РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Новият шеф на радиото осъден за конфликт на интереси - соросоидът Антон Митов се крил от властите (ДОКУМЕНТИ)

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Новият шеф на радиото осъден за конфликт на интереси - соросоидът Антон Митов се крил от властите (ДОКУМЕНТИ)

49977
на 19.10.2019
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Новият шеф на радиото осъден за конфликт на интереси - соросоидът Антон Митов се крил от властите (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Осъден административно за конфликт на интереси е новият шеф на радиото Антон Митов, разкриват документи. Той има потвърдена санкция за скриване на факти от властите с постановления на два състава - от Софийски районен съд и от Административен съд-София. И двете инстанции потвърждават решение на Комисията за конфликт на интереси, която към 2016 г. все още е самостоятелен орган, преди да влезе в правомощия на създадената по-късно КПКОНПИ и вече да разследва и корупция във властта. 

препоръчано

На 17 септември 2016 г. Антон Митов е окончателно осъден на втора инстанция, без право на обжалване. До административната мярка се стига заради факта, че като служебно лице той е скрил от държавата конфликт на интереси. Той е трябвало да обяви пред Комисията за конфликт на интереси влизането си в Управителния съвет на НДФ "13 века България" към Министерски съвет, тъй като е заемал към този момент и друга публична длъжност.

Още в началото на 2015 г. служебни лица в МС установяват административното нарушение и подават сигнал към комисията. Оттам изпращат на два пъти уведомления до Митов да се поправи и да подаде необходимата декларация. Действия от негова страна обаче не последват и институцията образува производство. Налага се той да бъде издирван и призоваван и от СДВР, за да се яви и да бъде уведомен. Митов започва да се жалва и случаят стига Софийски районен съд. Там е потвърдена глобата от 1000 лв. за двете нарушения за Закона за конфликт на интереси, които е извършил. Той обжалва и това, но вече година по-късно и Административен съд потвърждава санкцията от 1000 лв. 

Закононарушението поставя под въпрос как изобщо Антон Митов е годен да управлява БНР с над 1200 служители, след като не спазва дори елементарни законови изисквания. Още повече, че в биографията му има и други тъмни пета. За едно от тях стана ясно преди ден след избирането му, когато от ръководството на радиото потвърдиха, че е имало пътен инцидент с негово участие със служебен автомобил, около което фактите тънат в мистерия и най-вече имало ли е употреба на алкохол. 

 Вчера в друго свое разследване ПИК разкри също, че Митов е избран незаконно от СЕМ за временен шеф на БНР. Причината е, че са нарушени няколко точки от правилника на органа и решението е на практика невалидно. 

И до момента не е ясно кой, кога и как е предложил шефа на архива Антон Митов за и.д. генерален директор на БНР. Не се разбра по какви документи е избран и те проверявани ли са, както налагат правилата. Както не стана ясно и защо е предложен именно шефа на архива, а не шефката на чистотата в БНР.

В радиото обаче вече има сериозни брожения заради факта, че архиварят е баща на видния протестър и поборник срещу прокуратурата Борис Митов, който работи в радио "Свободна Европа" и принадлежи към кръга на медиите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. Хора от БНР разкриват, че в СЕМ са получили предложението от именно от соросоидната клика на Великова в лицето на Катя Лещанска, Албена Миланова, Даниела Късовска, Мартин Минков с агентурно име от ДС Максим и др., в което предлагат на поста и.д. шеф на БНР да бъде сложен именно Антон Митов.

Служители на радиото веднага съобщиха и, че той е приближен на предишния генерален директор Александър Велев, чиито далавери и злоупотреби в момента се разследват от Сметната палата, именно за да ги замита под килима и да не осветлява скандално високите хонорари на Силвия Великова и подгласниците й, които българският данъкоплатец им плаща, макар никога да не ги е избирал на техните длъжности, както депутатите, да речем.

Тогава стана ясно също, че Антон Митов заедно със своя колежка е предизвикал катастрофа със служебна кола под влиянието на голяма доза алкохол. КАТ е регистрирал инцидента, но именно Александър Велев е потулил случая. Тъй като жертва на подобна катастрофа под влиянието на алкохол падна предишният генерален директор на БНТ Константин Каменаров, редно е разследващите органи да се заемат със случая и той да влезе в съда, както се случва на всички български граждани в такава ситуация.

Ето двете решения - на Софийски районен съд и на втората инстанция Административен съд-София, които потвръждават санкцията на Комисията за конфликт на интереси срещу Антон Митов:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК