Реал Мадрид гони първи трофей с Мбапе срещу мистерията Аталанта

Световен футбол

Реал Мадрид гони първи трофей с Мбапе срещу мистерията Аталанта

11256
на 14.08.2024
Реал Мадрид гони първи трофей с Мбапе срещу мистерията Аталанта
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Победителят в Шампионска лига Реал Мадрид и носителят на трофея в Лига Европа Аталанта излизат един срещу друг в спор за Суперкупата на Европа. Срещата е тази вечер от 22:00 часа във Варшава. 

препоръчано

"Белите" надделяха над Борусия Дортмунд, за да триумфират за 15-и път в Турнира на богатите, докато "бергамаските" се наложиха над Байер Леверкузен за първия си европейски трофей. Днес испанският гранд ще се опита да стане и отборът с най-много Суперкупи на Европа. До момента "кралете" са спечелили пет, колкото имат още Барселона и Милан, информира "Гонг“.

Срещата ще бъде първи официален мач и за двата отбора през този сезон. В предсезонните двубои Реал Мадрид записа две победи и две загуби. Успехите бяха над Албасете (3:0) и Челси (2:1), а загубите - от Милан (0:1) и Барселона (1:2).

"Белите" най-накрая успяха да привлекат Килиан Мбапе, който няколко години се изплъзваше на Флорентино Перес. Очаква се французинът да дебютира днес за новия си отбор. В тима вече не са Начо Фернандес и Тони Кроос, както и Хоселу. 

Аталанта има едва два значими трофея в историята си, като трябваше да чака 61 години за втория от тях. Бергамаските са 41-вия отбор, който ще играе в мача за Суперкупата. Треньорът на отбора Джан Пиеро Гасперини вече определи мача срещу Реал като най-големия момент в историята на клуба. През лятото отборът не успя да спечели нито една от контролите си. Италианският тим завърши 2:2 с АЗ Алкмаар и отстъпи с 1:4 на Парма, както и 0:3 на Санкт Паули. 

Карло Анчелоти няма да може да използва Едуардо Камавинга, който получи контузия на тренировката преди мача. Аут е и Дейвид Алаба. За Аталанта няма да играят Тюн Копмайнерс, както и дълготрайно контузените Джорджо Скалвини и Джанлука Скамака. Аут са още Рафаел Толой и новото попълнение Николо Дзаниоло. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК