ПЪРВО В ПИК TV: Румен Радев подписа указа за Иван Гешев (ОБНОВЕНА)

Темида

ПЪРВО В ПИК TV: Румен Радев подписа указа за Иван Гешев (ОБНОВЕНА)

89547
на 26.11.2019
ПЪРВО В ПИК TV: Румен Радев подписа указа за Иван Гешев (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Това става след повторно гласуване на Гешев от ВСС, след като президента реши първият път да не подпише указа.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Повтороното гласуване във ВСС не успя да ги разсее моите съмнения. Няма как обаче да се вслушам в призивите за нарушаване на Конституцията, защото върховенството на закона е фундаментът на демокрацията. Затова няма да допусна точно президентът да наруши Конституцията, чието спазване винаги съм спазвал.

Днес подписах указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Ясно изразих своите очаквания за справедливост в основата на която е независимата и ефективна прокуратура", заяви Румен Радев.

Президентът заяви, още че започвал широка обществена дискусия за промяна в Конституцията, реформи в съдебната система, от което зависело да има ефективност и пречупване на корупцията.   

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК