Пътна маркировка между две села криволичи 10 км

Региони

Пътна маркировка между две села криволичи 10 км

3323
на 19.01.2021
Пътна маркировка между две села криволичи 10 км
Автор:   ПИК

Криволичеща пътна маркировка смая шофьорите в участъка между провадийските села Добрина и Манастир. Неправилно поставената маркировка e предпоставка и за катастрофи. Тя била поставена след Коледните празници, а работниците, които са допуснали грешката, вече са глобени, съобщава БНТ.

препоръчано

Пътната маркировка криволичи почти през цялото над 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

"Техническият ръководител е виновен на първо място. Оттам нататък и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са. Няма как да не са санкцинорани при такава работа. Получило се е неправилно точкуване предварително, което е за оста на пътя и затова са я изкривили", обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.

Сигнал за проблема е подаден и в Община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтите дейности на пътния участък между двете села.

"Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстранят допуснатите грешки, да изправят осовата линия и да заличат старата, да я ликвидират", каза Пеньо Ганев от Община Провадия.

Първоначално поставената сгрешена пътна маркировка е замазана след това с черна боя. А на места отклоненията са фрапантни и достигат до 40-50 сантиметра.

"В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка", каза още Ганев.

От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия, ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това