Вход
София
Времето в София 0 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Скандал във ВСС след 4 часа безумни дебати: Жената на член на ДеБъ пред рев - оплаква се, че Цацаров искал да й говори на "ти", а пък Гешев я похвалил, че става за политик (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV! Скандал във ВСС след 4 часа безумни дебати: Жената на член на ДеБъ пред рев - оплаква се, че Цацаров искал да й говори на "ти", а пък Гешев я похвалил, че става за политик (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 14.11.2019
268258
72
ПЪРВО В ПИК TV! Скандал във ВСС след 4 часа безумни дебати: Жената на член на ДеБъ пред рев - оплаква се, че Цацаров искал да й говори на "ти", а пък Гешев я похвалил, че става за политик (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
14.11.2019
72
268258

Висшият съдебен съвет продължава вече четвърти час водевила с безкрайни изказвания и процедурни хватки да бави законовата процедура по избор на следващ главен прокурор, която изискваше днес да бъде прегласувана кандидатурата на Иван Гешев. Съпругата на кандидат на депутат от "Да, България" - Атанаска Дишева, съвсем умишлено часове наред взима думата с нови и нови безумни аргументи, само и само да бави момента на гласуването.

ВСС решава дали да допусне Иван Гешев до изслушване

ВСС решава дали да допусне Иван Гешев до изслушване

Прокурорската колегия във Висшия съдебен...

на 09.10.2019

В 13,25 ч. магистратите решиха да си дадат втора десетминутна почивка, докато навън мокри до кости стотици граждани скандират "Победа" на "Марш за законност" и очакват спазване на законовата процедура и гласуване. 

В социалните мрежи пък вече започнаха да се разказват вицове и да се леят обиди срещу магистратите за смешните опити да се отлага до безкрайност гласуването. 

Към 14,30 ч. истерията на съпругата на кандидат за депутат от ДеБъ Атанаска Дишева изпадна в истерия в опитите си да бави процедурата и почти ревяща започна да обяснява, че се чувствала заплашена. Причината била, че след като Сотир Цацаров искал да си говорят на "ти", сега пък Иван Гешев й казал, че става за политик. Тя обяви, че приема това като заплаха, но не можа да отговори на въпроса на Данаил Кирилов какво лошо има в това човек да е политик и защо приема това за заплаха. 

Опитите й да бави заседанието в крайна сметка продължиха кратко и правосъдният министър реши след 4 часа и половина да сложи край на водевила с празноговорене и безумни дебати и да продължи законовата процедура и предложи да започне гласуването. 

Припомняме, че причина за новото заседание стана отказът на президента Румен Радев да подпише указ за назначаването му и върна решението в ръцете на магистратите, като по този начин удовлетвори неистовите крясъци срещу единствения кандидат за поста на психодесните от ДеБъ.

Прокурорската колегия единодушно допусна Гешев на изслушване за нов обвинител №1

Прокурорската колегия единодушно допусна Гешев на изслушване за нов обвинител №1

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)...

на 09.10.2019

Думата в началото взе скандалният шеф на ВКС Лозан Панов, който призова членовете на ВСС да се вслуша в мотивите на президента Румен Радев и да издигнат нова кандидатура. Той обясни на колегите си, че никой от тях не е пряко избран и в този смисъл не се ползва от общественото доверие.

"На телефон 112 снощи е постъпил сигнал за бомба, поставена в кола. Тази сутрин в 7:30 часа е постъпил сигнал за взривно устройство, поставено в сградата на ВСС". Това съобщи министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Той попита членовете на съвета дали са съгласни да продължат работата си, а питането му беше потвърдено утвърдително и така заседанието днес ще се състои.

Припомняме, че и на предното заседание, протестиращите психодесни, приложиха същата схема с уж заложена бомба в сградата на Висшия съдебен съвет, но и тогава, както днес, заседанието продължи.

Атанаска Дишева, която гласува против кандидатурата на Иван Гешев и е част от кликата на Лозан Панов и Иво Прокопиев, се съгласи с направеното предложение от Лозан Панов, ВСС да се вслуша в санкцията на президента и да се обяви нов конкурс за избор на главен прокурор. Според опорната точка на соросоидите, старата процедура била провалена.

Вероника Имова изтъкна, че ВСС има правомощието да избира магистратите и тримата големи в съдебната власт. "Никой от останалите представители на субектите, които са оправомощени от Конституцията, включително и президентът, нямат правото за изземват функциите на пленума на ВСС в избора на тримата големи", отсече тя и така изобличи нечестната игра на Румен Радев. Тя отново припомни, че от президента се иска само и единствено да официализира този избор, а не да го предопределя и призова да се спазват Конституцията и разделението на властите.

Цветинка Пашкунова, която на предишното гласуване не присъстваше, защото беше в отпуск, се изказа в подкрепа на мотивите на Румен Радев и влезе в ролята на негов говорител като заяви, че първата процедура по избор на главен прокурор нямала характера на състезателност и затова мотивите му били целесъобразни. 

"На няколко пъти по отношение на думите на президентът, бяха използвани различни думи - мотиви, съображения, а дори и позиция. Този указ не съдържа мотиви в юридическия смисъл на думата. Това обаче в никакъв случай на омаловажава казаното от президента. Той направи обръщение пред медиите. Никой не неглижира тази, как да кажа, пламенна защита, направена от двама преждеговоривши колеги, не омаловажава и не обезстойностява казаното от президента. Има публична позиция, а няма мотиви. Общо взето сме свидетели на процедура, която вече се е развила", разби сегашният главен прокурор Сотир Цацаров отказа за издаване на указ от страна на Румен Радев. Той направи предложение за гласуване дали да се продължи сегашната процедура или да се обяви нова.

"Колегата Цацаров каза по-голямата част от това, което искам да кажа. Преди две години минах по тази процедура, като сегашния кандидат за главен прокурор. Подкрепям изцяло становището на главния прокурор, че няма юридически мотиви в чистия юридически смисъл. Колегата Дишева знае много добре какво значат мотиви към акт. Няма мотиви, но ние трябва да ги съобразим при нашето гласуване. Считам, че трябва да гласуваме как да процедираме оттук нататък", включи се в дебатите и шефът на ВАС Георги Чолаков.

Даниела Марчева посочи, че указът на президента не е основание за иницииране на нова процедура по избор. Тя включи в тълкуването си и българската граматика и разясни на колегите си какво значат морфемите.

"Аз ще гласувам против предложението процедурата да бъде прекратена и да бъде обявена нова", отсече Пламена Цветанова. 

Данаил Кирилов скастри Цветинка Пашкунова, че два пъти е взела отношение и три пъти е прекъснала оратора.

"Съгласна съм с г-жа Марчева, която очерта двете основни насоки на президентските мотиви. Това, което той каза е, че е очаквал истинско състезание на кандидати и главният прокурор да се ползва с високо обществено одобрение. След като има такива мотиви длъжни ли сме да ги обсъдим? Бях силно изненадана, когато наши представители - имам предвид колегата Машева, Машева и главният прокурор казаха, че ние днес ще прегласуваме кандидатурата на г-н Гешев", заяви Олга Керелска, която на първия избор гласува "против" Иван Гешев. Данаил Кирилов я изобличи, че процедурното й предложение е маскирано, макар и минимално, като изказване. Тя пък си позволи да изкаже и мнение, че процедурата от момента на нейното обявяване, е чисто формална.

Сотир Цацров се възмути, че от началото на днешното заседание, всички които са гласували против Иван Гешев, са направили едно и също предложение. "Без грам лична отсянка, "няма какво да продължаваме и няма какво да прекратяваме", това каза г-жа Керелска. Тя каза, че "върти се в българското общество". Това въртене на гласуване дайте да го предложим и гласуваме, иначе ще се въртим в кръг", посече той Олга Керелска.

Атанаска Дишева отново взе думата и отново завъртя плочата на психодесните, че днес първо трябвало да се реши как ще продължи процедурата, преди взимането на каквито и да било други решения. "Аз се чудя дали изобщо има указ на президента с мотиви в чисто юридически такива. Той каза, че прави това, за да мотивира своя указ", защити за пореден път Румен Радев въпросната членка на ВСС.

"Спекулирате, г-жо Дишева! Вие грубо излъгахте залата за историята на член 173, алинея 7, подменяйки алинея 11. Дано викащите отвън да отчетат вашата манипулация", прекъсна Данаил Кирилов двадесетминутният й монолог, в който Дишева не каза абсолютно нищо освен, че направи опит да внуши невярно тълкуване на Конституционния съд.

"Колега Дишева, това решение, което поднесохте на колегите, сякаш са в първи клас, е четено и препрочитано. аз мога да ви разкажа и предисторията. Много добре знаем, че указът не може да се атакува, но може да се обжалва пред Конституционния съд. Правим нещата изкуствено да се проточват. Аз след малко ще поканя членовете на съвета да го гласуваме, за да знаем накъде вървим. Едно и също, едно и също - само повтаряме тук", прекъсна я представляващият ВСС Боян Магдалинчев и привика в залата всички членове, за да се гласуват направените процедурни предложения.

