Вход
София
Времето в София -2 o C

РАЗКРИТИЯ ОТ ДС: Наследници на тежка съветска агентура атакуват Борисов с фейкове (СПРАВКИ ОТ КГБ)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

РАЗКРИТИЯ ОТ ДС: Наследници на тежка съветска агентура атакуват Борисов с фейкове (СПРАВКИ ОТ КГБ)

на 21.02.2020
182101
0
РАЗКРИТИЯ ОТ ДС: Наследници на тежка съветска агентура атакуват Борисов с фейкове (СПРАВКИ ОТ КГБ)
Автор: ПИК
21.02.2020
0
182101

Основният разпространител на 100-процентовата лъжа за „Барселонската къща“ на Борисов е лицето Елена Йончева, както ПИК разкри по-рано днес.

Видя се, че в хибридните войни нещо, за което няма никакви факти, документи и доказателства, продължава периодично да се реанимира в публичното пространство и да служи за острие в опитите да се компрометира българският министър-председател. 

Елена Йончева е представител на най-отблъскващата колода в българската политика – тази на номенклатурните и ченгеджийски отрочета, както ПИК разкри, а сега допълваме с директни справки от ДС.

Част от ченгетата от ДС, към които принадлежи нейният баща Никола Йончева, са тежка съветска агентура, работила под опеката и за интересите на някогашния съветски блок. Какви са фактите за Никола Йончев?

Подполковник от ПГУ-ДС Никола Иванов Йончев е роден на 31.01.1934 г. в гр. София. Член на БКП от 1961 г. Никола Йончев е назначен през 1953 г. за преводач по френски език в отдел 06 на Първо главно управление на ДС. През 1963 г. е завършил едногодишна разузнавателна школа в КГБ на СССР, след което е изпратен на едгодишен стаж по езикова квалификация в Швейцария.

Там е работил към представителсвото на НРБ в ООН. След завърщането си е назначен на работа в отдел 03 където е отговарял за резидентурата във Франция. За проявена активност, оперативна наблюдателност и находчивост в разработката, вербовката и ръководството на агент, от който е получена ценна разузнавателна информация, през м.октомври 1967 г. е повиишен в длъжност зам.началник отделение.

От октомври 1967 г. до май 1972 г. е бил на задгранична работа към посолството на НРБ в Брюксел, разкриват още справките. На 23 октомври 1967 г. майор Никола Йончев заминава за новооткритата  резидентура на ПГУ-ДС в Брюксел, където е назначен за резидент под прикритието на трети легационен секретар по консулските въпроси към посолството на НРБ.

Работи под псевдоним „Тасев“. Сред основните му задачи там е работа срещу НАТО, САЩ и други западноевропейски държави, в полза на ПГУ-ДС и...КГБ. Още с пристигането си е предаден на връзка към съветското посолство и по-точно, към резидентурата на КГБ в Брюксел. Негов водещ офицер от резудентурата на КГБ в Брюксел е другаря Свистелников, а Никола Йончев фигурира в архивите на КГБ с псевдоним „Гарин“:

СПРАВКА № 262

Руководство нашей службы, в целях активизации нашей совместной деятельности по разработке центральных органов НАТО в том плане как обсуждал с нами тов. Куликов, согласно на установление контакта с Вашим работником в Брюсселе с целью оказания еми помощи по вопросам безопасности в организации встреч с Вашими агентами. Этому работнику будет также представляться устная информация для его ориентировки по вопросам агентурно-оперативной и политической обстановки в Бельгии. Для связи с ним выделен сотрудник наашей резидентуры Т. Свистельников. как было обусловлено Вам, товарищ будет передавать Т. Свистельникову все секретные документы, которые от будет получать от своих агентов. Просим дать соответствующие указания своему работнику, а нам сообщить когда и как удобно будеть связаться с ним нашему представителю.

12 июня 1969 г.“ 

Никола Йончев разгръща мащабна разузнавателна дейност, изцяло контролирана от резудентурата на КГБ в белгийската столица.  Изгражда или ръководи 56 полезни връзъки, 28 от които се оформят като наводки за откриване на разработки по линия на главните обекти за агенурно проникване, каквито са НАТО, ЕИО и посолствата на САЩ, Турция, Гърция и др. Контактува с множество агенти и доверени връзки в работата си срещу НАТО и ЕИО. Тази дейност не остава незабелязана от белгийските тайни служби и приятелите му от КГБ го предупреждават да намали темпото със следната справка, която се намира в архивите на ПГУ-КГБ:

СПРАВКА № 74

По полученным нами сведениям, в настоящее время спецслужбы Бельгии ведут активное наружное наблюдение за обектом, который по некоторым признакам напоминает т. „Гарина“. Кроме того, в разговорах между членави бригады н/н упоминался адрес работы „Жокса“. Т. Гарин во время встречи 2 февраля, заявил нашему работнику в резидентуре, что от не видит н/н за собой. С нашей стороны ему было рекомендовано временно воздержаться от встреч с „Жоксом“. Очередная встреча между т. Гариным и „Жоксом“ обусловлена на 7 февраля.

5 февраля 1970 г.“

През май 1972 г. се връща в България и продължава да работи за ПГУ-ДС до пенсионирането си през 1977 г.

Майката на Елена Йончева - Лариса Гавриловна Йончева - е съветска гражданка, на която цялото семейство са били свързани или със съветските служби, или с ЦК на КПСС.

Съдете сами – баща й е работил в НКВД, а майка й работи в системата на ЦК на КПСС. Сестрата на Лариса Гавриловна Йончева също работи в секретно учреждение.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33855
архив

Българинът,турчинът и американеца седели на една пейка.На турчина му се допило компот и отишъл в една маза.Но оттам се подало едно окои и казало-"аз съм синьото око" -и турчинът избягал.Същото се случило и с американеца.Отишъл българинът да провери какво става и отново се подало окото а българинът му казал-"я се махай от тука, да не ти посиня и другото око!!!"

няма нови новини
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
сега
3713
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ген. Мутафчийски: Заразените са 412, а излекуваните 20 - има случай и в Русе (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 1 април - ето как започва новият месец за зодиите
x