Вход
София
Времето в София -2 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Несъстоятелен депутат от ГЕРБ мрънка за блокадите, вместо да обясни кога ще прочистят София (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Несъстоятелен депутат от ГЕРБ мрънка за блокадите, вместо да обясни кога ще прочистят София (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 31.07.2020
115472
0
ПЪРВО В ПИК TV: Несъстоятелен депутат от ГЕРБ мрънка за блокадите, вместо да обясни кога ще прочистят София (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
31.07.2020
0
115472

Скандално извънредно изявление направиха от партия ГЕРБ в централата си в София. Несъстоятелният и крайно непознат депутат Александър Ненков се появи на улицата и вместо да обясни как управляващите ще поемат отговорност за безобразието, което се позволява на шепа метежници в столицата, той се разграничи от една от малкото смели гражданки, решила да търси правата си.

Става дума за дамата, която тази сутрин отиде да изрази мнението си, че незаконните блокади нямат общо с демокрацията и да потърси сметка на властта и полицията защо не разкарат метежниците от ключови кръстовища в София, с което се нарушава конституционното право на милион българи за свободно движение.

Тя бе нападната от пиара да осъдената на две инстанции за подкуп Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, и след това незнайно защо отведена в 1-во РПУ заедно с развилнения се метежник, който дори й взе бастуна.

Сега Ненков скандално се разграничи от жената, оправдавайки се като момиченце, че ГЕРБ нямали нищо с въпросната жена сякаш тя няма право като независим партийно и свободен гражданин да търси правата си.

„Жената, която днес е нападната, не е от ГЕРБ. Направихме консултации с всичките ни структури. Това са спекулации с една жена, която си търси правата като всеки нормален гражданин. Всеки гражданин има право на това, защото няма как да се съгласим, че това са мирни протести. Тук говорим за блокиране на огромен милионен град. А чувам, че искат и блокиране на магистрали и важни инфраструктури. Ние искаме диалог и да стане с добро, а не да искат да убедят хората, че волята на всики е такава чрез такива насилствени блокади", взе да се оправдава Ненков, но старателно избягваше да отговори конкретно на въпросите защо властта не защитава правата на всички граждани, а полицията пази само 15-ината безобразни метежници.

"Дори протестите трябва да имат граница на разум. Изборите са тези, на които се решава кой управлява. Такова нещо няма в никоя европейска държава", взе на шикалкали Ненков.

Задържаният за хулиганство Кърджилов отказал проба за дрога и алкохол

Задържаният за хулиганство Кърджилов отказал проба за дрога и алкохол

Арестуваният за хулиганство Петър Кърджилов е отказал да...

на 31.07.2020

"Властта не бездейства. Какво искате да се направи? За мен е важно да се спазва закона и който прекрачва границите, трябва да получат заслуженото според закона – глоби или санкции. Нали не очаквате държавата да излезе с водни оръдия? Надявам се те да разберат, че това не е правилно и да се проведе диалог", отговори той на въпроса на ПИК TV докога властта ще бездейства, а органите на реда ще пазят уличните метежници, вместо милионите останали граждани.

"Ако те имат една визия, то има много други хора, които имат друга визия. Повечето хора не са готови и за предсрочни избори и това се потвърждава от социологическите агенции.

Разумът в момента говори, че не може да вкараме държавата в криза, без парламент, при условия на пандемия и затягане на мерките в цяла Европа.

МВР и Столична община трябва да решат този въпрос, аз не знам какви са санкциите. Трябва да има конструктивизъм в исканията им. Ние няма с кого да преговаряме, не са ясни исканията им. Но ние призоваваме за диалог и разум“, заяви депутатът Александър Ненков и не скри, че за ГЕРБ е по-добре да има избори сега, но това означава да избягат от отговорността, която им е гласувана от мнозинството на демократични избори.

В крайна сметка несъстоятелният депутат не пое отговорност за създадения хаос в София, макар да е от управляващото мнозинство. Нито отговори на въпроса кой и защо е наредил на полицията да не следва закона, който гласи, че палатки могат да се издигат само на определени за целта места, а протести се правят по указан ред и на определено от общината място, а не където му скимне на някой, както е в случая с продължаващите от дни малобройни акции, превърнали се в терор.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17325
архив

Журналист пита световно известен треньор:

- Как бихте описали идеалния футболист? Какви качества трябва да притежава той?

- Висока самодисциплина, спазване на режима, стриктно изпълняване на задачите, поставени от треньора, лоялност към противника, уважение на съдиите, чувство за другарство…

- Но подобни играчи има твърде малко!

- Такива играчи има, колкото си поискаш, само че те не умеят да играят футбол.. 

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x