Радев се събра с пауър пойнта и обяви триумфално: Ще следим цяла България с дронове! Трябват ни 34 млн. лв. (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ФОТОГАЛЕРИЯ

Радев се събра с пауър пойнта и обяви триумфално: Ще следим цяла България с дронове! Трябват ни 34 млн. лв. (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

205941
на 03.12.2020
Радев се събра с пауър пойнта и обяви триумфално: Ще следим цяла България с дронове! Трябват ни 34 млн. лв. (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

В комедия на абсурда се превърна днешната презентация на Румен Радев и екипа му, които бяха обявили, че ще представят план за България.

препоръчано

В уречения час в президентството се оказаха единствено малцината от останалите му верни подчинени, както и няколко учени от БАН. Онлайн във фейсбук профила си, където Радев излъчваше пък, гледаха едва 250 човека!

Присъствието на учените не се оказа безплатно и бе разконспирирано набързо - оказа се, че те са изработили плана на Радев и така не остана съмнение каква е била причината да подкрепят с писмо метежите му през лятото. Освен това планът ще струва цели 34 млн. лв. за разни иновации, от които въпросните учени също ще имат сериозен дял. Та щом става въпрос за милиони, приятели се намират бързо. Дори за Радев. 

Самият той пък се опита да блесне като страшен визионер, събирайки се с любимия си пауър пойнт и започна да показва доста наивни схеми и таблички, сякаш изработени от второкласници по технология от преди две десетилетия.

Явно Радев е застинал тогава и не е влязъл в ерата на видеото, защото припомняме, че преди време бившият летец призна, че без да има картинки зад гърба си не може да говори, затова и днес в президентството си бе подсигурил един куп схемички и таблички, които му помагаха да не забравя речетатива си. 

Въпреки помощните материали обаче, Радев не успя да впечатли никого с плана си за България. Причината е, че още в самото начало от екипа му се изцепиха, че част от визия ми е всичко да се следи от въздуха - тоест с дронове. Така сами потвърдиха разкритията на Борисов, че Радев го следи и снима с дрон в Бояна. Само, че сега планът им предвижда да следят не само премиера, но и целия народ... Много демократично! 

Целта обаче била добра, според Радев и хората му. Така щели да се събират данни - освен от летателни апарати, и от инфрачервени сензори, които да постъпват в единен център и на тази база да се взимат управленски решения. 

"С помощта на космоса и възможностите му за наблюдение, ще се дават препоръки къде да се полива, къде да се садят разни култури, а и за пасищата", даде интересен пример съветникът по отбрана Стефан Янев, сякаш в президентството се занимават със селско стопанство и за това им трябват дронове. 
Радев и хората му обаче успокояват - не само те, ами всеки гражданин, щял да има достъп до ценните данни до този център и ще можело да бъде коректив във взимане на решенията. "Както се прави в популярни платформи в интернет, от там сме взели пример", призна си ни в клин, ни в ръкав Янев.

По-притеснителна е обаче сметката на Румен Радев, която какво винаги е солена за народа, дори на фона на огромната му заплата от 15 бона. Центърът щял да струва 34 милиона лева. И то само за началото за изграждане на центъра. После сумите скачат с още десетки милиони - общо около милиарв, лежерно заяви президентът, сякаш някога е внесъл поне лев в държавата. 

Примерът за изграждането му пък президентът видял в Армения, където бил супер модерен по думите му. "Толкова ми хареса в Ереван, иска ми се и нашият център да е такъв", не скри любовта си към руските творения Радев. Той дори пусна видео с посещението си там как се разхожда с Деси, явно за да припомни на аудиторията, че все пак някъде са ги канили.

Дори това обаче не помогна, за да стане ясно как наблюдение на народа с дронове, ще има принос за държавата, както се опитва да обясни Радев. Съчиненията на екипа му по-скоро навеждат на мисълта за диктаторско следене на всички и събиране на информация, което няма нищо общо с демокрацията. А патосът на презентацията им може да се сравни само с представянето на светлите петилетни планове от общи приказки по времето на комунизма.

В унисон с това бе и краят на презентацията - без право на въпроси от страна на медиите. 

В крайна сметка от многочасовото говорене стана ясно едно - Радев няма нито едно конкретно решение на конкретен проблем на българското общество днес. Представя си народа и нуждите му като схеми и таблици в пауър пойнт и не е готов дори с едничка идея как да помогне в кризата - сега, а не в някакво неясно бъдеще, ако се намери кой да му даде да харчи десетки милиони за утопичните си щения да си играе на господар на дроновете. 

Сподели:
Бомба x
Ето ги зодиите, които никога не показват, че са слаби Ето ги зодиите, които никога не показват, че са слаби
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това