Раул Кастро се оттегли от ръководството на управляващата партия в Куба

Америка

Раул Кастро се оттегли от ръководството на управляващата партия в Куба

3315
на 17.04.2021
Раул Кастро се оттегли от ръководството на управляващата партия в Куба
Автор:   ПИК

Раул Кастро потвърди, че предава ръководството на Кубинската комунистическа партия на по-младото поколение на партийния конгрес, който започна вчера, слагайки край на шестте десетилетия на ерата "Кастро" в комунистическата латиноамериканска страна, предава „Ройтерс”, цитирана от „Фокус”.

препоръчано

В речта си, откриваща четиридневното събитие, 89-годишният Кастро заяви, че новото ръководство ще бъде "лоялно на партията с десетилетия опит, произлязло от редиците й и изпълнено със страст и антиимпериалистичен дух“.

Кастро беше казал на предишния конгрес на партията през 2016 г., че това ще бъде последният мандат, воден от "историческото поколение", което се бори в Сиера Маестра, за да свали подкрепяния от САЩ диктатор по време на революцията през 1959 г.

Той вече предаде президентството на страната през 2018 г. на 60-годишния Мигел Диас-Канел.

Новото поколение лидери, което не се е "доказало в революционната борба", ще има пред себе си трудна задача. Смяната на поколенията се случва на фона на най-тежката икономическа криза в страната след разпадането на Съветския съюз и с признаци на нарастващо разочарование, особено сред по-младите кубинци.

Самият Раул Кастро стана временно изпълняващ длъжността президент, когато брат му Фидел се разболя през 2006 г., а по-късно и през 2011 г.,по-младият Кастро стартира редица социални и икономически реформи, за да отвори към света една от последните комунистическите страни,но тези реформи по-късно спряха, коментира агенцията.

 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това