"За мен текстът на Конституцията в изречение второ на алинея 2 на член 22, е повторно - същото предложение, не различно предложение. В частта за повторност, тя е относима, защото Народното събрание си прегласува изменения на второ четене акт. Този кандидат има правото да бъде гласуван повторно. В този смисъл, тук се направи историческа справка по гласуването на председателя Чолаков през 2017 г. Тогавашното гласуване също е недопустимо спрямо конституционната норма. Тогава г-н Чолаков е имал право на прегласуване, тогава привършва започналата процедура на този избор. Ако във второто гласуване не се получи подкрепа, тогава се обявява нова процедура. Няма да говоря за опита за политически дебати, ще се въздържа", каза Данаил Кирилов.

Той заяви, че е формулирал две процедурни предложения - едното на Вероника Имова, а второто - пленумът да гласува нова процедура и да се открие нова така. Заседаващите отново изпаднаха в спор за точната формулировка на процедурните искания, а Олга Керелска и Атанаска Дишева с поведението и изказванията си, се демаскираха напълно като поддръжнички на ДеБъ и олигархичните кръгове на Иво Прокопиев, които ги подкрепят. Даниела Машева предложи да се гласува за продължаване на процедурата на настоящата процедура. Срещу това възрази Атанаска Дишева, която се похвали, че първа била направила процедурно предложение и тази процедура трябвало да бъде прекратена сега и да бъде обявена нова. "Претендирам, че първа го направих и това предложение трябва да е първо", нахално постави своето предложение тя. Боян Магдалинчев пък й опонира остро. "Имаме една процедура, която е открита. Трябва да гласуваме да продължи ли тази процедура или не. Защо трябва да казваме, че ще откриваме нова процедура?". 

"Целта е да бъдем вкарани в конституционен проблем - или продължаваме процедурата, или не", реагира остро на психодесните Боян Новански. "Това прекратяване не му е мястото тук", подкрепи го Светлана Бошнакова. "Диспозитив прекратява ще ни вкара в Конституционния съд", предупреди Вероника Имова. "На кой законов текст ние прекратяваме тази процедура? Г-н Панов, не желая да влизам в диалог с вас", взе думата и Сотир Цацаров.

"Гласуването, което г-жа Дишева предлага, аз не съм съгласен с него", каза правосъдният министър. В крайна сметка Данаил Кирилов предложи първо да бъде гласуване предложението на Атанаска Дишева за прекратяване на процедурата, а вторият вариант - предложението на Даниела Машева, подкрепено от Цветинка Пашкунова. Гласуването започна, но настана смут в залата, защото Олга Керелска не успя да гласува заради технически проблем. В крайна сметка с 20:3 гласа, предложението на Анастасия Дишева, беше отхвърлено. направено. "Гласуваме дали да продължи настоящата процедура", обясни преди второто гласуване Даниела Машева. То беше подкрепено с 20:4 гласа. Така дневният ред продължава с точка втора, а именно - прегласуването на кандидатурата на Иван Гешев.

В 12:05 часа заседанието беше прекратено за 10 минути. Почивката беше поискана от Гергана Мутафова.

На протеста против Иван Гешев пред ВСС освен куп други политици, които оказват натиск върхи независимата съдебна система, се появи и провалената кандидатка за кмет на София Мая Манолова.

Тя не можа да обясни защо е на това събитие. Обяви, че се притеснява, че няма достатъчен контрол над главния прокурор. Според нея трябвало да има и втори кандидат, въпреки, че това не се изисква по процедура. Манолова не отговори и дали присъствието й е сделката, която е приела, за да получи на втори тур гласовете на психодесните, които организират тези протести и оказват политически натиск върху независимата съдебна власт.

Заседанието отново влезе в руслото на разправии, прекъсвания и препирни между членовете на ВСС. Атанаска Дишева отново приложи стария си номер с протакване на гласуването, за което беше скастрена от Данаил Кирилов. "Нямаше да взема думата, нито съм длъжен да давам обяснения. Прокурорите не са втора ръка хора. Ние дължим уважение на техните мнения и становища", взе думата Огнян Дамянов. "Благодаря ви г-н Дамянов, но не нося крем против изгаряне", отговори му Кирилов.

Олга Керелска направи опит за внасянето на сериозен смут, след като хвърли безпочвеното обвинение, че хора от прокурорската колегия са ходили в определени сгради и са се поддали на политически натиск. "Аз ще попитам тези, които гласуваха против кандидатурата на Иван Гешев - подлагани ли са на политически натиск от определени политически сили", отвърва й Гергана Мутафова. "На този въпрос ще ви отговори г-жа Дишева", подхвърли Данаил Кирилов. "Не, няма да отговоря на този въпрос", измъкна се тя и зачете някакви стенографски материали от незнайно заседание на ВСС. 

"Вие за кого работите? Кой ви написа със същия шрифт това, написано и на г-н Панов? Спрете с политическите речи и да ползвате съдебния съвет за политечски цели", ядоса се на психодесните хора на ДеБъ Данаил Кирилов.

"Ако 20 гласуват по политически натиск, що си мислим, че другите трима или четирима, не го правят под същия натист. Сценарият е ясен - да се провали това заседание. Единственото правилно нещо на г-жа Дишева бе това: "Да приключим". Да приключим с тази празноговителница", призова Сотир Цацаров. "Г-жо Керелска, вие никъде не бяхте засегната, защо искате лично обяснение?", скочи на някакво безумно искане на Олга Керелска да се намеси в разговора.

"Не искам това заседание да става по румънския модел на румънското ВСС. Няма да позволя да се конфронтират двете колегии. Апелирам членовете от прокурорската колегия да не се поддават на провокациите", призова към ред в залата правосъдният министър. "Г-жо Дишева, вие сте готова да отговорите на всички предизвикателства", жегна Кирилов неспиращата с опитите си да провали заседанието Атанаска Дишева, която е доверен човек на проваления правосъден министър Христо Иванов. "Ето, г-жа Дишева ще протестира, естествено по протестни указания", изобличи я Данаил Кирилов

"Предлагам на повторно гласуване кандидатурата на Иван Стоименов Гешев за главен прокурор на Република България", сложи точка на споровете министърът на правосъдието. "Гласуването е еднозначно в един вариант. Моят диспозитив е правилният", отсече Кирилов. "В процедура на гласуване няма изказване по процедура", скочи той на Лозан Панов, който отново дръпна политическа реч, в която запя песента, че нямало дебати. "Вие какво правихте в предходните 4 часа и преди това 10 часа? Има колеги, които трябва да уплътнят тайминга на протеста и ние да не приключим преди края на протеста. Вие сте свободни хора, припознавайте се", подигра го Кирилов

Боян Новански изтъкна, че с ВСС се заиграват някои политически сили, а това е опасно. И заяви категорично, че няма да промени начина си на гласуване от 24 октомври, а именно "за" Иван Гешев. "Аз ще гласувам така, както при първото гласуване. Процедурата беше нарушена, с начина, по който беше издигната кандидатурата", съвсем неизненадващо си призна Атанаска Дишева. Йордан Стоев заяви, че ще гласува отново "за" Иван Гешев. Според него, Гешев е изцяло отдаден на прокурорската професия: "От изявлението на президента става ясно, че мотив затова, е излъчването само на една кандидатура. Никъде в законите и разпоредбите не е казано, че не може да има само един кандидат. Никъде не се посочва конкретна бройка за кандидатите. Борис Велчев беше избран като един кандидат. Не са състоятелни и твърдения, че г-н Гешев е подкрепен от изпълнителната власт и тя не е издигнала друг. Не споделям и становището за подкрепата към г-н Гешев", разби никаквите мотиви на Румен Радев за връщането на кандидатурата.

Цветинка Пашкурова, която ще гласува против, пусна в обръщение плочата за един-единствен кандидат като мотив за отрицателния си вот. Севдалин Мавров попита какво щеше да стане, ако министърът на правосъдието издигне свой кандидат и попита как би се погледнала една такава кандидатура, защото е член на изпълнителната власт и на министерския съвет. "Аз съм съдия и сам знам какво съм взел, за да гласувам "за" г-н Иван Гешев", завърши той. Евгени Диков се изказа в същия дух и отново потвърди, че ще подкрепи Иван Гешев. Пламена Цветанова се изказа остро на нелепите твърдения на Атанаска Дишева за дирижиран избор.

След това думата взе Лозан Панов. "Аз няма да подкрепя кандидатурата. Кандидатът беше поставен в ситуация да се състезава сам със себе си. Организираната институционална подкрепа целеше да удави дебата за етичните качества на кандидата", прочете написаните му опорни точки оскандаленият председател на касационния съд, овъртолен в имотните сделки на "Артекс".

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че не намира никакво основание от първото си гласуване, за да промени гласа си, който е в полза на Иван Гешев. "Процедурата не е нарушена, тя е такава, каквато е в закона", изтъкна той.

Всички 5 часа на "Марш за законност", дебатите и гласуването на заседанието на ВСС и брифинга след него вижте във видеата на живо на ПИК TV:

гласуването на предложението на Атанаска Дишева

гласуването на предложението на Даниела Машева

Сподели:
Напиши коментар »
(72)
1
Никой ли не можа да сложи бомба в негова чест?Имах такива големи очаквания!
2
90% от съдиите са пробити....ще ги познаете по това как се гърчат, свиват и събрат там където не ги сърби...)))) По канал 1 може да ги гледате....))))
3
Тъй ще ва плющя смрадливи соросоидни варвари че карантиите ви през устатите ви ще изплюете вашта м-амица сатанистки изчадия вас живи да ви изядат псетата пак ще ви е малко!
4
Като се знаят квотните измислени назначения на съдиите от ВСС от ГРОБ,ясно е,че мутренската кандидатура отива в КС за тълкуване на закона. А #3 да го духа,на село.
5
Точно в десетката тия кретенски отпадъци подкрепящи беззаконието и престъпната олшевишка напаст това заслужават,дано им се случи с пожелания!
6
Гласувайте и извъредно за Неди - кмет на "Факултета"!!!
7
Браво Пендалко трябва да хвалиш Гешев иначе офшорките заминават. А й вземи на тоя трол Atila му прати батерии за вибратора че май са се изтощили и почва много да се напряга. Айде и на мангалите както съм обещал по 50 лева на човек. Кат съм казал че ша го изберат значи ша го изберат. ГЕРБ +Дпс и 220 милиона иначе вдигам кръвно
8
престъпни мекотели, точно заради такива като вас и ония деградирали наркомани водени от влашкия мангал,които пак сеят хаос в столицата Гешев ще е гл.прокурор а после си затягайте дюзите че в панделата имат нужда от млади булки!
9
Полицията да подпука метежниците от БСП и ДеБъ
10
Тебе специално мръсно,долнопробно, нищожество вмирисано дето смучи на майка си вибратора кратуната ти ще я направя като на орангутан и без това ти е само за декорация измет червена миризлива пукай да ти ЕПМ -айчина отпадъчен бацил!
11
КОИ СА ТЕЗИ ХРИСТО ИВАНОВ,АТАНАСОВ,ЦВ.ВАСИЛЕВ И ФУРАШКАТ-ВЕТО РУМЕН РАДЕВ,ЧЕ ДА СЕ БЪРКАТ В НЕЗАВИСИМАТА ИНСТИТУЦИЯ---- ПРОКУРАТУРА... БОЙКО БОРИСОВ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ МЕСИ,ЧЕ ДВИЖИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.... ЕЙ КОМУНИСТИ ТЪПИ.
12
Все ми е едно кой ще е главен прокурор . Важното е да си намеря фаворит с голяма и работлива паламарка , желаещ да ме масажира вътрешно всеки ден .
13
Не е проблем на другите, че се мразиш
14
ТАКИВА КАТО ХР.ИВАНОВ,АТ.АТАНАСОВ,СОФИЯНСКИ,САШО ДИКОВ,ХИКЕМЯН,СВ.ИВАНОВ,ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ,ЛЮБКА КУЛЕЗИЧ,НИНОВА,РАДЕВ,-----СЕ ОПИТВАТ ВСЕКИ ДЕН ДА СЪБОТИРВАТ ДЪРЖАВАТА...ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА КРАДЕЦА НА ВЕКА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ.
15
Каква правосъдна система да имаме с такива зависими и купени хора?! Срам и позор са за една демокративна ЕС държава, ама ние изобщо не сме такава
16
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИКОНОМИКАТА Е НА СВЕТЛО , ЧЕРВЕНИТЕ ПАРАШУТИ ВЛИЗАТ В ТУРБОЛЕНЦИЯ И ЗАВИХРЯНЕ ....И ПЛЬОООС ПО КОРЕМ ....НИНОВА И БСП НЕ ИСКАТ ИКОНОМИКА НА СВЕТЛО ..ЩОТ ИНАК НЯМА ДАЛАВЕРА И КОНТРАБАНДИЗЪМ !
17
След купените и фалшифицирани избори обществото е отвратено и омерзено и от същата история с ВСС. Тези хора нямат място на такива отговорни и изключително добре заплатени места. Убиват и държава и народ
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
БАЩАТА НА РАДЕВ РУМЕНОВ ШИР БЕТЕВ ...ДАЛ НА ТРИКОЛКОВИЯ 500 ЛЕВА И ТРИКОЛКОВИЯ СИ МЛЪКНА ...РАЗБРА ЛИ СЕ ПО СЕЛСКИ ..! “ МОТИВИТЕ “ НА ШИР БЕТЕВ СА МАРГИНАЛНА ЧАСТ ОТ НЕГОВИЯ СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ ...
20
Нали вдигнахте вой до небето като сложиха Пеевски за шеф на ДАНС , а сега тоя същия като си избра личен главен прокурор протестите рехави
21
Ех, защо не избраха кокетката Мая с фалшивата адвокатска диплома?!
22
Аз пък обичам двойно проникване- на Бибитко и 6и6и едновременно!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
4estito...na..ivan..gesev..po4vai...s..sestra...galeva...
26
Пореден опит на Шайката да запази позициите си. Няма да ви се размине с оставката на Гешев! Протести до оставките на всички във ВСС и съдебна реформа!
27
1. Един участник. 2. Мнението на 5-6 милиона го чухме, но не е съобразено с мнението на 100-200 човека. Мотивите на Радев в случай на война (главнокоманващ е все пак): 1. Един агресор? Трябва да са няколко! 2. Цял свят мисли, че сме яли бой? Нека се съобразим с мнението на Президентската клика, че не сме бити, докато не ни го докажат, ама истински! Мотивите на Радев в случай на сексуално посегателство върху жена му: 1. Един посегател? Трябва да са достатъчно, за да уважим действието! 2. Всеки мисли, че има СП върху жена ми? Да се съобразим с мнението на извършилите го и на тези, които желаят да го извършат, на малко са закъснели!
28
Ужасяващо е. От 25 членове на ВСС само 4 с юридически знания, здрав разум, смелост и почтеност. Дани кърти всички мивки, а Цацаров се държи невъзпитано и иронизира двете жени съдийки, които имаха смелостта да защитят не буквата, а духа и смисъла на закона. Пародия, която ще си избере друга пародия в една пародийна държава, която скоро ще остане без народ, който да я издържа и ще се самосрути от тежестта на дебелите ш.кембета, които я цуцат непрестанно.
29
за пореден път обединителят на нацият, резидентът радев се намеси в правомощията на институциите-докого този ще резединява, той не може да говори от мое име като пастрок на нацията
30
На каунЪ в газЪ!!!!
31
Мутри протестират ва Марш за законност! За Гешефф! Защо ли?
32
Ако името му беше Никола ,тези корумпета и пробити от всякъде каци от ВСС нямаше да го изберат.потомци на комунисти са.
33
Само мангали които не знаят за какво са там са в подкрепа на Гешев глав. прокурор.
34
Стига с тоя Гешев, Мая и другите. Къде са бананите от Еквадор? Къде са парите на един "велик журналист" дето само хвали Боко?
35
Ха ха ха, Костинбродската Куковица иска да снесе в гнездото на другата кукавица баба К, като се е наредила редом до абдалите и. А бе защо не изберете Мая Костинбродска за гл. прокурор, хем е безработна, хем разбира от всичко, хем е готова за за всеки пост в държавата. Не случайно народа ни и вика нежно и галено "Мая Общата". Лошото е само, че е неблагодарна, много лъже и краде, и е готова за всяко гнусно преда*телство, след като и омръзне статуквото жалкото и. Тя и като Омбоцман винаги се е лепвала, като Йоло Делев до всеки протест, но не да помага на хората, а да трупа съмнителни политически диведенти...
36
КАЗАЛ СЪМ ,КВО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ … ГЛАСУВАНЕТО Е ФОРМАЛНОСТ
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Гешев е радост! Тиквата така каза, за мафията на ГРОБ И ДПС
41
Интересно, ако пиковци скрият брояча, какво ще правят всеэнайковците!!!:-)))???
42
4 грантово зависими,които четат еднакви наброски от една централа!Колко ли са омацани,че ръсят глупости и неистини!Голям страх на олигарсите,ментори на бандата на четиримата,тресе крадливата паплач!След като се заобиколи амнистията по давност,направо са болни др0гарите,ще получат дамла след като им конфискуват незаконните капитали,както на Арабаджиеви,Баневи и други!Импексовата също е получила страхова невроза,а ГРIПЕНчо направо се 0сиiра заради едни пари!
43
соросоидите и комунистите са в ОПГ ГРОБ
44
Тия от ВСС,май започнаха да мислят самостоятелно. Без чужда помощ.
45
Айде бе какво става...Ке го игра ли наш Крсте царот...))))?
46
Ей хора, ще настинат клепоухата и дебелия- без кавички. Оставете да "изберат" назначения. Българио, за тебе те умряха- бедни ми Вазов!
47
