Републиката и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили генерал Румен Радев да отстоява конституционните правомощия на президентската институция и да издига нейната роля като инкубатор на национални идеи и инициативи, свързани с изграждане на сигурна и просперираща България. Подкрепяме го не само защото е един от нас, а и защото лидерства в борбата за единство на нацията и за защита на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната. Това се посочва в декларация на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО)".

Сред 22-те паравоенни структури в КООСО влизат и председателствани от Лазар Мурджев, който е син на личния телохранител на Тодор Живков ген. Мурджев, оскандаленият покрай пловдивския транспорт бивш общински съветник на БСП Ангел Батаклиев, о.р. майор Мирослав Писов, бивш шеф на блаогоевградските антимафиоти, които се прочуха покрай операция "Респект" и убийството на Ангел Димитров-Чората.

Социалистите са в ужас от разширения състав на КООСО, който веднъж вече е подписвал споразумение със Сергей Станишев, но тогава в него са членували много по-малко организации. Всъщност техен постоянен партньор е "Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва". 

Сегашната структура на КООСО обаче ги плаши не само със състава си, но и с намеренията си да щурмува властта чрез Румен Радев, партията му, която те градят, както и служебния му кабинет, заради който се събраха в петък и събота в хотел "Здравец".

Припомняме, че Корнелия Нинова натъпка централата на партията на "Позитано" 20 с бивши ченгета, които са овладели от архивите и счетоводството до охраната на входа. В техни ръце са всички лични досиета на членовете на столетницата.

В момента социалисти се опитват да пренаредят листата, като отново ще се гласува дали всеки един да даде вота си тайно или явно. Ако Нинова бъде бламирана, трябва да се приеме листата да се подреди по висшегласие, което ще означава, че ще има тотална промяна на евролистата. Все още не  ясно, дали и листата ще бъде гласувана анблок или за всеки кандидат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК