Вход
София
Времето в София 21 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на Кристиян купил фирма от „Артекс". Босът Иван Тодоров с цели 32 дружества, върти сделки с имоти (ФАКСИМИЛЕТА)

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на Кристиян купил фирма от „Артекс". Босът Иван Тодоров с цели 32 дружества, върти сделки с имоти (ФАКСИМИЛЕТА)

на 23.07.2019
403210
37
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Шефът на Кристиян купил фирма от „Артекс". Босът Иван Тодоров с цели 32 дружества, върти сделки с имоти (ФАКСИМИЛЕТА)
Автор: ПИК
23.07.2019
37
403210

Цели 32 фирми върти шефът на хакера Кристиян Бойков, установи проверка на ПИК.

Босът на фирмата "ТАД груп" Иван Тодоров, за която от прокуратурата разкриха, че е трупала с разбиване на сървърите на НАП лични данни на политици, развива мащабен бизнес от 2008 г. 

Първата фирма, в която става съдружник - варненската "Билта" ООД, се занимава с търговия, но много скоро Тодоров скача в бизнеса с недвижими имоти.

Още през 2010 г. създава първото си дружество за строителство - "Нави" ЕООД, в което вече е едноличен собственик, след като преди това е продал дяловете си от "Билта". То също е позиционирано във Варна и до 2015 г. на същия фирмен адрес в морската столица Тодоров регистрира цели 20 негови разклонения, които именува по същия начин, само с добавяне на пореден номер - "Нави 2", "Нави 3" и така до 21.

Някои от фирмите с това име са с предмет на дейност хотелиерство, отдаване под наем, ресторантьорство. 

По-интересен е скокът му в столичния бизнес, който прави през 2015 г. Тогава купува софийската фирма "СБ БОЯНА" ЕООД от небеизвестните строителни босове Мирянови - собственици на "Артекс", която се прочу покрай продажбата на евтини апартаменти на политици в аферата "Апартамент гейт".

Според справките в търговския регистър "Артекс" продава "СБ Бояна" с предмет на дейност покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти на Тодоров, а той почти веднага мести фирмения адрес от София във Варна. Следва прехвърляне на дялове от него към дружествата му "Нави" с различни номера.

Едва по-късно - през 2016 г., Иван Тодоров създава софтеурната компания "ТАД груп", която е регистрирана на същия адрес във Варна. 

Каква е целта на роенето на всички тези фирми и споделяне на акции, остава да проверят разследващите, които вече са се заели с фирмата, прочула се скандално покрай хакерската атака в НАП. 

От думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев по-рано днес стана ясно, че хакерът Кристиян Бойков е ползван като маша, а реалните поръчители на източването на данните от НАП са именно в ръководството на компанията. Сред откритите файлове имало лична информация за премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, събрани в определена папка.

Прокуратурата проверява кибер атака с цел политически рекет и много скоро ще стане ясно какво е участието на боса на фирмата Иван Тодоров, който до момента се крие зад адвокати и юристконсулти. 

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
ФИРМАТА И ХАКЕРЧЕТО КРАДАТ ДАННИ, ПОСЛЕ ГИ ПРОДАВАТ НА БАНДЮГИТЕ И СЛЕДВА - РЕКЕТ, КРЕДИТИ - БЕЗ ДА ЗНАЕ ЧОВЕК, ЧЕ Е ТЕГЛИЛ ТАКИВА, КРАЖБА НА ФИРМИ, КРАЖБА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ И ДР.
2
ГАВРА ! М-инетчиите от ГДБОП Молят Шефа на Кристян Бойков да им ПОМОГНЕ с Отключването на Служебния му Компютър, но Получиха К-У-Р ! М-ИНЕТЧИИТЕ от ГДБОП Освен Качествено Ф-ЕЛАЦИО и Ф-ЕДЕРОС Друго не Могат да Правят ! М-инетчия в ГДБОП от Веднъж не се Става ! Искат Препоръки от Цял ДУХОВ Оркестър ! Шефа на Пазарджишките К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП го Арестуваха в Момента на Изпълнение на Служебните си Задължения, Докато Прави Ф-ЕЛАЦИО на Наркодилърите с ДВЕ КИЛА КОКАИН, но го Покриха Защо е Комунистическа СВИНЯ Завършила РабФак в Москва. Дори го Върнаха на Работа Като Раззе-бана К-УРВА в ДАНС,Където се Пенсионира Поради Амортизация на ДЕБЕЛО ЧЕРВО ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Е, и какво незаконно има тук ? Съсипахa толкова работещи фирми.... Както и да е, Гешев е твърде ограничен за да отстъпи ,и вероятно ще съсипе живота на един куп хора за едно "браво" отгоре. Bъзпитание....
5
От мутри с бухалки, преминахме на мутри с бели якички.
6
ЗАТОВА, КОЙ Е ВИНОВЕН ИМА РАЗСЛЕДВАЩИ ОРГАНИ! НО МИНАЛАТА СЕДМИЦА ,КОГАТО ГРЪМНА СКАНДАЛА, ПО ЕДНА ОТ ВОДЕЩИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ СИ ПОЯВИ ТЪРГОВСКИЯ ДИРЕКТОР НА ФИРМАТА, КЪДЕТО РАБОТИ ТОВА, ТАКА НАРЕЧЕНО ХАКЕРЧЕ! СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ТОВА ,ЧЕ ГОСПОДИНА БЕ СЪС СИЛЕН КРЪВОИЗЛИВ НА ЕДНО ОТ ОЧИТЕ, НАДУТ КЛЕПАЧ И НЕРВНО ТРЕПЕРЕЩА РЪКА ,КОЯТО ДЪРЖЕШЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА !...ТОВА С ОКОТО СЕ ПОЛУЧАВА ПРИ СИЛЕН СТРЕС ИЛИ ВИСОКО КРЪВНО! ....ЗА МЕН Е ЯСНО ,ЧЕ ЯВНО НЕЩАТА В ТАЗИ ФИРМА НЕ СА СЪВСЕМ ЧИТАВИ И СЕГА БАЯ БАКИИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ!
7
какво написа хакерчето до медиите. " Ще излезе тежка корупция' или нещо от този род беше.
8
Да се отклонява вниманието от гафа на държавата, с инфо за личния живот на хакера и шефа му, бизнеса му и Т.н.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
И к'ва стана тя - най-отзад зад калабалъка се вижда kayнестата глава на доскорошния втори в Шaйкaта на Tukвата !!!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Защо ли Кристиян каза, че когато му сложили белезниците си помислил, че нещо се е случило с родителите му ? Да не са и те хакери и цялото семейство да действа като ОПГ?
14
Варна покрай ферибота стана база на руската мафия, а покрай интернета, който влезе от там стана база и на ЦРУ. ЦРУ работи с мафията, така че не може да има ясно разграничение. Фактите Тад Груп е създадена 2014 в Калифорния. Това им е клон тук. 2014 кукувичето на КГБ гугъл, в който имат големи интереси и американците, дори бивши вицепрезиденти имаше голям проблем с една българска търсачка. 2016, когато се прави българският клон имаше голям проблем с българско криптиране. 2017 и 2018 Наков, който лъжеше в полза на хакерчето пише две книги за криптиране. Нещата миришат на колаборация на служби и мафии с краен резултат разгромяване на българската ИТ индустрия, която съществува, макар да не е в стъклариите и да не дават по телевизията шефовете истинските български ИТ фирми. Лансират се бутафориите, създадени от крадливите интереси.
15
скоро,ще се разплете,май?!
17
Heдялко, ще те купя заедно с въшкавия сайт ПИК и скапаното издателство "Милениум". Имуществото ще харижа на брат ти, на сайта "Бивoлъ", а тебе ще те пусна клошарите в "Обеля-3". Ива и Мастиябаркова ще бъдат нон-стоп дежурни на Околовръстното. Не се учудвай и за Ива ще се намерят клиенти.
18
В този ред на мисли, разбрахме, че Артекс раздава бонуси на каймака на ГЕРБ малко след като цвъцко каза от САЩ че ще купуваме f16. Разбрахме, че дъщерята на цвъцко е страшно умна, вероятно по наследство и веднага след училище са я взели в САЩ да работи в Световната банка. Пък сега разбираме, че варненските бизнесмени дето са съпричастни с хакването на НАП също са сключвали сделки с Артекс. Остава въпросът прикритие на коя част от сговора е Артекс - на мафията или на ЦРУ.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Съвсем честно, на този Гешев не вярвам и една дума. Помните ли колко пъти право впечатляващи изказвания които се оказаха фойерверки. После се скриваше за известно време за са отмине подигрсвката и присмеха. Този човечец да беше кандидатствал ВИТИЗ щеше да има по-голям успех. Тогава щяхме да се смеем на ролите му искрено, от сърце. Сега му се подиграва всичко което е нормално и независимо. И има защо. Чорбаджи Б не напразно го избра, ще изпълнява всичко което му се разпореди. Разбира се утре палячото ще е виновен, а Чорбаджи както винаги чист. Няма такава държава в която на власт, с много малки изключения, да има толкова откачалници, смешници, палячовци, кой от кой по-некадърни но много крадливи. Колко още ще търпим питам?
22
отговор на коментар
Ами сигурно защото е запознат с действията на ченгетата след като е работил с тях и ги е обучавал какво да правят:(((((( Когато незнаеш за какво нахълтват единственото което може да ти мине през акъла ако си човек че е нещо с близките ти..
23
отговор на коментар
Ти нормален ли си? На всеки на който нещо се случи с родителите според теб му слагат белезници ???? На това момченце му личеше , че лъже и допускаше грешки.
24
Хайде пак слугинажни свободни съчинения в стил долнопробен пиар. Това, че най-бедната държава и народ дава 2-3 милиарда за 8 машинки от 1974г с лека актуализация, при положение че съседи имат над 400 бр далеч по-съвременни, т.е. нищо не вършим, а целия народ е хакнат и с данните му може да се злоупотреби никой от управляващите не си дават сметка каква катастрофа е това
25
ЗАЩО Е ТОЗИ ВОЙ.ЗАЩО? НАЛИ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СА МНОГО ДОБРИ.ИЛИ СЕГА ЕДНО МОМЧЕ ИМ ПОКАЗА КИРЛИВИТЕ РИЗИ.И ОЛЕЕ МАЛЕ. АКО НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ ЗАЩО РЕВЕШ. СЕГА ОНЯ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ СЪРДИТ И БРАДЯСЛА. И ЩЕ КАЖЕ ЧЕ И ТОВА Е ФАЛШИВА НОВИНА. ЩОМ ТАМ Е ФАЛШИВА. КЪДЕ Е ИСТИНСКАТА? ШЕНГЕН ЙОК.КАЗАХА ОТ ХОЛАНДИЯ.
26
Уважаеми г-да прокурори и журналисти , 1. Разровете се в миналото на лицето Иван Тодоров който е собственик на ТАД , същия в стари времена е стар познайник на полицията , покрай крадене на номера на кредитни карти на чужденци , и се издъниха и ги заловиха чак когато изнагляха да си поръчат автомобили от чужбина . 2. Насочете разследвания в сегашно време в още една насока , пък барем някой проговори -> лицето и фирмата по непотвърдени слухове се занимават със съвременен кибер рекет , като заразяват фирми с някой криптовирус , и после си предлагат услугите ... и т.н. , освен това работят за мръсни поръчки на определени лица срещу заплащане
27
А Subway пропуснахте ли? Проверете кой е собственикът.
28
ХОРА , А , А , ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА ! КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ - ЖЪНЕ БУРИ ! ХАК ИМ НА ХАКЕРИТЕ !
29
ПИК не споменава, че по файловете е търсена инфо и за Делян Пеевски, а това може да разсърди много почетния председател, тъй ако на светло може да излязат данни за икономическата мощ на ДПС.
30
Логично е, че ако правителството падне, то и сделката за Ф16 ще пропадне. А с тях се измъкваме от сферата на руския ботуш. Ясно е, че всичко е политическа поръчка от Русия. Няма друга логика това да се случва именно сега.
31
отговор на коментар
Проверете си информацията, бе. Що никой не пише, че е собственик на франчайза на Subway за България и Румъния. То най-лесно е да препишеш Търговския регистър, нали?
32
До лОГИЧНО! май няма никаква логика в изказването. За какво да се напъва Русия заради някакви си 8 бръкми, Които се свалят от още по-големи бръкми Миг21??? Преди по-малко от половин година имахме демонстрация на Индийско-Пакистанския фронт, ама кой разбрал- разбрал, Който не - реве за българо-американската дружба във вид на американско изцеждане и сънева комисионни...
33
Преди години един вицепримиер беше казал: Егати държавата, щом аз съм й вицепримиер. Сега 20 годишното хакерче Кристиян може да повтори: Егати държавата, щом аз съм я хакнал. Дааа, големи специалисти са в ГДБООП, НАП, Прокуратурата и т. н. Щом един малко над средното равнище "хакер" със средно образование ги премята...
34
отговор на коментар
Не е ли странно че, главната компания, създадена в Калифорния, има само HQ офис в София и никъде другаде, на официалния и адрес в Палм Бийч стои сграда с офиси за под наем. Те нямат никакви клонове освен българския в началото, били открили по-късно клон в САЩ и Румъния, поне така пишат в сайта си (главния). Киберсигурността на една страна не трябва ли да е в ръцете на по-стара фирма с репутация и някаква история...риторично. Кой е основателят на главната фирма, франчайзора, с адреса в офисната сграда в Палм Бийч интересно?
35
Грешка: франчайзора е регистриран в ПОРТ(не Палм) Бийч според сайта им. Интересно как така е карал само с едно франчайзи - българското? Всеки франчайзор печели процент (обикновенно 7 до 10%) от продажбите на отделните франчайзита, затова подобни фирми имат стотици. Тази е странна - само с един българския бизнес толкова години. Как са имали сметка, отчитайки че, Те трябва да са собствениците на програмите и ноу-хау-то, а то струва много пари да се създаде и развие! Едно журналистическо разследване в тази посока ще е интересно!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 13173
архив

Ако според хороскопа за утре ви очакват нови сексуални преживявания, не бързайте да се радвате. Може да ви извикат при шефа.

 

няма нови новини
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
сега
2169
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Див полицейски екшън с участието на българин в Лос Анджелис - ето как въоръжени до зъби ченгета нахлуха в къщата на актьора Антон Касабов
x
Опасно ли е готвенето с алуминиево фолио
x