РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Куфарът бомба пред парламента - от протеста на туроператорите

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Куфарът бомба пред парламента - от протеста на туроператорите

41158
на 04.08.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Куфарът бомба пред парламента - от протеста на туроператорите
Автор:   ПИК

Куфарът с надпис "бомба", който вдигна на крак спецслужбите, е от протеста на туроператорите по-рано днес пред Народното събрания. Това съобщиха пред ПИК членове на Обединение "Бъдеще за туризма", които днес се събраха на митинг да искат още и още пари от правителството. 

препоръчано

"Куфарът е на наш член, който го е забравил и няма никакъв лош умисъл. Много от нас се появиха днес с празни куфари, защото така протестират и туроператорите в Германия", обясниха от сдружението на фирми, които работят за външни пътувания, а не вкарват чужди туристи у нас. Не става ясно обаче защо и дали е имало надпис бомба. 

На протеста на въпросното сдружението се появиха едва 50-60 души, тъй като става дума не за целия туристически бранш у нас, а само за фирмите, които пращат българи на екскурзии в чужбина, като така реално малка част от парите влиза в родната икономика и в него не са заети чак толкова много работещи, а предимно посредници, плащащи данъци у нас върху комисионните си.

Въпреки това вчера с тях се срещна премиерът Бойко Борисов и им отпусна цели 10 млн. лв. помощ. Те обаче не са доволни и на това и поискаха 10 пъти повече. Ако правителството обаче извади над 100 млн. лв. за подобен сектор, това ще означава на практика одържавяване на въпросните фирми. 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това