ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов: Справихме се с третата вълна без локдаун! А онези в парламента не мислят за пандемията - сговориха се да има служебен кабинет на Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов: Справихме се с третата вълна без локдаун! А онези в парламента не мислят за пандемията - сговориха се да има служебен кабинет на Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)

66160
на 04.05.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов: Справихме се с третата вълна без локдаун! А онези в парламента не мислят за пандемията - сговориха се да има служебен кабинет на Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо при получаването на огромната доза ваксини на "Пфайзер" - почти 280 000 дози.

препоръчано

След тежки преговори в Европа, Борисов успя да договори увеличени доставки от имунизационния препарат, за да се ускори ваксинацията в България. 

“Чакахме да стане 10:30, за да се събудят, щото 9:30 им било рано. Аз като ставам в 6 и 9:30 и ми е средата на деня", започна премиерът.

"Тук сме, за да благодаря още веднъж, за да благодаря на ЕК. Сега 274 хиляди ваксини, ако по 20 хиляди на ден се ваксинират, на месец 600 хиляди. А трябва повече, на макс да се мобилизила системата", каза Борисов.

“С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. “Робърт Кох“ на всички европейски съвети се позовават на него, има няколко вида риск, ние бяхме в зоната с висок риск. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пускане на смс, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия която от октомври е в пълен локдаун с чест можем да кажем че сме приключили третата върна. и в същото време когато института Робърт Кох ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират", продължи той.

“Какви усилия бяха да стигне това до тук. Не мога да схвана тази къса памет“, възмути се премиера и подчерта, че усилията не са малки.

“Представете си с този риск който поех какво щеше да стане, ако тази вълна беше отишла до 6 хиляди заболели, както в Турция и да сте вързани до 21 май. Сега се сравняваме с Белгия, Дания, Гърция", допълни той.

“Много ни ядоха ушите и Мутафчийски винаги започва брифингите с какво са казали от “Робърт Кох“. Защото да извадиш от другите държави ваксините да дойдат в България, е много трудно и затова ги подкрепих вчера, Урсула, Сасоли, Юрова и виждате, че реакция от другите нямаше", коментира още Борисов.

“Граничарите, само за последните 3 дни имаме над 300 опита за преминаване на нелегални мигранти. Имаме нулева миграция и с усилията на нашите славни граничари. Нека утре тези, които ще правят служебното правителство, партньорите много гледат за изказванията и помнят за мекерето на онзи и този", благодари Борисов на хората, които пазят границите на България и недопускат нелегални мигранти да влязат в страната ни.

“Сутринта слушах една доцентка, възпитана жена при Росен Плевлениев беше. Оплете се, че били решени проблемите в чужбина, но не знам какви мандати има в чужбина за избирателния район. Питах ги моите от парламента колко депутата ще влязат, а то няма. Исках да питам и г-жа Антоанета Стефанова, да чуя интервюта с нея, като мой заместник, какви теми би засегнала. Чух тази госпожа да казва, че била смесена система за гласуване с машини и хартия, а там г-жо доцент, ясно е казано, че е само с машини. Ама сега за чужбина където най-много говореха нямало да има машини", заяви Борисов за скандалните промени в Изборния кодекс, с които ще се гласува само машинно на следващите избори.

“Чух още доста неща, че навсякъде трябвало да има хартия. Бюлетините се печатат в БНБ, но протоколите при един мастит депутат от БСП. Сега проблемът бил в броенето, но никой не знае как и къде ще има видеонаблюдение. От къде и кога ще купят камери? Те в желанието си да мъстят се сговарят", продължи той.

“Естествено, че председател на ЦИК трябва да е победитеалата партия, но ако не се договорят, а те ще го направят, ще вземат една сфера и ще джуркат и на който му се падне председател. Страхотно изборно законодателство - ще джуркаме топчетеата за председател", допълни Борисов.

“Помня на мажоритарните избори - от 31, ние взехме 28. Каквото искат да правят, ние се готвим при всякакви правила, съдията колкото и да ти пречи, ако си добър, ще победиш. Отсега ви казвам, че председател ще бъде от партията на депутата Трифонов и заместник от някоя от другите партии", завърши темата с ЦИК премиерът.

"Всеки ден чакам да ни освободят. Не знам какво още искат да си направят, всички знаят, че отиват на избори, а парламентът си приема разни работи. Предполагам, че нарочно ще го бавят, за да приемат още неща, да задължат бюджет,а без да знаят от къде ще ги вземат. За 7 млрд. са си внесли закони за няколко дни, но кой ще го изпълнява? По време на служебното правителство над 100 милиона не влязоха", посочи Борисов.

"Винаги съм бил за стабилна държава и в която се правят непрекъснато протести не се развива. Ние да излизаме само, защото те са ни правили така, ако някой се опита да говори от наше име за утрешните протести, да не го прави. Аз съм за диалог и разбирателство, но всичко е в техни ръце", обърна се Борисов към симпатизантите на ГЕРБ.

“Как за една седмица всичко това го направиха - за спецсъда и покуратурата. Утре могат да направят правителство за 15 дни, да направят каквото искат. Носят си отговорност затова, след 15 дни подават оставка и отиваме на предсрочни избори. Що е това нахалство - да приемат закони и да не правят правителство. Аз за 4 години никой не ме е питал откъде ваксини, границата как сме опазили. Пожелавам успех и на другите", с тези думи завърши инспекцията на премиера Бойко Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Парламентът се гърчи в тотален хаос - БСП напира за пенсиите, Мая Манолова атакува Борисов с компромати, юристката на Слави вдигна ръце (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК! Парламентът се гърчи в тотален хаос - БСП напира за пенсиите, Мая Манолова атакува Борисов с компромати, юристката на Слави вдигна ръце (НА ЖИВО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това