РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на следствения арест си гледа куче до килиите на Баневи и Стайков – надзиратели глезят породистия пес, спи на матрак с чаршафи

Темида

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на следствения арест си гледа куче до килиите на Баневи и Стайков – надзиратели глезят породистия пес, спи на матрак с чаршафи

190304
на 15.02.2019
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на следствения арест си гледа куче до килиите на Баневи и Стайков – надзиратели глезят породистия пес, спи на матрак с чаршафи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Уникален случай на ползване на държавни блага за лични цели се е разигравал в следствения арест в София на бул. „Г.М. Димитров“, където с днешна дата е пълно с олигарси, арестувани от спецпрокурата през последните месеци. До килиите на Николай и Евгения Баневи, Миню Стайков и синът на милионерите Арабаджиеви – Вълчо, шефът на ареста си отглеждал като принц малко породисто пале. За него се грижели подчинените му надзиратели и дори спяло на матрак с бели арестантски чаршафи!

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Това става ясно от проверка на Министерство на правосъдието на Цецка Цачева срещу началникът на Областната служба „Изпълнение на наказанията“ – София Росен Милотинов. Тя е по повод сигнал, че той отглеждал от началото на януари куче от порода Малиноа в кабинет в административната част на следствения арест.

Според сигнала за него се грижели петимата му подчинени инспектори – дежурни главни надзиратели. Единствено въпросните му верни хора имали ключ от кабинета в административния сектор, където живеело животното. Там ежедневно пускали затворници от Казичене да почистват и да обгрижват кучето. Породистият пес имал всякакви удобства, включително спял на арестантски матрак с бели чаршафи.

Достъп имала и юристката на ареста Виолина Сотирова, която била доста приближена на шефа Милотинов и назначена на важната длъжност от него, въпреки крехката й възраст и никакъв опит на подобен пост.

След сигнала във ведомството на Цачева, незабавно е изпратена проверка в следствения арест, като са претърсени всички кабинети. Проверяващите настояли да се отвори и заключената стая и така се натъкнали на малкия пес, който заявили, че трябва да бъде конфискуван, тъй като присъствието му там е напълно незаконно и необяснимо. Тогава се намесил Милотинов, който признал, че кучето е негово и и си го прибрал. Заради това му е образувано разследване, от което ще стане ясно каква дисциплинарна мярка ще му бъде наложена.

Според сигнала обаче шефът съвсем не е единственият, който тряба да понесе последствия в случая, защото запознати със случая са и подчинената му Маргарита Дойчинова, която е началник сектор „Арести“, както и дежурните главни надзиратели.

Задълбочаване на проверката според подалите сигнала щяла да установи още доста скандални факти около работата на Милотинов и верните му хора. Един от тях бил например, че Дойчинова няма никакви компетенции да заема поста си, но въпреки това е назначена от директора. Преди да стане началник сектор, въпросната дама е юрист на ОСИН и не е запозната с никакви процедури по конвой, престой на арестанти и каквото и да било. Въпреки това Милотинов я прави началник, а тя удобно освобождава поста на юристконсулт за близката на сърцето му според работещите там млада красавица Виолина Сотирова. В сигнала се твърди още, че обикновена справка за спечелените от тях дела, би показала какви компетенции имат дори в правото. Въпреки това и двете в края на миналата година са наградени от директора.

Бонуси е получил скандално според сигнала и още един верен служител на Милотинов – Драгомир Георгиев, въпреки че преди това има дисциплинарно наказание. Причината е, че не изпълнява разпореждане на специализирана прокуратура да закара арестант за преглед в затворническата болница, а го води във ВМА напук на нареждането. Георгиев обаче имал мераци да стане главен надзирател и за да изпълни условията на конкурса му пречело наказанието. Затова с наградата от директора, това петно било набързо изчистено от Милотинов.

Припомняме, че директорът на Областна служба“ Изпълнение на наказанията“ – София имаше сериозни проблеми в края на миналата година след проверка на правосъдното министерство и здравната инспекция за условията в ареста, където лежат и с днешна дата куп олигарси, довечера ще бъде закаран и екстрадираният от Турция Димитър Желязков-Митьо Очите. Затова е напълно необяснимо държането на куче в кабинет на администрацията най-малкото от хигиенна гледна точка. Това поставя под въпрос законността на всичко, което се случва в ареста, където наскоро спецпрокуратурата разкри, че Баневи разполагали с телефони, въпреки че нямат право на това, а надзирателите доста време не успяваха мистериозно да ги открият.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова скочи: Искаме оставката на Росен Желязков (ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова скочи: Искаме оставката на Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК