РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Соросоидният шеф на БНР избран незаконно от СЕМ - уволнението на Светослав Костов пада в съда с гръм и трясък

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Соросоидният шеф на БНР избран незаконно от СЕМ - уволнението на Светослав Костов пада в съда с гръм и трясък

73534
на 18.10.2019
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Соросоидният шеф на БНР избран незаконно от СЕМ - уволнението на Светослав Костов пада в съда с гръм и трясък
Автор:   ПИК

5-те дами от Съвета за електронни медии избраха абсолютно незаконно изпълняващия длъжността генерален директор на БНР Антон Митов на мястото на Светослав Костов, чиито мандат прекрати предсрочно с пълно мнозинство вчера.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Това става ясно от правилника за работата на СЕМ и дневния ред на вчерашното заседание на надзорния орган, който ПИК видя с очите си.

Според 1 точка в този дневен ред шефът на БНР Светослав Костов трябваше да бъде освободен. Това се случи.

Но веднага след освобождаването му, без дебати, беше избран предложеният от шефката на надзорния орган София Владимирова Антон Митов. Никой не каза защо и как се случва това. Дори президентската представителка в СЕМ Ивелина Димитрова си прехапа логореята, която я наляга по всякакви въпроси, но не и сега.

Такава точка в дневния ред на вчерашното заседание на медийния надзорен орган не съществува.

Според Раздел III от правилата за неговата работа председателят трябва да утвърди проект за дневен ред в зависимост от постъпилите предложания и в него да посочи темата и името на вносителите и на докладчиците по всяка от точките. Така пише в чл. 19.

Освен това материалите по дневния ред трябва да съдържат писмени доклади, становища на служителите  или на външни консултанти и други. Трябва да бъдат приложени и съответните сканирани документи. А всички материали трябва да бъдат придружени от проекторешения.

Нищо подобно не беше докладвано от София Владимирова вчера.

Кой, кога и как е предложил шефа на архива Антон Митов за и.д. генерален директор на БНР до този момент е абсолютно неясно. Не се разбра по какви документи е избран и те проверявани ли са, както налагат правилата. Както не стана ясно и защо е предложен именно шефа на архива, а не шефката на чистотата в БНР.

Фактът, че този архивар е баща на видния протестър и поборник срещу прокуратурата Борис Митов, който работи в радио "Свободна Европа" и принадлежи към кръга на медиите на подсъдимия олигарх Иво Проковиев, донякъде обяснява избора му. Тъй като всички драми около БНР се разиграха заради застаряващата местна примадона с несъизмеримо висока заплата въпреки скромните й и тенденциозни журналистически изяви Силвия Великова от същия кръг, и нейното отстраняване от съдебния ресор, в който я върна лично премиера Бойко Борисов.

Според непотвърдени източници в СЕМ са получили предложението от кликата на Великова в лицето на Катя Лещанска, Албена Миланова, Даниела Късовска, Мартин Минков с агентурно име от ДС Максим и др., в което предлагат на поста и.д. шеф на БНР да бъде сложен Антон Митов.

Това предложение обаче не беше огласено от никого на заседанието на СЕМ, която избра Антон Митов на поста.

Служители на радиото веднага съобщиха, че той е приближен на предишния генерален директор Александър Велев, чиито далавери и злоупотреби в момента се разследват от Сметната палата, именно за да ги замита под килима и да не осветлява скандално високите хонорари на Силвия Великова и подгласниците й, които българският данъкоплатец им плаща, макар никога да не ги е избирал на техните длъжности, както депутатите, да речем.

Освен това стана ясно, че Антон Митов заедно със своя колежка е предизвикал катастрофа със служебна кола под влиянието на голяма доза алкохол. КАТ е регистрирал инцидента, но именно Александър Велев е потулил случая. На прощалната си пресконференция Светослав Костов потвърди пред ПИК, че знае за такъв инцидент, но не знае подробности за него.

Тъй като жертва на подобна катастрофа под влиянието на алкохол падна предишният генерален директор на БНТ Константин Каменаров, редно е разследващите органи да се заемат със случая и той да влезе в съда, както се случва на всички български граждани в такава ситуация.

Не е ясно дали 5-те дами от СЕМ са запознати с този случай и с останалите обвързаности на избрания от тях Антон Митов. Но е напълно ясно, че те грубо са нарушили правилата за работа на надзорния орган, макар точно заради "грубо нарушаване на правилата" да освободиха Светослав Костов. Освен това с решенията си от вчера очевидно изпълниха нечия поръчка, тъй като обвързаностите са видни с просто око. 

Служители на БНР твърдят, че това е игра на Александър Велев, насърчаван от интригантите около Великова и Кръга "Прокопиев" за превземане на радиото и за да прикрият нарушенията му. Като потулят и къде са потънали над 4 млн. лв., за което съобщи Костов и се разследва от службите, и заради което реално бе взета главата му.

В заверата и е шефката на СЕМ София Владимирова, която през целия мандат на Велев беше напълно разсеяна за действията и нарушенията му. Зад нейното вкарване в СЕМ пък запознатите провиждат застъпничеството на бившия и вече тежко оскандален втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който отскоро е любимец на същия кръг.

Независимо от тази смехотворна плетка, освобождаването на Светослав Костов от СЕМ не издържа на нито един член от законите, то звучи по-скоро като прокламация, отколкото като мотивирано решение и в него дори не е посочена датата, от която досегашния шеф на БНР трябва да се смята за освободен - от вчера ли, от днес ли, а може би след месец или два. При всички случаи това решение ще падне в съда.

Не само заради това, но и заради пълната несъстоятелност на 5-те дами в СЕМ, неспособността им да вземат самостоятелни решения, зависимостите им и крайната некомпетентност на поне 3 от тях, този орган незабавно трябва да бъде разпуснат или сменен.

Най-малкото, защото не е възможно 5 жени, от които 2 журналистки, 1 пиарка, 1 нещо си на бившия президентски шеф на кабинет Иво Христов и една земеделка да решават съдбата на две стратегически за националната сигурност институции в държавата - БНТ и БНР.

Както и не е възможно този надзорен медиен орган изобщо да продължи да съществува в такъв карикатурен вид, да взема карикатурни решения и да заявява карикатурни позиции.

Стига вече с тази карикатура Съвет за електронни медии. Най-малкото, защото електронните медии отдавна вече не са само радио и телевизия и отдавна вече не са само БНТ и БНР.

Елате на себе си, дами и господа законотворци. Разкарайте тази карикатура и тези женици, понеже те явно нямат доблестта да признаят собствената си несъстоятелност и да подадат оставки. И вижте календара - 2019 година сме!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК