Вход
София
Времето в София 27 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Мая Манолова - червена калинка с диплома за комсомолска работничка! Кандидатката за кмет няма никакво нормално висше образование - завършила е Висше комсомолско училище в Москва

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Мая Манолова - червена калинка с диплома за комсомолска работничка! Кандидатката за кмет няма никакво нормално висше образование - завършила е Висше комсомолско училище в Москва

на 08.09.2019
163456
90
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Мая Манолова - червена калинка с диплома за комсомолска работничка! Кандидатката за кмет няма никакво нормално висше образование - завършила е Висше комсомолско училище в Москва
08.09.2019
90
163456

Уж независимата кандидатка за кмет на София Мая Манолова се оказа червена калинка, тъй като има диплома за висше образование на комсомолска работничка.

Това установи проверка на ПИК в архивите на Московските учебни заведения.

Манолова посочва, че е завършила "история в ИМ-Москва".

Учебното заведение, което тя е завършила през 1988 г. обаче се превръща в ИМ - Институт за младежта (Институт молодежи) едва през 1990 г. А през годините, в които бившият омбудсман го е посещавала е било... Висше комсомоско училище (Высшая комсомольская школа). 

Това разкрива историята на самото училище, която е изключително занимателна и изцяло е свързана с комунистическата партия на СССР - КПСС, и нейния комсомол - ВЛКСМ (Весоюзный ленинский коммунистический союз молодежи).

То е създадено през 1942 г. като Централно женско училище за снайперистка подготовка. През 1944 г. с постановления на Централните комитети на съветската комунистическа партия и съветския комсомол е преобразувано в Централно комсомолско училище, където година и половина се обучават комсомолски работници със средно образование и журналисти от вестници и списания.

През 1949 г. слушатели започват да стават и хора от източноевропейските страни. А през 1956 г. училището е преобразувано в постоянно действащи тримесечни курсове за комсомолския актив.

През 1969 г. отново с постановления на Централните комитети на комунистическата партия и комсомола в СССР Централното комсомолско училище се превръща във Висше комсомолско училище (Высшая комсомольская школа - ВКШ) за теоретична подготовка на ръководни кадри на комсомола и журналисти от младежкия печат. И остава такова до юни 1990 г., когато се превръща в Институт за младежда, който по-късно става част от Московския хуманитарен институт (Московский гуманитарный институт - МосГУ).

И какво излиза при това положение - че дипломата за висше образование на Мая Манолова е на комсомолска работничка от комсомолско училище в СССР. Между другото, не е ясно дали такава диплома е можела да се легализира в България след 1990 г., т.е., 2 години след като тя се е сдобила с нея, а ако тя не е легализирана, на практика е просто невалидна.

Така вече е обяснимо защо Манолова посочва учебното заведение, което е завършила, само с абревиатурата ИМ-Москва, макар то изобщо да не е било такова, когато се е обучавала там, а ВКШ.

Освен това доста хора са я чували да казва, че е завършима МГУ, спекулирайки с абревиатурата на един от най-реномираните университети - Московският държавен университет (Московский государственный университет), чиято абреватура наистина е МГУ. А абревиатурата на нейното преобразувано училище, в което влиза и Института за младежта и вече е частно учебно заведение, е МосГУ. Малка, но съществена разлика.

ПЪРВО В ПИК: Генерал от ГРУ и РУМНО в комитета на Мая Манолова (ДОКУМЕНТИ)

ПЪРВО В ПИК: Генерал от ГРУ и РУМНО в комитета на Мая Манолова (ДОКУМЕНТИ)

Скандалните разкрития около Инициативния комитет,...

на 05.09.2019

След като завършва училището за комсомолски работници през 1988 г., Мая Манолова става член на БКП през 1989 г. - както гласи мрачната шега, купува си фабрика на 9 септември, ама пък с това образование какво друго да прави.

Но ето, че още същата година политическите промени в България обезмислят и него. И Манолова бърза да се възползва от новите бизнес начинания във родните висши учебни заведения. УНСС например започва да раздава дипломи за завършени икономика и право след двугодишни курсове на хора с някакво висше образование. Очевидно там са сметнали, че образованието, получено от Манолова в комсомолското училище в Москва с легализирана или не диплома, може да мине за висше.

Така на 29 години Манолова се сдобива с диплома за икономист през 1994 г., а на 30 - през 1996 г., и с диплома за юрист. Всички юристи, до които ПИК се допита, обясниха, че това са някакви фантасмагории и че 2-годишно обучение по право няма и не може да има никъде.

Тогава със страшна сила увисва въпросът как през 1998 г. Адвокатската колегия в родния й Кюстендил я приема за свой член и тя работи като адвокат до 2015 г., като на всичкото отгоре между 2003 и 2005 г. е секретар на Адвокатския съвет.

Може пък кметът на Кюстендил Петър Паунов, който е юрист по образование и спряган за неин близък, да знае повече по въпроса. Но при всички случаи е ясно защо един изключително авторитетен юрист в парламента тъжно се шегуваше на тема "Кюстендилската юридическа школа" по неин адрес.

През 2005 г. Манолова става депутат от БСП в 40 Народно събрание и оттогава животът й вече е по-видим.

Но една 14 г. по-късно се разбира, че бившата адвокатка, бившата депутатка, бившето острие на БСП и бившият омбудсман има висше образование на комсомолска работничка и две дипломи за дисциплини, които се изучават минимум 5 години, а тя е претупала за две. Сиреч, висшето образование на Манолова е изключително спорно, но всъщност очевидно безспорно тя няма такова.

Сега Манолова иска да стане кмет на София. Няма лошо! Но не е лошо и да обясни всички тия свои врътки с образованието си, защото, ако смята да управлява така и столицата, тогава вече става много лошо.

Тъй или иначе, стана ясно, че родната политическа джунгла се е сдобила с още една калинка - червената Мая Манолова.

Сподели:
свързани новини
ЕКСКЛУЗИВНО: Проф. Антоанета Христова с уникално разкритие за Мая Манолова ЕКСКЛУЗИВНО: Проф. Антоанета Христова с уникално разкритие за Мая Манолова
"Мая Манолова ще се опита да използва за кметското...
на 07.09.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 23769
архив

Известен журналист попитал известен адвокат: - Вярно ли е, че за два въпроса взимате 500 долара? А адвокатът отговорил: - Да, вярно е. Какъв е вторият въпрос?

 

няма нови новини
Днес: 275
hot
най-четени новини в момента
сега
4022
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
НАПАДЕНИЕТО НАД ПИК: Изповедта на Ива Николова от първо лице: Замеряха ме с яйца и ме псуваха на работното ми място (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
И остаряването носи облаги - ето какви са те
x