Вход
София
Времето в София 5 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Президентският шеф на кабинет Иво Христов влече към дъното Румен Радев и Корнелия Нинова с евтини сценарии - митичният крайно ляв кръг "Солидарна България" в дъното на завера срещу властта

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Президентският шеф на кабинет Иво Христов влече към дъното Румен Радев и Корнелия Нинова с евтини сценарии - митичният крайно ляв кръг "Солидарна България" в дъното на завера срещу властта

на 24.10.2017
47656
40
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Президентският шеф на кабинет Иво Христов влече към дъното Румен Радев и Корнелия Нинова с евтини сценарии - митичният крайно ляв кръг "Солидарна България" в дъното на завера срещу властта

Бунтът на пилотите от летище "Граф Игнатиево" са само епизод от сценария за сериозно разклащане на държавата, в дъното на който стои не само обвързаният по съученическа линия с въстаналите авиатори президент Румен Радев, но и дясната му ръка в институцията и шеф на кабинета му без допуск до класифицирана информация Иво Христов. Той от своя страна използва за инструмент т. н. крайно ляв кръг "Солидарна България" и КТ "Подкрепа".

Това научи ПИК от отлично информирани източници от президентските среди.

Целта на атаките срещу правителството е не само да се клати държавата, но и управляващите да бъдат изнудвани за прокарването на различни интереси покрай приемането на бюджета за 2018 г., както и да се направи последен опит сделката за изтребителите с "Грипен" все пак да се състои.

Последният знак за организираните атаки в различни сфери на професионалния и социалния сектор беше снощното отхвърляне на бюджета на НОИ от страна на синдикатите. Така стана ясно, че КТ "Подкрепа", който в зората на демокрацията се изявяваше като десен синдикат под ръководството на д-р Константин Тренчев и беше двигател за свалянето на червените правителство, сега е взел рязък завой наляво и повлича със себе си и КНСБ.

Една от най-изявените говорителки по социалните въпроси на "Подкрепа" е Ваня Григорова, в същото време е и член на "Солидарна България". В структурата, която се е обявила за дискусионна мрежа, тя е посочена като автор в сайта, в който се казва: "Големият ресурс за лява политика в България е в отвоюването на държавата от престъпността и корупцията, в налагането на закона, в борбата с картелизацията на икономиката, реформата на правосъдието, в хармонизирането на обществените контрасти. България трябва да заложи на своята изключителност /инвестиции в образованието, туризма, приоритет на биоземеделието/, нежели да се включва в социалния дъмпинг."

Сред другите посочени автори на "Солидарна България" са шефът на кабинета на Радев - Иво Христов, и жена му - Галя Горанова, която преди това работеше във в. "Сега", но най-ненадейно напусна.

Паралелно с това стана ясно, че друг бивш журналист в международния отдел на "Сега" - Георги Готев, който отдавна се подвизава в Брюксел", откъдето разпространяваше критични информации за България, преди дни е регистрирал алтернативен сайт за европредседателството на България, който отвежда към официалния, на което от правителството реагираха остро.

Не е ясно откъде Готев получава средства за новия си сайт, но анализаторите правят пряка връзка между Христов, Горанова, Готев и интересите на оръжейни търговци, включително и към сделката с изтребителите марка "Грипен", както подхвърли и лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева.

Припомняме, че кръгът "Солидарна България" започна да се създава около крайно левия покоен социалист Илия Божилов и целеше основаването на партия, но след смъртта му си остана интелектуален кръг за политически раздумки, а хора като Иво Христов се обвързаха и с русофилските апологети от "А-спекто".

Тъй като след потушаването на напрежението в ЕМКО приключи, а видими предпоставки за разклащане на управлението, каквито са социалното напрежение и нарастването на доходите няма, стратегът на предизвикването на народни бунтове и стихии Иво Христов замисля предизвикването на трусове по линия на протестите за заплати чрез синдикатите и застрашителното присъединяване на военните към недоволството на служителите на МВР, чиито бюджет през следващата година е два пъти по-голям, отколкото на вътрешното ведомство и достига 110 милиона лева.

И ако протестите в МВР са предизвикани от неспособността на вътрешния министър да общува с подчинените си, в армията нещата стоят доста по-различно.  Тъй като включването ѝ в дестабилизацията на страната според Иво Христов е наложително, а Радев няма влияние върху другите родове войски, в атаките се включват именно пилотите. Това е и единственият път, по който сделката за "Грипен"-ите може отново да бъде извадена на светло.

От целия този сценарий на път била да се възползва и лидерката на БСП Корнелия Нинова, над чиято глава се сгъстиха буреносните облаци от поредицата изгубени частични местни избори. Освен недоволството по места заради ваденето на различни гейтове около ГЕРБ, които са развалили отношенията им с местните управници, Нинова вече се "радва" и на острите критики на най-голямата червена структура - софийската организация на БСП, откъдето я обвиняват за това, че партията им не е готова за избори и не представя никаква алтернатива.

Към това се добавя и недоволството на вътрешната ѝ опозиция, която твърди, че в алтернативния бюджет, заради който бе свикано заседание на предстоящия конгрес в събота, са залегнали положенията, разработени от опонентите на Нинова за конгреса, на който бе свален бившия председател Михаил Миков - премахването на плоския данък и отпадането на правилото, че парите вървят след ученика, довело до много порочни практики в образованието. Червената вътрешнопартийна опозиция пита защо тези положения не са били заявени по време на предизборната кампания, а се вадят сега.

Нинова обаче разчитала на сценария на Иво Христов да разклати държавата, докато червените депутати блокират бюджета и в парламента, синдикатите вършат същото извън него, а паралелно с това военните, които нямат право на протести, се присъединят към полицаите, които пък плашат, че ако проблемите им не бъдат решени, ще излязат да ги заявят на улицата именно по време на европредседателството. И така разчитат да успеят да извият ръцете на Бойко Борисов и управляващите, които ще бъдат доста по-сговорчиви на принципа "да не се излягаме пред чужденците".

Анализаторите са категорични, че тези опозиционни сметки в президентството на "Позитано" 20 се правят без кръчмаря, най-малкото, защото са много елементарни и шити с бели конци. И в крайна сметка може да се случи така, че несъстоялия се журналист и очевидно неподходящ шеф на президентския кабинет Иво Христов ще завлече на дъното не само лидерката на БСП, но и държавния глава, който явно вече губи рационалното си мислене заради провала на поети от него ангажименти преди да се устреми към "Дондуков" 1.

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33077
архив

Обява:"Продава се булчинска рокля! Носена е само веднъж по погрешка".

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не се предоверяват, Близнаците да са по-отговорни към финансите си
x