Реал Мадрид се развихри за едно полувреме

Световен футбол

Реал Мадрид се развихри за едно полувреме

3562
на 05.12.2015
Реал Мадрид се развихри за едно полувреме

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Отборът на Реал Мадрид спечели убедително с 4:1 над гостуващия Хетафе в първа среща от 14-ия кръг на Ла Лига. Забърканият в скандал за изнудване Карим Бензема се отърси от проблемите си с два гола (4 и 16). Гарет Бейл (35) и Кристиано Роналдо (38) направиха резултата категоричен до почивката. През втората част "лос меренгес" играха по-отпуснато, не вкараха гол, а допуснаха такъв в 70-ата минута. С успеха Реал Мадрид се доближи на три точки от лидера Барселона преди гостуването на каталунците във Валенсия, пише Sportal.bg.

препоръчано
свързани новини

Рафаел Бенитес заложи на атомното трио Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо. Лукас Васкес зае позицията на десен краен защитник. Гостите на Фран Ескриба бяха подредени в схема 4-2-3-1 с централен нападател Алваро Васкес.

"Лос бланкос" стартираха с гол при първата си завършена атака. В четвъртата минута Пепе центрира отдясно, а Бензема беше оставен сам и отблизо засече с крак в мрежата - 1:0. В осмата Кристиано Роналдо опита да прекъсне черната си серия от преки свободни удари и стреля, въпреки че позицията нагледно беше по-удобна за центриране. Португалецът отправи коварна топка, но Висенте Гуаита реагира много точно и изби в корнер.

В 11-ата Хамес Родригес центрира отляво, Бензема спечели въздушния дуел и насочи много добре топката, но стражът се прояви с великолепна намеса. В 16-ата топката беше центрирана към втората греда на гостите, Бейл я свали с глава, а Бензема от десет метра отново не прости грешката в защита - 2:0 след нисък изстрел в десния ъгъл.

В 23-ата Бейл изпрати бомбен шут от 23 метра, Гуаита плонжира и имаше късмет топката да профучи покрай гредата в аут. "Сините" се посъбудиха в средата на полувремето и застрашиха вратата на Кейлор Навас с опасен изстрел на Дамиан Суарес в 26-ата минута и с опит на Анхел Лафита три по-късно. В 31-ата Роналдо беше много близо да отбележи от 33-метров фал. Топката тупна коварно пред вратаря, но и премина на сантиметри от лявата греда, излизайки в аут.

В 35-ата Бейл покачи на 3:0 след хубав удар в далечния ъгъл. Роналдо свали топката от аутлинията, уелсецът я овладя и шутира от седем метра по диагонала. Три минути по-късно тимът на Рафа Бенитес се възползва от много скоростна контраатака. Топката беше насочена към устремения по дясното крило Роналдо, а той я насочи в правилния момент покрай тялото на вратаря към далечната греда - 4:0. Това беше гол номер 235 за CR7 в Примера, с който 30-годишният португалец задммина Уго Санчес и вече е еднолично на трето място във вечната голмайсторска листа на Лигата след Телмо Сара (253) и Лионел Меси (289). В 44-ата Гуаита не изби добре топката след центриране на Хамес, но Бейл не настрои добре мерника.

След почивката очаквано темпото спадна. Реал Мадрид пестеше сили предвид предрешения характер на двубоя. В 49-ата минута Бензема стреля над гредата от пеналта. В 51-ата Данило получи травма, Алваро Арбелоа се приготви да влиза в игра, но все пак южноамериканецът остана на терена. В 60-ата Лука Модрич направи добър рейд отдясно, но не достави добра топка за Роналдо. В 70-ата тимът от "Колисеум Алфонсо Перес" върна един гол след изпълнение на корнер. Централният бранител Алексис Руано насочи с глава към далечния ъгъл - 4:1.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК