Вход
София
Времето в София 1 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с коментар за арестувания хакер: Истински вълшебник с невероятни способности! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с коментар за арестувания хакер: Истински вълшебник с невероятни способности! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 17.07.2019
62290
35
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с коментар за арестувания хакер: Истински вълшебник с невероятни способности! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
17.07.2019
35
62290

На днешното си редовно заседание Министерският съвет ще приеме и ще предложи на парламента новите правила на Съвета на европа за интегриран подход за безопасност, сигурност и обслужване на футболните мачове и други спортни мероприятия, които заменят европейската конвенция за насилието и лошото поведение на зрителите по време на спортни прояви.

Заседанието закъсня около 25 минути, като липсваха премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов, което породи предположения, че двамата обсъждат действията около хакерската атака. Маринов обаче се появи в 10,25 ч. и зае мястото, като преди това бе поздравен от няколко свои колеги за бързите действия около залавянето на хакера, за което ПИК съобщи по-рано днес.

Минута след него влезе и премиерът Бойко Борисов, който поиска първо да се мине точка Б6 от дневния ред за одобряване на допълнителен трансфер към Министерство на образованието за БАН. 

"Знаете, че 150 години прави БАН и с академик Ревалски, Вълчев и Горанов разговаряхме. Постановлението е за 5 млн. лв. за възстановяване на сградата и музея и за 150-годишната да направим един жест към БАН", каза премиерът.

Шефът на БАН благодари за средствата и заяви, че парите ще отидат за реновиране на сгради, които са знакови архитектурни паметници в центъра на София. "Това е много важен за нас жест и признание за приноса на БАН в най-новата история на България", каза акад. Ревалски.  

"Явно образованието става все по-добро, особено в сферата на информационните технологии имаме истински вълшебници. Много са млади и кадърни и вчера като задържахме един от хората - такива тежки киберзащити, толкова мощни познания и умения има, че ако работи за държавата, ще е добре. Но работи за частна фирма в тази сфера", коментира премиерът Борисов ареста на 20-годишен хакер за атаката срещу НАП.

"Важно е, Горанов, да намерим начин такива хора да ползваме ние, а не да ни нанасят такива щети и след това да им се повдигат такива обвинения. Такива вълшебници с невероятни способности. 

За радост все още имаме служители в тази сфера, въпреки ниските заплати. Но хората за честта на пагона го правят. Затова и на МВР, и на ГДБОП поздравления - специално ги похвали. 

Това, което ми докладваха сутринта и видях е, че е просто уникален", каза още Борисов по повод заловения хакер. 

"Затова трябва да се помисли да ги привлечем, защото това е модерно, докато са млади - бунтарство, да покажеш, че можеш да пробиеш системи. Затова и в САЩ, и в Германия ги хакват, за да покажат, че могат да пробиват, а нашите са и по-добри.

Неприятно е, че някои политически сили веднага ползват случая да коментират какво ли не.  

Над 114 услуги прави НАП, за да улеснява гражданите. Винаги една защита е по-слаба от нападателите. Затова в армията отбранителните системи, биват преодолявани. 

Срещу нас имаме уникални деца, защото това е младеж. Подготовката им тази сфера е много добра и е на над световно ниво", коментира Борисов. 

Министрите ще гласуват и план за действие с мерки, които преодоляват основните проблеми, пречещи на нарастването на инвестициите.

 По предложение на министъра на труда и социалните грижи ще се актуализира и националната стратегия за демографското развитие на страната, както и националната стратегия за регионалното развитие на държавата по предложение на ресорния министър.

Ще бъде определен национален администратор NRA/I за издаване на уникални идентификационни номера CS1-IID съгласно стандарт БДС EN ISO 14816 „Телематика за пътния транспорт и пътния трафик. Автоматизирана идентификация за превозни средства и съоръжения. Номериране на структура на данни".

Министрите ще гласуват и допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт за 2019 г., както и допълнителни трансфери за бюджетите на общините, на Министерството на труда и социалните грижи.

Ще бъде променен и размерът на еднократната помощ за първолаците в държавните и общинските училища.

Министерският съвет ще разреши изпращането на наши военнослужещи и военни кораби за участие в постоянните военноморски групи на НАТО в съответствие с графиците на използването им в мисията, утвърждавана от Северноатлантическия пакт.

Министрите ще гласуват доклада на министъра на правосъдието за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу държавата, който трябва да бъде представен в парламента. И ще вземе решение за плащанията по такива решения по делата на Масларова, Лолов, Каменова и Михалеви.

Кабинетът ще промени и Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и наредбата за минните отпадъци.

Общо министрите ще разгледат на днешното си редовно заседание 28 точки.

Вижте началото на заседанието на министрите и думите на премиера Бойко Борисов: 

Академик Ревалски благодари на премиера

 

Сподели:
свързани новини
Бойко Борисов пред ПИК за идеята на Томислав Дончев: Няма да се пипат никакви данъци! Бойко Борисов пред ПИК за идеята на Томислав Дончев: Няма да се пипат никакви данъци!
"Няма да се пипат никакви данъци този мандат". Това...
на 16.07.2019
Напиши коментар »
(35)
1
Истински вълшебник като мен
2
ЛЪЖА ! КЪРТИЦАТА Източила Данните от НАП е ШВЕСТЕР от Филиала на КГБ - ДАНС (ДС) ! ПАЧАВРАТА от ДАНС След Като я НАЕ-БЕШ Задължително Трябва да и Теглиш НОЖА ! ФОРМУЛАТА на ДАНС Разкрита: ПИДЕРАСТ Плюс ЛЕСБИЙКА Равно на ДАНС ! Гей Бардака ДАНС го Създаде Съветското Копеле, Херсонския Пидераст с Руско Гражданство СерГей ЯКОВ, Син на Масовия УБИЕЦ Димитри Станишев ! Закона за ДАНС с 135 ЧЛЕНА го Изработи Известната с Тишината в Леглото си Татяна Дончева ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Ма,другарю-вълшебникът се казва Румен Радев,бе!
5
Google плаща $ 92 на час, като последната ми заплата беше $ 8400, работещи 10 часа седмично онлайн. Приятелката на по-малкия ми брат носи средно 18 хиляди месеци и работи около 24 часа седмично. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го опитах. Това е, което правя !!!!! Siguelo.....................>>>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
6
Той не знам на какво ниво е, ама ти и системата, която налагаш, сте умствено изостанали, затова и хлапак може да се подиграва с цялата държава! И как ще го привлечеш да работи за държавата, като държиш оперативната администрация на изкуствено дишане с обидни заплати?! Само на комунисти като теб даваш високоплатени айляшки държавни служби, където си бъркат в носа и дори не знаят адреса на работното си място! Осветлете комитети, комисии и тайни дирекции, в някои от които заплатите са повече от на Тиквопитека, което си е своеобразен срам и майтап, но тези постове са за "наши" другари и калинки... Оперативните държавни служители - тези, които наистина с компетенция и с квалификация вършат черната работа, те умират от глад! Та как ще привлечеш този киберработар, дебил, каква заплата ще му осигуриш като нямаш такъв щат и бюджет? Щото трябва да се мисли, превантивно и да си го предвидил това като риск, а не сега да се тупаш по празната глава, затова и ще ви викат, че сте умствено изостанали и всеки ще се подиграва на подобието на Държава!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Ами дайте сериозна работа на такива знаещи и можещи "вълшебници", за да има просперитет za Bylgariq, а не на разни пенсии с гръмки титли и памперси, дето само плямпат и не помнят какво са казали после!
10
Тия вече се оплетоха като пилци в кълчища! На колко год е било това момче през 2012 г, от когато има теч и хакерски атаки. Нали в съобщението се казва много ясно, че това става от 2012 г Жалки и немощни некадърници и ние очакваме от тези хора нещо добро?!
11
СЪПИ БОЙКО, ТОВА НЕ Е ХАКЕРА! ТОВА СА ПОДЛИТЕ НОМЕРА НА КЛИКАТА НА ЛЕЛКАТА ЛЪЖА КОЯТО ВАДИ ФЛАШКИ НА СВОИТЕ СЛУГИ КОИТО Я ОБСЛУЖВАТ ЗА ДА РАЗРУШАТ ДЪРЖАВНОСТТА. ТЪРСИ ГИ ТАМ!
12
Шайката отново излъга всички.
13
Сега започнаха простотиите. Ще го изкарат гениален . А бе ако им трябва и децата могат да влизат в базата данни на НАП. Просто не им трябва. А това е така, защото защитата е правена от такива познавачи като този де сега дава мнение за хакера.
14
Ха-ха, тоя ги е хаквал от 12 годишен значи? Изкараха един балък да каже, че е той.
15
Гениалната Захариева става само за еване, а гениалния Бойко става за рачел
16
Горанов да си ходи със свищовската диплома при кумеца с апартамента или при авера си Пеевски, този човек дозатри икономиката като шефа си Дянков. Но не, Борисов пак разчита на този масон некадърник и комунистическа номенклатура
17
И ти имаш уникални способности , всяка трагедия да я представяш с положителен знак.
18
Да подаде оставка за манипулациите, че атаката е от руски хакери заради Ф16, а Горанов да подаде оставка, че данните са за 3%,което е лъжа.
19
един дребничък дупедят от БСП , КОЙТО ДОРИ НЕ Е ХОДИЛ В КАЗАРМА , ВЧЕРА СЕ ПОДИГРА НА НАП, КАТО каза че машините за гласуване не са като системата на НАП....ето кои са истинските виновници за хакерската атака ..БСП провокират подобни хора да извършват подобни кибер престъпления ..а иначе поздравявам Борисов ..да наистина това момче хакера ,заслужава награда и да бъде привлечен в системата по кибер сигурност
20
Хакерът ще бъде новия ни финансов министър!!!
21
От кой ръкав го изкараха момчето , като илюзионисти зайче ? А вчера сутринта , нали Русия беше виновна , отмъщавала си била за F -16 ?!
22
МОЛЯ ПИК , ДОКЛАДВАЙТЕ КЪДЕТО ТРЯБВА ...подобни коментари независимо за кой става въпрос се наказват от закона ..сигнализирайте
23
след като келешът само дето не ги напсува на майка?!
24
Страхотни спецове има в ГДБОП и ДАНС, хванаха хлапето с тежките защити, което било над световно ниво, но няма да ни го покажат, защото е много умно и ще го ползват. Страхотен сценарий. Край на скандала - хванаха белия хакер на работното му място, няма теч на информация, искало да се докаже момчето. Проблемите няма да изчезнат със замазване, а проблемите идват от това, че се внедрява краден софтуер в държавните системи. Работата е невидима за широката публика, но е същата като плочките по ларгото... Състоянието на държавните системи е същото. Сега да дадат медал и бонус на момчето /ако не е комиксов герой/, щото го ползват за мюре.
25
Ако очиста Πиτеκа с права лопата по лейката ще ме привлекат ли в ГЕРБ? Ха ха ха ха ха ха!!!!!
26
Имаме много умни млади хора, но са управлявани от неграмотен простак. Когато слепи водят зрящи се получава пробив в информацията.
27
щом са го хванали за 24часа...
28
отговор на коментар
Набеденото момче навярно е гении, но тия не знаят математиката от 2 клас - събиране и изваждане и сами се издават ,че лъжат глупаците му с глупаци.
29
Мутренски лъжи! Арестувания знае ли,че е арестуван? Пореден опит да се прикрие некадърността!
30
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
31
отговор на коментар
Да сложат професор Гечев та пак да направи всички ни милионери и да не остане банка в държавата!
32
|Много кадърно и уникално?! А, защо го хванаха толкова бързо - има-няма и ден.
33
Виждам я тази особа на заседанието на МС. Тя е доказателство за нескопосния подбор на зам.министри. Ограничена, амбициозна, с мааалък капацитет, а все на управленски позиции. Що така бе джанъм? Къде е заровен ключа за кариерата й?
34
Свобода за " ХАКЕРЪТ " Кристиян ! Затвор за всички некадърни подлеци и престъпници , които имат власт и са се самозабравили !!! Байганьовщината им е в изобилие. Аман !
35
Премиерът пак се е изказал прибързано ! Оказа се , че младежът е пуснат на свобода и че няма вина. И какво ще ни сподели сега бостана с тикви , който ни управлява ? Че е вълшебник , факир , магьосник ? Това момче оказа колко абсурдно некадърни са управляващите индивиди. Неспособни на нищо , но пък готови на всичко , само и само да са във властта !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5180
архив

- Кажи дядо, какво е твоето желание? - попитала златната рибка. - Искам да си купя "Мерцедес", със спестяванията от пенсията. И хитрият дядка се обрекъл на безсмъртие.

 

няма нови новини
Днес: 167
hot
най-четени новини в момента
сега
3553
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: СЕМ с втори опит да избере нов шеф на БНР (НА ЖИВО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Нищо не е случайно, денят е изпълнен с мистика
x