Позицията на гл. прокурор е ключова за борбата срещу подкупността в България, класирана от "Трансперънси интернешънъл" като най-корумпираната членка на Европейския съюз", коментира агенцията. Тя съобщава и, че в София над хиляда души са излезли на протест срещу избора на 48-годишния Гешев. "В четвъртък протестиращите в продължение на часове блокираха два основни булеварда, след като не бяха допуснати до сградата на ВСС, където привържениците на Гешев бяха издигнали плакати "Гешев – шерифът на народа" и "Достоен главен прокурор". Според "Ройтерс", липсата на конкуренция за поста главен прокурор е разгневила много хора в столицата, които смятат, че изборът на Гешев е предварително договорен между склонни към корупция политически елити, начело с премиера и олигарси като Пеевски, Котараците, Кхирчо Гела…. Критиците обаче твърдят, че мълчаливата подкрепа на политическия истеблишмънт за номинирането му говори, че Гешев няма да преследва елитите и може да използва своите правомощия за атаки срещу съперници и противници". Агенцията припомня, че Резултати от борбата срещу корупцията няма да има докато тя се предвожда от премиера на страната. Въпреки заявената политическа воля за премахване на подкупността, в България все още няма високопоставени служители, вкарани в затвора за корупция. Липсата на резултати в борбата срещу корупцията досега затваря пътя на България към Шенгенската зона на ЕС, възпира чуждестранните инвестиции и е една от пречките пред желанието на страната да приеме еврото. Кореспонденция за избора на Гешев разпространи и "Франс Прес". Агенцията припомня, че според българските закони срещу главния прокурор не може да бъде повдигано обвинение - факт, който се критикува от международни организации като Европейския съд за човешките права, Венецианската комисия на Съвета на Европа и от Еврокомисията. "12 години след приемането си в ЕС през 2007 година България остава най-корумпираната държава в това обединение, според индекса на "Трансперънси интернешънъл".
48
Иван Гешев като наблюдаващ прокурор по делото за КТБ не забелязва няколко милиона евро постъпили по сметките на Heдялко Heдялков Йopдaнoв от офшорните фирми на Цветан Василев. Преводите са правени през есента на 2009 г. Според документите Heдялков е получил първо 4 249 000 евро от американската офшорка „Ингpeй Xoлдингc”, която е собственост на Цветан Василев, чрез подставени лица.. Основанието за превода е продажба на някакви дялове. След това издателят на сайта ПИК е върнал 2,5 млн. евро на каса, а част от тези пари са отишли по сметките на друга офшорка „Гpeй Блok” LTD. През лятото на 2015 година Heдялков е заподозрян за пране на пари и за съучастник на Цветан Василев. Разпитан е от следовател. При разпита Heдялков твърди , че не познава и не е виждал Цветан Василев. Признава , че преди фалита на банката има три сметки на негово име. Първия депозит – 1 750 000 евро. Вторият депозит – 1 898 750 евро и третият депозит – 3 596 457 евро, които са открити след 2009 г. Договорени са лихви от 9.5 % до 10.5 %, но не си спомня точно с кой ги е договорил, най вероятно с портиера на банката. Тези пари според разпитвания са изтеглени дни преди фалита на банката. По сметките на Heдялков остават 800 000 лева. Фонда за гарантиране на влоговете му изплаща 200 000 лева, а останалите 600 000 лева вложителят Heдялко загубва. Най долу в протокола за разпита четем: „ Протоколът прочетох лично и удостоверявам с подписа си, че показанията ми са записани правилно”. Следва саморъчен подпис на обвиняемия. Иван Гешев „пропуска” да забележи тези пари – общо 7 245 207 евро или 14, 5 млн.лв. Днес Heдялков налапал дълбоко и гърлесто вувузелата е готов да прави манифестации в негова защита ден и нощ.. Защото ако за главен прокурор бъде избран друг свършено e със съдружника на Цветан Василев.
49
Дишева е с признаци за шизофрения.
50
Цитирам: "Данаил Кирилов скастри два пъти Цветинка Пашкунова"??? От кога този толкова нелеп индивид, по известен с творческия си псевдоним Барни Ръбъла, може да скастри когото и да било, особено юрист като г-жа Пашкунова??? Барнито е точния пример за сегашното управление!Амин!!!
51
Лъжци. Госпожата опроверга, нищожеството министър на правосъдието - мъжът й от години е напуснал ДБ и не е бил кандидат за общински съветник.
52
Каре вагини. Трите госпожи и Лазанката.
53
дешева явно е психясала от злоба?? ГЕШЕВ я иронизирал в коридора, че й предстои успешна политическа кариера, а тя квичи, че това било заплаха за бъдещето й ??!! Ха ха ха
54
отговор на коментар
Със сигурност нейната диплома е по-истинска и реална от твоята
55
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
56
Грозната дъртофела дешева много нагла бе?!
57
Ако аз съм на мястото на ''Президента'' събирам лоста и си отивам във къщи,този Удар как ще го изтърпя...Но Ѝ как ЩЕ ПОГЛЕДНА ИЗБИРАТЕЛИТЕ във очите....А....КОЙ ще ми каже......Че очаквам и гъзобрък със Боксова ръкавица.....ах как не помислих овреме за този срам........????
58
АЙДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
59
Искам да благодаря на тези 20 членове на ВСС,че защитиха достойно авторитета на Институцията и не се поддадоха на рекета на псевдополитиците.
60
Ма и Барнито ли било там???? Бахахаха. Този очевидно ненормален човек е министър на правосъдието ли? Лелеее....
61
...че живея в тази територия...гнус ме е,че съществуват такива перверзници в това злобно,интригантско и пресметливо сайтче
62
Колкото и да квичат "умните" и "ителегентните" ВСС не се поддаде на викове крясъци ,а подкрепи отново 20:4 господин Гешев за главен прокурор.Видя се зависимостта на трите "юристки " и мошеника Панов от крадливите,корумпирани и гадни олигарси като Прокофиев,УНИЩОЖИЛ ЕДИН ГРАД КАТО МЕРИ ЧЛЕРИ, БАНЕВИ опоскали заводите построени от народа ,трафикантите като Минйо Стайков на цигари без бандерол и на алкохол без акцис и т.н. Страхът е голям и в Скопие -Ц.ВАСИЛЕВ -ОКРАЛ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА от банка КТБ .Да се готвят такива като Костов-далаверата Сапио,Нинова-Техноимпекс ,Милиончева-окрала Бнт . А дано да има успех Гешев!
63
прокофиев,мери члери,акцис...бе голема грамотност бе...даже и гугъл не го разчита...ха ха ха
64
Другарко Душева,пак станахме за смях!
65
отговор на коментар
ДБ се излюпиха преди една година, мъжът й бил напуснал преди годинИ. Като лъжеш безогледно, засучи лъжата малко така - по-завоалирано, пък речи и че дори за общински съветник не го избраха, тъй де - рИпресиран, значи!
66
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
67
Сдуханите от пик цензурират истината , слагат си тенекия , не се знае Дишева ли ще им "диша" във врата . Мишки от пик публикувайте 66"пост" нека хората преценят "цензурата" ви .
68
20 ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ !
69
Прави магистрали,детски градини,околовръстни пътища,пречиствателни станции,спортни зали,отваря работни места,подобрява живота на хората и междувременно лови бандитите и даже шета и на комунделите “милионери“,аз съм за тая “шайка“ и за прокурорът който е с нея!!!
70
Живеем в идиотска държава,бетер от Северна Корея.Един човек казва,кой къде и за какво ще отговаря. Дани беше предварително инсталиран на оня стол,за да бъде мобилният телефон,с винаги заредена батерия.Протестиращите против решението на всс,били три пъти по-вече от тези на статуквото. Абе я да си е..т майката,тук решаваме ние! Това е положението другари!Свят широк,като не сте доволни...
71
Най хубавото от цялата история е това че българите виждат и много добре разбират че цялата истерия се разгаря след като натиснаха копчето на Президента и той без да си дава сметка че българите не са прости и разбират пък и откъде да знае горкият умишлено се ибава с държавата . Моля се да му се върне тъпкано един ден
72
Jalko ima edna pogovorka Guzen negonen biaga ta i tova vaji za Di6eva Ne stiga 4e jivee6e dalgi godini v slujebno jiliste za jalti stotinki a ste razdava moral Li4i si 6kolata na sorosoidite i namesto da si ma4i tarsi pod vola tele Zasramete sr nisto ne moje da spre razkritiata za hora koito za6titavate Da ne govorim i za tova 4e puskate predsro4no ubijzi No ako v zemnia jivot niama nakaxania Gospod bavi no ne zabravi
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24679
архив

Блодинка си поръчва голяма пица, а сервитьорът я пита: - На четири или на осем да Ви я нарежа? - На две, много съм гладна.

няма нови новини
Днес: 273
hot
най-четени новини в момента
сега
2091
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Полицията обяви резултатите от акциите срещу джигитите на пътя
x
Скритата захар - ето в кои продукти дебне
x