РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова вкара БСП в нов капан - СГС на два пъти отказа да регистрира новото ръководство на партията

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова вкара БСП в нов капан - СГС на два пъти отказа да регистрира новото ръководство на партията

139967
на 23.11.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова вкара БСП в нов капан - СГС на два пъти отказа да регистрира новото ръководство на партията
Автор:   ПИК

Лидерката на БСП Корнелия Нинова вкара в нов капан столетницата с незаконните си действия около провеждането на юбилейния 50-и конгрес на партията.

препоръчано

Софийският градски съд вече на 2 пъти е отказал да регистрира новото ръководство на БСП в лицето на новоизбрания Национален съвет, което на свой ред означава, че и Изпълнителното бюро, което Нинова си избра, също е незаконно.

Самото утвърждаване на Нинова за избран на първите вътрешнопартийни избори председател на партията също не може да се смята за легитимно, той като самото свикване на конгреса е в разрез със законовите правила.

Това научи ПИК от отлично информирани източници на "Позитано" 20.

СГС на два пъти категорично отхвърля вписването на новото ръководство в съда, тъй като процедурата, по която е свикан 50-я конгрес на БСП не е спазена. На първо място става дума за погазването на разпоредбата в Устава, според която датата, часът и дневният ред на конгреса задължително трябва да бъдат публикувани във в. "Дума". Именно дневният ред, определен през март тази година, беше обект на огромни спорове на заседанието на стария Национален съвет, тъй като заради извънредното положение не можеше да се смята за актуален.

Тъй или иначе обаче съобщения в "Дума" за провеждането на форума няма. В деловотството на партията няма и уведомително писмо до изданието, сочат проверки на социалисти, както съобщиха те пред ПИК. Освен това Нинова е трябвало да изпрати и уведомителни писма до всички партийни съвети, което не е било направено. Установени са и други нарушения на законовите правила за провеждането на форума.

Не е ясно дали това е станало от обикновена немарливост или от крещяща юридическа некомпетенстност. При всички случаи съдът не може да признае за легитимно провеждането на 50-я конгрес на БСП, а оттам нелигитимни са и всички негови решения и проведени избори за ръководни органи на столетницата.

Съдебният отказ, който ръководството на столетницата обжалва, прави нелигитимни и всички негови решения от конгреса му досега. И за изключването на депутата от Варна Иван Иванов, който доскоро се смяташе за дясна ръка на лидерката в града, заради поръчителство на побой срещу съпартиец. И обявяването на партийния форум в Пловдив, свикан от Георги Гергов и избрал нов председател, за нелегитимен. Както и други решения, повечето от които еднолични на самата Нинова, за нерегистриране на червените депутати за заседанията на Народното събрание, изпращането на доброволци от редиците им в ковид отделенията на болниците и пр.

От друга страна, развръзката около отказа на СГС да регистрира новото ръководство на БСП, начело с уж преизбраната, но не фиксирана в съда лидерка Корнелия Нинова, се очаква със затаен дъх от цялата вътрешна опозиция в партията. При окончателно решение на магистратите, че уставът на столетницата е нарушен, ръководството й отново се поема от стария Национален съвет, който изобилства от най-яростните врагове на Нинова.

Почти всички те с малки изключения не влязоха в състава на новия Национален съвет, а след провеждането на гласуването стана ясно, че изборът на новия е съпроводен с редица манипулации, които да оставят извън състава му ярки социалисти като Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Велислава Дърева, Ангел Найденов, Ваня Добрева, Георги Божинов и много други, включително и президента на ПЕС Сергей Станишев.

Окончателният съдебен отказ за регистрацията на нагласеното от Нинова ръководство им развързва ръцете да поискат ново свикване на конгреса и да започнат цялата процедура по утвърждаването на Нинова за лидер и избор на нов Национален съвет отначало. А напарени от горчивия си опит във всевъзможните манипулации, включително и с кворума на конгреса, и нарушенията, извършвани от партийната централа до този момент, делегатите на форума могат да предизвикат съвсем различен развой при изборните процедури.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това