РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на Кристиян купил фирма от „Артекс". Босът Иван Тодоров с цели 32 дружества, върти сделки с имоти (ФАКСИМИЛЕТА)

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на Кристиян купил фирма от „Артекс". Босът Иван Тодоров с цели 32 дружества, върти сделки с имоти (ФАКСИМИЛЕТА)

424386
на 23.07.2019
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на Кристиян купил фирма от „Артекс. Босът Иван Тодоров с цели 32 дружества, върти сделки с имоти (ФАКСИМИЛЕТА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Цели 32 фирми върти шефът на хакера Кристиян Бойков, установи проверка на ПИК.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Босът на фирмата "ТАД груп" Иван Тодоров, за която от прокуратурата разкриха, че е трупала с разбиване на сървърите на НАП лични данни на политици, развива мащабен бизнес от 2008 г. 

Първата фирма, в която става съдружник - варненската "Билта" ООД, се занимава с търговия, но много скоро Тодоров скача в бизнеса с недвижими имоти.

Още през 2010 г. създава първото си дружество за строителство - "Нави" ЕООД, в което вече е едноличен собственик, след като преди това е продал дяловете си от "Билта". То също е позиционирано във Варна и до 2015 г. на същия фирмен адрес в морската столица Тодоров регистрира цели 20 негови разклонения, които именува по същия начин, само с добавяне на пореден номер - "Нави 2", "Нави 3" и така до 21.

Някои от фирмите с това име са с предмет на дейност хотелиерство, отдаване под наем, ресторантьорство. 

По-интересен е скокът му в столичния бизнес, който прави през 2015 г. Тогава купува софийската фирма "СБ БОЯНА" ЕООД от небеизвестните строителни босове Мирянови - собственици на "Артекс", която се прочу покрай продажбата на евтини апартаменти на политици в аферата "Апартамент гейт".

Според справките в търговския регистър "Артекс" продава "СБ Бояна" с предмет на дейност покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти на Тодоров, а той почти веднага мести фирмения адрес от София във Варна. Следва прехвърляне на дялове от него към дружествата му "Нави" с различни номера.

Едва по-късно - през 2016 г., Иван Тодоров създава софтеурната компания "ТАД груп", която е регистрирана на същия адрес във Варна. 

Каква е целта на роенето на всички тези фирми и споделяне на акции, остава да проверят разследващите, които вече са се заели с фирмата, прочула се скандално покрай хакерската атака в НАП. 

От думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев по-рано днес стана ясно, че хакерът Кристиян Бойков е ползван като маша, а реалните поръчители на източването на данните от НАП са именно в ръководството на компанията. Сред откритите файлове имало лична информация за премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, събрани в определена папка.

Прокуратурата проверява кибер атака с цел политически рекет и много скоро ще стане ясно какво е участието на боса на фирмата Иван Тодоров, който до момента се крие зад адвокати и юристконсулти. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК