Вход
София
Времето в София 8 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Соросоидният шеф на БНР избран незаконно от СЕМ - уволнението на Светослав Костов пада в съда с гръм и трясък

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Соросоидният шеф на БНР избран незаконно от СЕМ - уволнението на Светослав Костов пада в съда с гръм и трясък

на 18.10.2019
59488
19
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Соросоидният шеф на БНР избран незаконно от СЕМ - уволнението на Светослав Костов пада в съда с гръм и трясък
Автор: ПИК
18.10.2019
19
59488

5-те дами от Съвета за електронни медии избраха абсолютно незаконно изпълняващия длъжността генерален директор на БНР Антон Митов на мястото на Светослав Костов, чиито мандат прекрати предсрочно с пълно мнозинство вчера.

КЛЮЧОВ ДЕН: СЕМ казва тежката си дума за шефа на БНР

КЛЮЧОВ ДЕН: СЕМ казва тежката си дума за шефа на БНР

Първа точка в дневния ред на заседанието на Съвета за...

на 17.10.2019

Това става ясно от правилника за работата на СЕМ и дневния ред на вчерашното заседание на надзорния орган, който ПИК видя с очите си.

Според 1 точка в този дневен ред шефът на БНР Светослав Костов трябваше да бъде освободен. Това се случи.

Но веднага след освобождаването му, без дебати, беше избран предложеният от шефката на надзорния орган София Владимирова Антон Митов. Никой не каза защо и как се случва това. Дори президентската представителка в СЕМ Ивелина Димитрова си прехапа логореята, която я наляга по всякакви въпроси, но не и сега.

Такава точка в дневния ред на вчерашното заседание на медийния надзорен орган не съществува.

Според Раздел III от правилата за неговата работа председателят трябва да утвърди проект за дневен ред в зависимост от постъпилите предложания и в него да посочи темата и името на вносителите и на докладчиците по всяка от точките. Така пише в чл. 19.

Освен това материалите по дневния ред трябва да съдържат писмени доклади, становища на служителите  или на външни консултанти и други. Трябва да бъдат приложени и съответните сканирани документи. А всички материали трябва да бъдат придружени от проекторешения.

Нищо подобно не беше докладвано от София Владимирова вчера.

Кой, кога и как е предложил шефа на архива Антон Митов за и.д. генерален директор на БНР до този момент е абсолютно неясно. Не се разбра по какви документи е избран и те проверявани ли са, както налагат правилата. Както не стана ясно и защо е предложен именно шефа на архива, а не шефката на чистотата в БНР.

Фактът, че този архивар е баща на видния протестър и поборник срещу прокуратурата Борис Митов, който работи в радио "Свободна Европа" и принадлежи към кръга на медиите на подсъдимия олигарх Иво Проковиев, донякъде обяснява избора му. Тъй като всички драми около БНР се разиграха заради застаряващата местна примадона с несъизмеримо висока заплата въпреки скромните й и тенденциозни журналистически изяви Силвия Великова от същия кръг, и нейното отстраняване от съдебния ресор, в който я върна лично премиера Бойко Борисов.

Според непотвърдени източници в СЕМ са получили предложението от кликата на Великова в лицето на Катя Лещанска, Албена Миланова, Даниела Късовска, Мартин Минков с агентурно име от ДС Максим и др., в което предлагат на поста и.д. шеф на БНР да бъде сложен Антон Митов.

Това предложение обаче не беше огласено от никого на заседанието на СЕМ, която избра Антон Митов на поста.

Служители на радиото веднага съобщиха, че той е приближен на предишния генерален директор Александър Велев, чиито далавери и злоупотреби в момента се разследват от Сметната палата, именно за да ги замита под килима и да не осветлява скандално високите хонорари на Силвия Великова и подгласниците й, които българският данъкоплатец им плаща, макар никога да не ги е избирал на техните длъжности, както депутатите, да речем.

Освен това стана ясно, че Антон Митов заедно със своя колежка е предизвикал катастрофа със служебна кола под влиянието на голяма доза алкохол. КАТ е регистрирал инцидента, но именно Александър Велев е потулил случая. На прощалната си пресконференция Светослав Костов потвърди пред ПИК, че знае за такъв инцидент, но не знае подробности за него.

Тъй като жертва на подобна катастрофа под влиянието на алкохол падна предишният генерален директор на БНТ Константин Каменаров, редно е разследващите органи да се заемат със случая и той да влезе в съда, както се случва на всички български граждани в такава ситуация.

Не е ясно дали 5-те дами от СЕМ са запознати с този случай и с останалите обвързаности на избрания от тях Антон Митов. Но е напълно ясно, че те грубо са нарушили правилата за работа на надзорния орган, макар точно заради "грубо нарушаване на правилата" да освободиха Светослав Костов. Освен това с решенията си от вчера очевидно изпълниха нечия поръчка, тъй като обвързаностите са видни с просто око. 

Служители на БНР твърдят, че това е игра на Александър Велев, насърчаван от интригантите около Великова и Кръга "Прокопиев" за превземане на радиото и за да прикрият нарушенията му. Като потулят и къде са потънали над 4 млн. лв., за което съобщи Костов и се разследва от службите, и заради което реално бе взета главата му.

В заверата и е шефката на СЕМ София Владимирова, която през целия мандат на Велев беше напълно разсеяна за действията и нарушенията му. Зад нейното вкарване в СЕМ пък запознатите провиждат застъпничеството на бившия и вече тежко оскандален втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който отскоро е любимец на същия кръг.

Независимо от тази смехотворна плетка, освобождаването на Светослав Костов от СЕМ не издържа на нито един член от законите, то звучи по-скоро като прокламация, отколкото като мотивирано решение и в него дори не е посочена датата, от която досегашния шеф на БНР трябва да се смята за освободен - от вчера ли, от днес ли, а може би след месец или два. При всички случаи това решение ще падне в съда.

Не само заради това, но и заради пълната несъстоятелност на 5-те дами в СЕМ, неспособността им да вземат самостоятелни решения, зависимостите им и крайната некомпетентност на поне 3 от тях, този орган незабавно трябва да бъде разпуснат или сменен.

Най-малкото, защото не е възможно 5 жени, от които 2 журналистки, 1 пиарка, 1 нещо си на бившия президентски шеф на кабинет Иво Христов и една земеделка да решават съдбата на две стратегически за националната сигурност институции в държавата - БНТ и БНР.

Както и не е възможно този надзорен медиен орган изобщо да продължи да съществува в такъв карикатурен вид, да взема карикатурни решения и да заявява карикатурни позиции.

Стига вече с тази карикатура Съвет за електронни медии. Най-малкото, защото електронните медии отдавна вече не са само радио и телевизия и отдавна вече не са само БНТ и БНР.

