РАЗВАЛИХА КАЛИМЕРАТА: Васил Терзиев отказал на Кирил и Асен половин милион за изборите

Акценти

РАЗВАЛИХА КАЛИМЕРАТА: Васил Терзиев отказал на Кирил и Асен половин милион за изборите

146098
преди 5 часа
РАЗВАЛИХА КАЛИМЕРАТА: Васил Терзиев отказал на Кирил и Асен половин милион за изборите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кирил Петков и Асен Василев вече не играят в един отбор с доскорошния си добър приятел Васил Терзиев. Отношенията между тримата са крайно изострени, а комуникацията е почти прекратена.

препоръчано

В ябълката на раздора се превърнали изборите на 27 октомври, на които ПП води ожесточена битка за второто място в "Възраждане". Предизборната кампания изисква сериозни средства за реклама, медийни участия и билбордове. 

Василев и Петков винаги досега са били особено щедри в кампаниите към приятелски медии, на които плащали гигантски суми за едномесечна агитация. За поредния вот възпитаниците на "Харвард" решили да попълнят предизборната каса със суми, осигурени им от Васил Терзиев. Лидерите на ПП директно поискали от столичния кмет 500 бона, за да финансират кампанията, съобщи "Филтър".

За такава възможност ПИК писа още на 3 октомври. Тогава фоторепортерите ни изловиха столичния кмет, че е отишъл на крака на "Продължаваме промяната" в централата им на столичния бул. "Цар Освободител".

Не е ясно по каква схема са очаквали да получат парите, но се позовали на рекордния бюджет на общината, приет през март тази година, който възлиза на 2,576 млрд. лв. при 2,564 млрд. лв. за 2023 г.

Когато бюджетът бе представен, Терзиев подчерта, че акцентите в него са строителството на детски градини, подобряване на инфраструктурата - пътна, тротоарна, изграждане на многоетажни паркинги, както и средства за проектиране. Значително бяха увеличени парите за чистота и озеленяване, както и за отчуждаване на имоти, попадащи на територията на паркове. 

Васил Терзиев реагирал крайно негативно на искането на Петков и Василев да им осигури половин милион и категорично отказал да финансира кампанията със средства, предназначени за софиянци.

Срещата с Петков и Василев била крайно напрегната, тримата си разменили остри реплики, а отношенията им след това са почти прекратени.

Столичният кмет очевидно е предприел тактика за еманципиране от хора, които доскоро са били в най-близкото му обкръжение. Твърди се, че той е загубил и медийната подкрепа на "Икономедиа" на Иво Прокопиев, тъй като му отказал да даде зелена светлина за негови проекти, които заобикаляли закона. Терзиев напоследък е в открита война и с основателя на "Спаси София" Борис Бонев, който дори вече открито атакува кмета на столицата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и Спаси София провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и "Спаси София" провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК