РАЗКРИТИЕ В ПИК: Елена Йончева дъщеря на полковник от Държавна сигурност - баща й донасял за КГБ в Брюксел като този на президентския Иво Христов!

Избори

РАЗКРИТИЕ В ПИК: Елена Йончева дъщеря на полковник от Държавна сигурност - баща й донасял за КГБ в Брюксел като този на президентския Иво Христов!

315421
на 24.05.2019
РАЗКРИТИЕ В ПИК: Елена Йончева дъщеря на полковник от Държавна сигурност - баща й донасял за КГБ в Брюксел като този на президентския Иво Христов!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Дъщеря на полковник от Държавна сигурност се оказа обвиняемата депутатка Елена Йончева. Досущ като бившия си колега от БНТ Иво Христов, с когото първо акостира в президентството, а после и в листата на БСП за евроизборите след изгонването им от "Дондуков" 2, и тя е в тесни семейни връзки с червената агентура от времето на комунизма.  

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Бащата на Йончева - Никола Иванов Йончев, е бил кадрови офицер на Първо главно управление на Държавна сигурност. Има и тесни връзки със службите на СССР - като резидент на ПгУ на ДС в Брюксел от 1967 до 1972 година. Там е участвал и в съвместни операции със съветското КГБ под егидата на резидентурата им в Брюксел. Изгонен е след провалена акция и осветляване на наш агент. За кариерата и връзките на Йончева с ДС разкри преди време първо политологът Антон Тодоров.

ПИК разкри вчера подробно и за връзките на Иво Христов със службите. Бащата на шефа на Стратегическия съвет на Румен Радев е член е на БКП от 1953 г., многократно е избиран за секретар на партийното бюро и член на партийните комитети в различни поделения. В качеството си на такъв дори е избиран и за член на Градския комитет на БКП в Михайловград (дн. Монтана)

От 19 октомври 1964 г. е приет на работа като кадрови офицер във военното разузнаване РУМНО – най-мракобесната и просъветска структура в комунистическа България. До 1966 г. е на прикритие като съветник в Комитета за приятелство и културни връзки с чужбина. През 1967 г. е прехвърлен на прикритие в Министерството на външните работи с ранг III-ти секретар, като от юни 1967 г. е на работа в Генералното консулство на НРБ в Истанбул като вицеконсул, отговарящ по културните въпроси. Там на 8 октомври 1970 г. се ражда Иво Христов. Една година по-късно баща му Христо Христов прави стремителна кариера – става секретар с II-ри ранг, а няколко месеца по-късно вече е секретар с I-ви ранг. В резидентурата на РУМНО в Истанбул Христо Христов се подвизава с псевдоним „Бояджиев“.

През 1977 г., Христов отново пристига във Военно-дипломатическата академия на ГРУ на Съветската армия. Този път на специален курс за ръководни кадри! През 1978 г. вече е с ранг „съветник“ в МВнР. През декември 1984 г. Христо Петков Христов е изпратен в Посолството на НРБ в Брюксел като съветник по политическите въпроси. 

Това е прикритието му. А по-важната му дейност е на резидент на РУМНО в Брюксел! Вече е полковник и в Разузнавателния пункт (РП) на РУМНО в Брюксел се подвизава с псевдоним „Дилянов“. Работи здраво срещу НАТО и ЕИО в полза на общата антинатовска и антимариканска политика на ГРУ и РУМНО. Вербува и ръководи агентура, провежда разузнавателни и активни мероприятия срещу НАТО. Мандатът му като резидент на комунистическото военно разузнаване продължава четири години – до август 1988 г . Уволнен е и зачислен в запаса със Заповед Р-03/21.03.1991 г.

Оказва се, че по семейна линия и Елена Йончева, и Иво Христов, които бяха от самото начало на кампания му за президентските избори в екипа на Румен Радев, а после акостираха на "Позитано" 20, имат не просто близки, но и идентични обвързаности.

Както ПИК съобщи, водачката на червената евролиста е със забрана да стъпва в Украйна заради контакти с руската пропаганда и това е станало причина тя да бъде изхвърлена от президентството. Информация за това държавният глава Румен Радев е получил при първото си посещение в Брюксел след встъпването му в длъжност.

Ден след завръщането му Йончева бе тихомълком освободена като негов пиар, въпреки че организира кампанията му и бе плътно до него. Веднага след това тя бе прибрана от бившата синя приватизаторка и настояща лидерка на БСП Корнелия Нинова и хвърлена в политиката с опорни точки срещу властта. 

Проверка на ПИК показа, че забраната Йончева да стъпва в Украйна е издадена от проевропейски президент Петро Порошенко още през есента на 2015 г. Тогава тя е репортерка на свободна практика и според украинското разузнаване е имала връзки с руската пропаганда, заради което достъпът й е забранен. 

По същото време Йончева излъчва репортажи, платени от банкера-беглец Цветан Василев и както евродепутатът Николай Бареков разкри пред ПИК, е получавала пари директно по негово поръчение. Голяма част от активите на фалиралата КТБ сега са собственост на руската ВТБ.

Самата Йончева пък е била управител на офшорка, свързана с КТБ по това време, заради което е обвинена от прокуратурата в пране на пари в особено големи размери. Документите сочат, че тя е поискала да бъде отписана като такава едва преди постъпването си в президентството - от 2012 г. чак до 2017 г.. 

Според обвинението на прокуратурата обаче преди това през офшорката са изпрани стотици хиляди левове, като част от тях за постъпили във фирма на Елена Йончева. Водачката на листата на БСП е тясно свързана с Русия и по семейна линия, тъй като майка й е рускиня. Йончева е завършила в Москва, където се е състоял и първият й брак. 

Пред ПИК анализаторът Пламен Николов разкри в подробно интервю връзките на пътуванията на Елена Йончева и снимането уж на филми, които не са виждали бял свят и няма данни кой и как е плащал със скъпи снимки и летене с вертолети, с руските интереси в различни точки на света.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в Магнитски (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в "Магнитски" (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК