Вход
София
Времето в София 24 o C

ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ)

на 20.09.2019
36085
2
ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ)
Автор: ПИК
20.09.2019
2
36085

Убиецът от Австралия Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор този следобяд. Той бе пуснат от тричленен състав на САС. В тройката е и Калин Калпакчиев, шеф на съда. 

Редица политици и общественици протестираха срещу предсрочното освобождаване на австралиеца, който през 2007 г. погуби българския студент Андрей Монов.

Най-вероятно Джок Полфрийман няма да излезе днес като свободен гражданин. Според БНТ, австралиецът не притежава валиден документ за самоличност. Неговият австралийски паспорт е с изтекъл срок на валидност, поради което най-вероятно Полфрийман ще бъде предаден на Дирекция "Миграция" в МВР и ще бъде настанен в Центъра за временно настаняване на чужди граждани в Бусманци.

Следва той да направи постъпки пред австралийското посолство в Атина, което отговаря за България, за да му бъде издаден пасаван. Едва след като той бъде издаден и изпратен в България, Джок Полфрийман ще може да бъде освободен.

Въпросът е обаче какво се случва с онази част от обезщетенията, които са на обща стойност 400 000 лв. и които той не е изплатил на семейството на убития Андрей Монов.

Малко преди 15.00 часа в сградата на Централния софийски затвор влезе специализиран автомобил на ГДИН със затъмнени стъкла, който няколко минути по-късно потегли. Не е ясно дали Джок Полфрийман е бил в автомобила.

"Ако следваме закона, Джок Полфрийман трябва да бъде освободен. Нямам информация, не знам какво ще стане. Никой от затвора не потърси контакт с мен или моя клиент. Говорих с Джок. Обясниха ми, че чакат някакви документи", разкри адвокатът на Полфрийман пред журналисти на въпрос кога ще бъде освободен неговият клиент.

"Той има предложение за работа - за превод на документи от български на английски. Има предложение за работа от повече от една фирма", каза още адвокатът.

"Повечето затворници в България нямат нужда от адвокат, за да бъдат изведени от затвора. Моето присъствие не е нужно. Повечето затворници чужденци получават една бележка, че са били в затвора. В много случаи излизат след 18.00 часа и трябва да отидат на бул. "Мария Луиза", за да си получат документите. Там обаче е затворено по това време и повечето чужденци затворници на следващия ден разбират, че имат някакви забрани и не могат да си получат документите", каза още адвокатът на предсрочно освободения Джок Полфрийман.

Около 15.30 часа в сградата на Централния софийски затвор влезе бус на Специализиран транспорт, който би трябвало да откара Джок Полфрийман в Центъра за временно настаняване на чужди граждани в Бусманци.

В 15.40 часа Джок Полфрийман беше качен в специализирант автомобил. Придружаваха го няколко служители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Полфрийман ще бъде отведен в Центъра за временно настаняване на чужди граждани в Бусманци, тъй като няма валиден паспорт.

Вижте какво разкри адвокатът на Полфрийман във видеото на живо на ПИК TV:

Ето и как изведоха Полфрийман от затвора:

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ)
Убиецът от Австралия Джок Полфрийман излезе от Централния...
на 20.09.2019
Напиши коментар »
(2)
1
И какъв е смисъла да се правят поправки в НК за премахване на 1/3 от наказанията за тежки престъпления,при самопризнания и договаряне с прокуратурата,когато има втора вратичка,съда да компенсира престъпниците,които не са осъдени на доживотна присъда със същата привилегия “за добро поведение” в затвора.
2
Има две възможности: убиецът да не напуска пределите на страната, докато не плати гражданския иск към сем. Монови. Затова отговорност носи Гранична полиция по искане на родителите на жертвата. Другата възможност е на австралиеца да бъде повдигнато друго обвинение от страна на прокуратурата и той да не може да напуска страната.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 14838
архив

Двама психолози обменят опит:
– Като ми дойде нов пациент, винаги го питам дали играе шах. Ако не играе –
казвам му да започне активно. Ако играе – казвам му веднага да спре.
– Защо?
– И аз не знам защо, но помага в 80% от случаите.

x