Елате на себе си, дами и господа законотворци. Разкарайте тази карикатура и тези женици, понеже те явно нямат доблестта да признаят собствената си несъстоятелност и да подадат оставки. И вижте календара - 2019 година сме!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(19)
1
Тези окумените кикимори пращят от мозък !
2
Надявайте се надявайте.
4
силивия великова внесе РАЗКОЛ В РАДИОТО ...там демокрацията е СВОБОДИЯ И МАНИПУЛИЛАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО !
5
А в същото време Европа беше спряла фондове и всичко ...а Силвия Великова говорише по радиото точно обратното ...“ че нямало спрени фондове “ ...така Великова замазваше сектата БСП - ту ..!
6
отговор на коментар
Аз спасих моята съпратийка комунистката Великова
7
Всички теменужки костоваци прокопиевци и разни там дето са фенове на вибратори и скрии салама трябва да се уволнят разкарат от държавни постове това са секта терористи!
8
СЕМ , Е ЕДНА СТРУКТУРА ,КОЯТО ПРЕЧИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И НЕ ВЗИМА НИКАКВИ РЕШЕНИЯ ЗА ДА ВЪДВОРИ РЕД И ЗАКОННОСТ В ТЕЛЕВИЗИИТЕ И РАДИАТА. ТРЯБВА НАПЪЛНО НОВ СЪСТАВ НА СЕМ , ТОЗИ Е ПРОВАЛЕН.
9
Ха, ха, ха, отново миризлива въшня, без право на коментари и кой мислите я съчини, познайте от раз! Точно така, повяхналата "красавица"с нежните уши от порно-сайтчето ПИК, която отдавна е пресъхнала от всякакви емоции, но това не е пречи да се опитва да гадае за мъжката потентност на истинските мъжаги! Колко тъга и горчивина лъха в несбъднатите и мечти някой да и обърне внимание и да и отпусне нервите, макар и срещу заплащане, ама това си остава за нея един несбъднати блян, затова е тази неистова злоба, простотия и злост! Изглежда е усещала че всички коментари ще са с такава"обич"и затова се е изплашил да отвори коментари! Много е загубила, току виж че някой изпаднал в безпаричие ще си сложи превръзка на очите и би се жертвал! Язък!
10
Какво ли щеше да се излее, ако тези от СЕМ не бяха уволнили пропадналия генерален директор?!? най-малкото щяха да ги обявят, че са съучастнички при спирането на радиото. Не ми се вярва от Сметнат палата да са толкова наивни и безхаберни, че да се оставят някой да ги подвежда за милиони левове... Всяка схема си има своите граници. Ще се разбере в крайна сметка прекрачени ли са някъде граници по отношение на парите на радиото.. Спомних си обещанието на пропадналия за увеличение на заплатите на работещите в БНР... Споминх си как бил педовратил повторна провокация за спиране на радиото... Колко е тъжно да те запомнят като глупав, неспособен и подъл....
11
Такива отрепки като Силвето има навсякъде ,във всички регионални радия в България. Пращят и здраво алкохонизирани нищожни Директорчета и командорят како да се кава и какво да не се казва на гражданите. Няма свобода на словота и дейсвието у нас и няма да има доката има шуробаджинащина.
12
„Когато на Пеевски му трябва слуга в БНТ, първият когото се сеща да помоли за малко липсващ стаж, се оказва не случайно Сидеров, в продължение на практиката „Атака" да осигурява постове под аренда за Пеевски (справка – Емил Караниколов, Нено Димов, Петър Николов)"; „Демократична България" припомня фалита на ТВ7, която се управляваше в съсобственост от Пеевски и Цветан Василев. „Кошлуков е доказан кадър в това да бъдат „усвоени" бюджети. Неговата компания „Ноу Фрейм" преточи милиони преди да фалира", пише в позицията.“, 03.06.2019 г. – (www.dnevnik.bg/politika/2019/07/03/3933250_demokratichna_bulgariia_iska_koshlukov_da_bude/?ref=home_layer2) ++ Соня Колтуклиева: „Избраха Емил Кошлуков за шеф на БНТ. Изпълниха волята на Делян Пеевски. Делян Пеевски вече има 2 национални телевизии - Нова телевизия му я купи Кирил Домусчиев, БНТ му я подари СЕМ.“ – www.facebook.com/sonia.koltuklieva/posts/10218787881665181
13
отговор на коментар
тази опорна точка зомби отдавна не ви се получава та явно не си в час та не е ясно дали ще имаш надник довечера
14
Трябва не нов състав на СЕМ, а да бъде тотално заличен, да нямо такъв излищен орган! 3 от тия кикимори хабер нямат от електронни медии, хайде вън, а пък друге са незнайни
15
Се наричам и да лапам всякакви чепове денонощно обичам. Моята водача е курни крадливата крушарска циганка която като млада игрива седесарка е лапала заради импекса на Костов мавърската паламарка
16
Е тъп долен лизач на миризливите бесепарски шунди на Мая общата миризливата Кюстендилска слива и курни крадливата крушарска циганка
17
СЕМ, БНР и БНТ трябва да се закрият и всичко да започне отначало: нов закон или правилник за обществените медии, конкурси за всички длъжности, а генералните да се избират от членовете на журналистическата гилдия и на Филмаутор. И стига са ни занимавали с техните си проблеми. Вземат заплати не от месеци вече да ни правят противно шоу.
18
Ха, ха ха, много съм поласкан и се радвам че ме четат уличните кретенчета-помиярчета на порно-сайтчето ПИК, ама защо не вземе повяхналата "нежна красавица"с интересните уши да ги привика в кенеа и малко да ги ограмоти! Срамота е да излагат с неграмотностите си "блестящия"сайт!
19
Госпожа Великова е доказан професионалист.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16783
архив

В живота трябва да се опита от всичко. "Всичко" обикновено означава наркотици, екстремни спортове и извратен секс. Интересно е че доста по-рядко "всичко" означава ядрена физика, фитнес и шахмат.

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
1230
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
НАГЛОСТ! Британски учени: Българското кисело зеле и мляко са отрова
x