РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Емил Димитров-Ревизоро е най-спряганото име за нов министър на околната среда и водите

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Емил Димитров-Ревизоро е най-спряганото име за нов министър на околната среда и водите

75899
на 13.01.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Емил Димитров-Ревизоро е най-спряганото име за нов министър на околната среда и водите
Автор:   ПИК

Емил Димитров - Ревизоро е най-спряганото име за нов министър на околната среда и водите, научи ПИК от отлично информирани източници. Причините той да изпъкне пред останалите си колеги е, че е бил шеф на Агенция Митници и един от най-добрите юристи в групата на ВМРО, макар и да е гражданска квота.

препоръчано

Емил Димитров е роден в Перник. Има няколко следдипломни квалификации - по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител. Популярност придобива като финансов ревизор и оттам широкоразпространеният му прякор Ревизоро.
В Министерството на финансите постъпва през 1992 г. Започва от районен ревизор, за да стигне до най-отговорните ревизии в държавата. През 1997 г. е определен за ревизор на годината заради зърнената афера на кабинета Виденов.
Напуска Държавен финансов контрол и ръководи Гражданско обединение за борба срещу корупцията към Движение Гергьовден. 2001 г. Назначен за началник на Дирекция "Митници" в правителството на Симеон Сакскобургготски, но впоследствие е освободен от поста.
Депутат в 43 НС от Варна (Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО). Избран за народен представител от Шумен в 44 НС с листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО".

Припомняме, че след ареста на министър Нено Димов след водната криза в Перник, постът бе овакантен. Димов подаде оставка от ареста, а малко по-късно тя бе приета от премиера Бойко Борисов. Днес патриотите трябва да решат кой да предложат за негов наследник и утре номинацията да бъде одобрена и на коалицианен съвет. Другото име, което се спряга и на Искрен Веселинов, но заради важната му роля в парламента, е по-вероятно той да остане резервен вариант за министерското кресло.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 324
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това