Вход
София
Времето в София 13 o C

Радев каза "Мутри вън" и ги прие в кабинета си (СНИМКИ)

Радев каза "Мутри вън" и ги прие в кабинета си (СНИМКИ)

на 17.09.2020
401460
0
Радев каза "Мутри вън" и ги прие в кабинета си (СНИМКИ)
Автор: ПИК
17.09.2020
0
401460

Румен Радев започна да приема мутри в кабинета си, след като вдигна юмрук и каза “Мутри вън”, видя ПИК. Същите хора с криминални регистрации, куп афери и тлъсти досиета, които са част от агитката му при обиколки в страната, акостираха и на "Дондуков" 2.

Това става ясно от съобщение на самата президентската институция, в което се казва, че Румен Радев се е срещнал с представители на „Граждани за Севлиево” в кабинета си. Поводът уж били проблемите с водата в Севлиево, каквито реално вече няма, тъй като правителството работи от години и поетапно осигурява средства за решаването им.

По-интересно е обаче кои са тези "граждани", с които Радев си прави задушевни срещи и за които ПИК алармира още пролетта. Едно лице е особено показателно - Боян Ботев, управител на охранителната фирма "Омон Секюрити". За него медията ни съобщи още преди месеци, че е вечно в кохортата на президента из обиколките му из страната, което буди пълно недоумение у севлиевци. Причината е, че той е известен като една от най-влиятелните крими фигури в града, а освен това и лично приближен до Златомир Иванов – Баретата. Според местните именно той му е помогнал навремето да стане наемател на автогарата в Севлиево.

Така, че Боян Ботев изобщо не е непознат „гражданин” за президента, а стар негов познайник, част от шпиц командата му на всички събития, в които участва. А за капак е дясна ръка на Мая Манолова в града.

"Ботев е типична класическа мутра. Работи със заплахи, побоища и държи хората в страх. Свързан е с хора от престъпния контингент от години. Имаше няколко заложни къщи в Севлиево, а сега действа през охранителна фирма "Омон", която рекетира хората да им плащат охрана и са завладели всички села. Ако не си плащат, обират ти къщата", разкриват потресени севлиевци пред ПИК.

Доскоро собственик на фирмата е адвокат Веселина Пергозлиева – жена на Иван Събчев-Памперса, а Боян Ботев е управител. Отскоро охранителната фирма на Памперса е прехвърлена на Боян Ботев. В повечето севлиевски села, табела на "Омон" може да бъде забелязана почти на всяка къща. 

"С дървената мафия е свързан чрез Георги Михайлов - Жоро Мършата, негов приятел, с когото заедно са тренирали карате и който има ефективна присъда за побой. Жоро Мършата е собственик на няколко дърводобивни фирми, за които е публична тайна, че извършват незаконни сечи", разкриват още местните. Според тях секат поголовно по Балкана и по сечищата им има огромни злоупотреби и кражби.

Затова едва ли е случайно, че лесничеят в тези фирми Красимир Петров също присъства на протеста, организиран от Мая Манолова, както и на трибунка в Народното събрание с Корнелия Нинова по повод организирани протести в Севлиево преди време.

Боян Ботев е бил общински съветник от „Ние гражданите”, но заради конфликт на интереси с единодушно решение на ОИК-Севлиево беше отстранен. Причината е, че аверът на Златко Баретата не е спазил едномесечния срок за освобождаването му като едноличен собственик и управител на дружество „Хрис 2016” ЕООД, а го е направил едва през април. В същото време въпросното дружество е имало действащ договор с „Общинска собственост” при община Севлиево. 

Справки сочат още, че през годините Боян Ботев е имал много фирми със задължения към държавата, които фалира и създава нови.

През последните години е участник и в други схеми, като в началото на 2019 година Боян Ботев започва да се осигурява на 3000 лева заплата вместо на минималния праг. След което започва да ползва продължителни болнични за период от 6 месеца, по време на които в социалните мрежи са публикувани негови снимки от чужбина.

Любопитна подробност е също, че заедно с Боян Ботев на спявка при Радев е била и Светлана Георгиева. Тя пък е неуспял кандидат за кмет на „Ние гражданите” в Севлиево на последните местни избори, също част от агитката на президента при посещенията му в страната.

Снимките говорят сами:

Радев на седянка с Ботев и Георгиева в кабинета си на "Дондуков" 2

Боян Ботев с Радев на Шипка по време на нерегламентираното честване на Шипченската епопея на 22 август, когато беше осквернен паметникът Шипка, от който беше спуснат транспарант с надпис „Оставка” 

Боян Ботев в Трявна, охранявайки с агитка по време на Славейковите празници Румен Радев, който беше освиркан от граждани с призиви за оставката му

Ботев и Георгиева присъстваха и на седящия протест на Манолова през пролетта, а преди това бяха в агитката й на 3 март, която поддържаше Румен Радев

Лесничеят на авера на Ботев Жоро Мършата - Красимир Петров, на брифиг на Корнелия Нинова в парламента

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34839
архив

Работодателят:
- Младежо, смятате ли, че можете да се справите с разнообразна
работа?
Кандидатът:
- Би трябвало - за последните три месеца смених осем различни
работи!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x