ПЪРВО И ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Екшън в президентството - прокуратурата нахлу на "Дондуков" 2! Военни и специализирани магистрати обискират кабинети (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Темида

ПЪРВО И ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Екшън в президентството - прокуратурата нахлу на "Дондуков" 2! Военни и специализирани магистрати обискират кабинети (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

548896
на 09.07.2020
ПЪРВО И ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Екшън в президентството - прокуратурата нахлу на Дондуков 2! Военни и специализирани магистрати обискират кабинети (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Нещо се случва в президентството. Това съобщи репортер на ПИК минути преди 10 часа, тъй като има струпване и напрежение в задния двор на сградата на "Дондуков" 2. 

препоръчано

По-късно ПИК научи на място, че в президентството са влезли прокурори, които провеждат специализирана акция. 

На място има коли на полицията и прокуратурата. 

Има вероятност операцията да е свързана с разследването за търговия с влияние в президентството, в която са замесени Румен Радев и съветникът му Пламен Узунов в тайни чатове с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков

По информация на ПИК разследващите изземват документи във връзка с разследването на аферата. Правят се обиски по нареждане на Специализираната прокуратура, за което има издадено и съдебно разрешение. 

На място има и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата, видя ПИК. Има и магистрати от военна прокуратур, което означава, че се правят обиски и във връзка с разкритията на медията ни от вчера, че се води и второ разследване, свързано с шпионаж. Става дума за производство за изнасяне на секретни данни на разузнаването към съветника на Румен Радев по отбрана Илия Милушев. 

Според отлично осведомени източници на ПИК от родните служби и в съдебната система, при разплитането на случая са изскочили, меко казано, шокиращи факти. В разрез с всякакви законови правила за боравене с държавна и служебна тайна документи на разузнаването са изнасяни и са предавани на съветника по сигурност и отбрана на президента Румен Радев – о.з. полковник Илия Милушев.

Запознати с разследването твърдят, че класифицираните материали са били предавани на Илия Милушев по време на тайни срещи в офиси в центъра на София, извън президентството. Според информирани за случая източници от разследването действията на Милушев и връзките му в разузнаването наподобявали конспиративна шпионска група.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това