РАЗКРИХА СЕ: Елена Йончева се включи лично в каталунската атака срещу Борисов с интервю - претопля фалшификата в проруското издание, свързано и с наркокланове

Политика

РАЗКРИХА СЕ: Елена Йончева се включи лично в каталунската атака срещу Борисов с интервю - претопля фалшификата в проруското издание, свързано и с наркокланове

76962
на 22.02.2020
РАЗКРИХА СЕ: Елена Йончева се включи лично в каталунската атака срещу Борисов с интервю - претопля фалшификата в проруското издание, свързано и с наркокланове
Автор:   ПИК

Дъщерята на агент от КГБ Елена Йончева не се сдържа и скандално разкри участието си във вчерашната хибридна атака в проруско издание в Каталуния. Припомняме, че в "Ел Периодико" се появи вчера претопления фашификат за къща на премиера Бойко Борисов в Барселона. Това става след сигнал на слугата на Цветан Василев - Гошо Тъпото от "Боец". Както първо ПИК разкри, жалбата му е изцяло по твърдения на Йончева от преди година, разобличени отдавна у нас като тотален фейк. Връзката с Йончева не е случайна, тъй като тя също е обвиняема за пране на пари от КТБ през офшорка на нейно име. 

препоръчано

За да е съвсем сигурно, че има участие в хибридната афера обаче Елена Йончева постъпи досущ като Гошо Тъпото - лично дала интервю за проруското издание, което е публикувано късно снощи, съобщава "Трибюн". В него тя обяснява, че в сигнала на "Боец" има "обезпокояващи факти“, които се припокриват 1:1 с нейно „разследване“ отпреди година. Пропуска да каже обаче, че нито дума от нейните твърдения не беше доказана, а точно обратното - е разобличена като фалшификат.

Иначе прокарващите кремълски интереси репортери от „Ел Периодико“ се хвалят, че материалът им за Борисов предизвикал буря в България. Темата наистина има широк отзвук в страната ни, но бомбастичните новини не успяха да пробият в други медии – нито в Испания, нито в Европа. Причината естествено е липсата на достатъчно достоверност, която да бъде подхваната от западната преса.

Ако наистина имаше доказателства за подобен скандал с премиер, нямаше само руската ТАСС да публикува новината на каталунския вестник и така да се разкрият сами, че става дума за хибридна кремълска атака срещу Борисов заради обръщането му към САЩ и близки отношения с Доналд Тръмп, за което ПИК съобщи още вчера.

Роящите се статии по темата в „Ел Периодико“ се припокриват с вчерашните разкрития на премиера, че това е очаквана и планирана атака - не става въпрос за единична публикация, а за поръчани цяла серия от материали, които ще излизат няколко дни и за което той е бил уведомен от разузнаването.

От каталунска гледна точка България е малка страна на другия край на Европа. С население от около 7,5 млн. души, испанската област едва ли е толкова заинтересована от политическата ситуация в София. Защо тогава едно от най-големите издания в Барселона може да се интересува от собствеността на една вила на тяхна територия, която освен това е ясна?

Собственикът на имота Александър Чаушев каза пред ПИК кога и как е купил къщата, а и заявява, че много българи имат къщи там, а за да се купи имот се прави задълбочен анализ на произхода на средствата.

Причина е, че „Ел Периодико“ е високотиражен вестник, свързван със руските служби и водената подривна дейност в Каталуния, чиято цел е откъсване на автономната област от територията на Испания. Собственик на ежедневника е Франсиско Хавиер Мол де Мигел, за когото се твърди че е безмилостен бизнесмен, нямащ никакви скрупули откъде получава финансиране за медията си.

Забогатял съвсем млад и без подробна информация по какъв начин, де Мигел беше един от героите в станалите известни по цял свят „Досиета Панама“. За него се твърдеше, че е бил обвързан с пране на пари и укриване на данъци.

Затова и множество антииспански и антиевропейски тези пробиват в „Ел Периодико“, за което открито се твърди, че не отказва капитали с руски произход, превръщайки се в инструмент на хибридната война. Още през 2017 г. беше обявено, че испанските следствени органи разследват евентуална намеса на руските тайни служби в политическите трусове в Каталуния. Целта им била да се дестабилизира страната и целия Европейски съюз.

В разгара на кампанията около референдума властите в страната опитаха да спрат редица просепаратистки сайтове, но опитите им били спрени от „руски шпиони със съдействието на руски хакери“, твърдяха тогава от Мадрид.

Съдружник на де Мигел е Аранзазу Сарасола – фамилия, свързана с колумбийския наркокартел „Меделин“ и трафик на оръжие.

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това