РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Баневи като на хотел в столичния арест – Евгения с по три визити на ден, надзирателите я глезят с ВИП обслужване

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Баневи като на хотел в столичния арест – Евгения с по три визити на ден, надзирателите я глезят с ВИП обслужване

90675
на 19.04.2019
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Баневи като на хотел в столичния арест – Евгения с по три визити на ден, надзирателите я глезят с ВИП обслужване
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Безобразията в столичния следствен арест продължават и олигарсите, прибрани вътре от прокуратурата се ползват с ВИП обслужване от надзирателите. С най-много привилегии се ползвали Евгения и Николай Баневи, заради които се нарушавали куп правила.

препоръчано

Затова алармират редови арестанти пред ПИК, потресени от грубото погазване на наредбите, което се позволявало само за богатите обитатели на килиите. Въпреки смяната на ръководството, което бе натрупало куп нарушения, както ПИК алармира в свое разследване, нищо не се променило.
С днешна дата Евгения и Николай Баневи продължавали да общуват свободно с външния свят. Жената на арестувания във Франция олигарх имала по две-три посещения ежедневно, макар, че по правилник такива са позволени веднъж седмично. Освен това и двамата всекидневно получавали храна от скъпи ресторанти в София, която често им била носена и лично от надзирателите.

„Имат тесни връзки с една от директорките и определени пазачи. Когато те ръководят смяната, Баневи си правят, каквото искат“, разкриват в арестантите. По думите им директорката Маргарита Дойчинова, която е наследила временно оскандаления началник на Областната служба „Изпълнение на наказанията“ – София Росен Милотинов, е негов човек и продължава практиките му. Припомняме, че по сигнал на арестанти, че той е превърнал ареста в бащиния и си гледа куче в кабинетите, както и че допуска нарушаване на правилника, срещу него имаше разследване и той напусна поста си.

Дойчинова обаче била назначена от него и била негова дясна ръка, затова и до днес нищо не се е променило. Срещу нейната дейност също имало куп сигнали и проверки, които обаче до момента не са осветлени от Министерство на правосъдието. След оставката на Цецка Цачева не е ясно колко време ще е необходимо на наследника й Данаил Кирилов да се запознае с тях и да предприеме действия. Междувременно проверка на ПИК показа, че тече и конкурс за мястото на Милотинов, но в него всички участници били също негови приближени.

„Докато тази групичка от хора командва ареста и си го ползва като бащиния, нищо няма да се провери. Богатите арестанти ще си имат телефони и ВИП обслужване по килиите, а сами може да предположите срещу какво го получават“, казват още в сигнала си арестантите, които ежедневно стават свидетели на нарушенията.

Припомняме, че съвсем наскоро ПИК разкри, че един от задържаните се обеси в килията си, но директорката Дойчинова така и не разкри кой отговаря за това, нито подаде оставка. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК