Разкриха се: Близък на Манолова - лидер в партията на Божков, подкрепя и Румен Радев

Акценти

Разкриха се: Близък на Манолова - лидер в партията на Божков, подкрепя и Румен Радев

75286
на 20.01.2021
Разкриха се: Близък на Манолова - лидер в партията на Божков, подкрепя и Румен Радев
Автор:   ПИК

Връзките на Мая Манолова с хазартния бос Васил Божков лъснаха с пълна сила покрай учредяването на партията му. Близък на бившата червена депутатка лъсна като един от босовете във формацият на избягалия в Дубай бизнесмен. Става дума за учредителя на партията Божков в Севлиево.

препоръчано

Това е потвърдил и самият Владимир Тодоров пред местни медии, тъй като в града той отдавна е известен. Сдружението му "Граждани за Севлиево" е сред партньорите на Манолова в "Изправи се.БГ" и са партньори и до ден-днешен, съобщава "Зонанюз.бг".

Близостта между Манолова и сдружението датира почти от неговото учредяване, когато Мая Манолова още беше омбудсман. Тя направи поредица от срещи със създателя и учредител на сдружението, починалия от инфаркт наскоро бивш общински съветник в Севлиево Боян Ботев. Мая Манолов се сближи особено силно с него и неговата група в града. Името на сдружението "Граждани за Севлиево" и днес е сред вписаните публични партньори на "Изправи се.БГ".

Учредителят на партията на Божков в града Владимир Тодоров заедно с Мая Манолова и покойния вече Боян Ботев, който почина след боледуване от коронавирус, бяха заедно и на Шипка на 3 март миналата година, когато там всяваше смут Румен Радев и го подкрепиха със солидна агитка. Тогава президентът се изгаври с пандемията, а по-късно Ботев падна нейна жертва.

Както ПИК писа още миналата година, приживе той е засичан в нарушаване на няколко члена от Наказателния кодекс, свързани с противозаконно пречене на орган на властта, на частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, както и за потвърждаване на неистина или затаяване на  истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства. Занимавал се е и с лихварство. Боян Ботев е бивш служител на охранителна полиция. Близък със Златомир Петров-Баретата. 

Най-близкото доверено лице на Боян Ботев приживе е именно Владимир Тодоров. На множество снимки той е в опасна близост до Мая Манолова - още от 2016 г. насам. 

На кадрите се вижда и най-близкото обкръжение от щурмоваци около Манолова и таксиметровия шофьор Владимир Тодоров, който днес е учредител на партията на Васил Божков "Българско лято". Той е бил на денонощно на разположение на Боян Ботев за чувствителни услуги покрай дискотеката му „Бобруйск“ в Севлиево и други подобни дела. Явно е бил много важен за бизнеса на Боян Ботев в местния парламент, за да стане общински съветник от едва 7-ми в листата на „Ние, гражданите“ на местните избори 2019 г. Това става след като избраната за втори съветник от „Ние, гражданите“ Светла Георгиева се отказва, отказват се и всички след нея, докато се стигне до поставения на 7-мо място Владимир Тодоров. Тази тройка е непрекъснато заедно, както се вижда и от снимките от 3 март миналата година на Шипка – плътно зад гърба на Мая Манолова, в най-близкото обкръжение на Румен Радев. 

Но иначе Мая Манолова продължава да твърди, че няма нищо общо с Васил Божков и не е ходила в офиса му на "Московска", нейни особено близки приятели не са учредители на партията му в страната. Изобщо, нищо не е такова, каквото документите и снимките показват... 

 

 

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това