Ролята на Чаплин донесе "Златен Кукерикон" на Мариан Бачев

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Ролята на Чаплин донесе "Златен Кукерикон" на Мариан Бачев

3633
на 08.04.2021
Ролята на Чаплин донесе Златен Кукерикон на Мариан Бачев
Автор:   ПИК

За ролята си на Чаплин от едноименния мюзикъл на Варненската опера Мариан Бачев се увенча с театралната награда за хумор и сатира "Златен кукерикон" за най-добър комедиен актьор след вихреното сатирично кабаре в червено и черно с много канкан, джаз и рокендрол в сряда вечер.

препоръчано

Директор на Сатиричния театър Калин Сърменов и Силвия Лулчева бяха водещи на церемонията по награждаването. Бачев не забрави да благодари на учителката си проф. Надежда Сейкова, посвети приза на режисьора Борис Панкин, който винаги го е подкрепял от началото на кариерата му, а ваучерът с финансовото изражение на отличието обяви, че предоставя за лечението на преподавателката от НАТФИЗ доц. Александра Хонг.

Със "Златен кукерикон" за най-добра женска роля си тръгна актрисата Анна Петрова за изпълнението си в постановката "Лъжата" на режисьора Гълъб Бочуков в Театрално-музикален център – Кърджали. В краткия си благодарствен монолог тя пожела на Мария Бакалова да спечели "Оскар".

Наградата в категория "Млада надежда" грабна целокупният актьорски клас на проф. д-р Ивайло Христов в НАТФИЗ за неговия спектакъл "Суматоха" по Йордан Радичков в Учебния театър. 

Отличието за най-добра режисура отиде при Николай Урумов за една друга "Суматоха": в Драматичен театър "Сава Огнянов" – Русе. 

"Златен кукерикон" за най-добър спектакъл пък бе присъден на авторския спектакъл на режисьора Боян Иванов "Ако Фройд беше индиец" във Варненския куклен театър.  Наградата за цялостно творчество в сферата на хумора и сатирата на името на големия Георги Калоянчев бе връчена на проф. Пламен Марков от сина на легендата – актьора Ивайло Калоянчев, пише в. "Монитор". 

Сподели:
Бомба x
ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме пътищата в страната (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме пътищата в страната (ВИДЕО)
ново
Днес: 208
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това