Росица Кирова разкри: Ето как служебен министър спря проекта за тунел под “Петрохан“, с който другарят Радев смело се заигра

АВТОРСКИ НОВИНИ

Росица Кирова разкри: Ето как служебен министър спря проекта за тунел под “Петрохан“, с който другарят Радев смело се заигра

308219
на 04.06.2021
Росица Кирова разкри: Ето как служебен министър спря проекта за тунел под “Петрохан“, с който другарят Радев смело се заигра
Автор:   ПИК

Запетайка срещу цял един регион… или как един служебен министър реши да е по-голям светец от Бог (за сметка на хората от Северозапада)! Със свое Решение номер 4 от 31.05.2021 г. един служебен министър реши набързо да не допусне извършването на ОВОС по Инвестиционния идеен проект за Тунел под Петрохан. Явно не му е приоритет.

препоръчано

Това написа във Фейсбук Росица Кирова, която на редовните парламентарни избори, беше водачка на листата на ГЕРБ във Видин. Именно пробиването на тунел под Петрохан, е един от мащабните проекти, с които най-бедният регион в ЕС - Северозападният, се надява да изледе от нищетата. 

Сега на този така чакан проект е сложен кръст, а работата по него - на трупчета.

Ето и какво написа в социалната мрежа бившата депутатка:

Запетайка срещу цял един регион… или как един служебен министър реши да е по-голям светец от Бог (за сметка на хората от Северозапада)!

Със свое Решение номер 4 от 31.05.2021 г. един служебен министър реши набързо да не допусне извършването на ОВОС по Инвестиционния идеен проект за Тунел под Петрохан.

Явно не му е приоритет.

Пък и защо ли да потърси решение, като може просто да прекрати започнатото. Чегърта явно.

Нищо, че назначилият го другар Радев смело се заигра с идеята за Тунел под Петрохан (преди 9 месеца точно, на инициативата “Три морета“ !!!)

Тогава трябваше да покаже загриженост, а сега явно не му пука вече… Кой знае.

Да не бъда крайна ме съветват, че щял да ми прати Рашков и компания! И стана доста неловко…

Аз пък си мислех, че новият морал и грижата за хората предполагат обективност и последователност, особено за онова, което е добро и полезно за държавата и хората тук. Наивно, нали!?

Не е политкоректно, но определено по-глупав и несъстоятелен мотив едва ли някой друг би изтъкнал, за да ОТКАЖЕ оценка на Въздействието върху околната среда на проект, който засяга бъдещето на цял един български регион.

Защото Инвестиционното предложение засяга няколко защитени зони, но предвидените дейности не са в противоречие с режима в тези зони!

До тук добре.

Но са в противоречие с режима, въведен с Плана за управление за една от защитените зони (плана е утвърден на 26.01.2016) !!!

За сведение на служебния министър:

Плановете за управление се променят със Заповед на същия този министър през 5 или 10 години в зависимост от вида на зоната. И какви да са ограниченията зависи от приоритетите и националния ни интерес.

Не е редно на базата на един ПУ (план за управление), който се изменя на всеки 5 или 10 години да вземаш решение, с което отказваш или предопределяш развитието на цял един регион за следващите 50 или100 години!!!

Или по-точно не е нормално на това основание да откажеш възможността за изготвяне на доклад, който да предвиди адекватно решение!

Нагло е. Безотговорно. И прекалено самонадеяно.

Разбира се, ако си твърдо решен да спазваш запетайките, та дори и с това да зачеркнеш перспективата на цял един регион, възможности за откази има много.

Хубаво е обаче поредният господин или другар чиновник да не забравя, че и хората от протеста за „Тунел под Петрохан“ и „магистрала до Видин“ са много. Или поне достатъчно.

И може да се окажат на пътя, в търсене на своите граждански права!

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това