РАЗКРИТИЕ НА ПИК TV! Скандалът с катастрофата на министър Радев се разгаря - вижте как Министерски съвет и "24 часа" се опитаха да го изперат (ВИДЕО)

Акценти

РАЗКРИТИЕ НА ПИК TV! Скандалът с катастрофата на министър Радев се разгаря - вижте как Министерски съвет и "24 часа" се опитаха да го изперат (ВИДЕО)

380282
на 11.02.2024
РАЗКРИТИЕ НА ПИК TV! Скандалът с катастрофата на министър Радев се разгаря - вижте как Министерски съвет и 24 часа се опитаха да го изперат (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано


Как един вестник изпра мръсното бельо на един министър? Министерски съвет участва в отвратителен фарс, за да бъде скрита истината, да излъжат мен, Соня Колтуклиева и да заблудят обществото за една катастрофа.

В студиото на ПИК TV вчера разказах за дълго укривана история, свързана с пътно-транспортно произшествие, при което загива човек. Автомобилът е бил управляван от Румен Радев, тогава - служител на холдинг “Загора”, министър на енергетиката от 6 юни 2023 година.

Така, както е по правилата на коректната журналистика, на 15 януари 2024 година сутринта изпратих запитване по ЗДОИ до министър-председателя Николай Денков с въпрос дали Министерски съвет е информиран за автомобилна катастрофа с участието на Румен Радев и ще направят ли разследване по въпроса.

До 9 февруари, когато разказах историята по ПИК TV, нямах отговор от правителствената администрация.

Показах пред камерата смс-и до Румен Радев - без отговор, до парламентарния секретар на Министерството на енергетиката - без отговор на въпроса за катастрофата.

Около час след директното излъчване по ПИК TV, в 14:23 часа, получих телефонно обаждане от непознат номер, жената се представи като Теодора от Министерски съвет - тя ми обясни, че на 29 януари съм получила отговор на моя въпрос за Румен Радев. Отговорих й, че не е вярно; няма как да не забележа такова писмо; на двата си модерни смартфона получавам идентификации за всички имейли в момента на получаването им. Пак проверих - нямам такъв имейл. Звъннах още два пъти на Теодора, тъй като пак не получавах нищо от МС. В 15:06 часа отговорът пристигна най-сетне.

“…При направена справка в АМС не бе открита информация по зададените от Вас критерии.

Предвид горното, на основание чл. 33 от ЗДОИ, с настоящото Ви уведомявам, че АМС не разполага с исканата информация и няма данни за нейното местонахождение.”

Следва нещо безпрецедентно за официален документ! Служителите на премиера Николай Денков ме съветват да прочета интервю в “24 часа” по въпроса, който ме интересува.

Каква гротеска! Каква измама. Каква кална история.

На 29 януари, в 7:30 часа сутринта, в сайта на вестник “24 часа”, е качено видео-интервю с министъра на енергетиката.

След 17 въпроса за енергетиката, следва последен въпрос: “

- Защо министър на енергетиката се вълнува от безопасността на движението?

- Имам и персонални причини, преди десетина години участвах в зловеща катастрофа в Хърватия, загина един от близките ми приятели и колеги. И то в невъзможна за овладяване ситуация – абсолютна мъгла и камиони във всичките платна на магистралата. Каквото и да правим, колкото и да сме внимателни, винаги има обстоятелства извън нашия контрол. Но може да правим това, което зависи от нас. Често хората не правят дори това. Ето това е каузата за пътна безопасност – поставянето на колани, култура на движение, дори и на пешеходци, обучението на децата, културата към велосипедиста. Изгражда се постепенно. И се радвам, че в правителството има общо виждане по тази тема…”

Каква мерзост! Какво лицемерие! Манипулация на аудиторията. Министърът не признава ли за непредумишлено убийство в опит да се оправдава пред удобната слугинска медия?

Тъй като на 29 януари изтича срокът по ЗДОИ, за да ми отговори МС на въпроса, преди да го съдя за отказ, ето какво са съчинили служителите на Николай Денков и прислужниците на Венелина Гочева: да бъде направено интервю с Румен Радев, в което жално-милно той да сподели за трагедията, та да бъде затворена устата на Соня Колтуклиева!

Как не Ви е срам!

И какво си въобразявате?!

1. Готова съм да предоставя телефона си, за да се види, че на 29 януари 2024 година не съм получила никакъв имейл от Министерски съвет!

2. И да бях получила този имейл, остава въпросът - защо в последния момент е направено интервю с Румен Радев, за да отговори на въпроса, който задавам аз?

Защо от МС не ми се обадиха на мен, а на Венелина Гочева? Защото знаят, че аз ще питам Румен Радев дали е информирал Николай Денков за катастрофата, когато го е поканил за министър в кабинета!

3. След като бъдат номинирани, министрите биват детайлно проверявани от службите - това е желязно правило. Установено ли е участието на Румен Радев в катастрофа със смъртен случай? Ако да - на кого е докладвана тази информация и защо тя не съществува в архивите на Министерски съвет, както оттам пишат до мен.

Лъжат ли?

Тежко е да криеш такава грозна тайна, нали министър Радев?! Затова не се появявате в парламента, на пресконференции, не давате интервюта, даже депутатите не са ви виждали, освен по време на вота на недоверие в пленарна зала.

Наричам ви министър-фантом. А вие как наричате себе си? Хитрец, тарикат, умник - защото успяхте да заблудите всички ли? Когато миньорите от Маришкия басейн ви освиркаха и изгониха от родната и Стара Загора, те са знаели с какъв притворен и неискрен човек си имат работа.

Г-н министре, зависим ли сте, някой държи ли ви, рекетира ли ви заради тази катастрофа? Енергетиката е стълб на националната сигурност. Застрашена ли е националната сигурност от една страшна тайна на министъра на енергетиката?

П.П. След вчерашната публикация на ПИК с мен се свърза сръбски журналист, предложи ми връзка с хърватски медии и с министерството на вътрешните работи на Хърватия. Разследването на ПИК продължава.

Соня Колтуклиева

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК