Румен Петков: Бежанският проблем става от политически в стратегически

Политика

Румен Петков: Бежанският проблем става от политически в стратегически

5712
на 13.09.2015
Румен Петков: Бежанският проблем става от политически в стратегически
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Бежанският проблем в България от политически се превръща в стратегически", заяви в Сливен заместник - председателят на АБВ Румен Петков, предаде Дарик. 

препоръчано

„Не може бившият президент на Франция Никола Саркози да изрази виждането, че бежански лагери трябва да изградят, разположат и утвърдят в периферията на Европа и да сложи България в периферията", коментира Петков. 

Той заяви, че не разбира мълчанието на нашето правителство по този въпрос. Според него предходното правителство е направило груби грешки с допускането на стотици хора да се регистрират на един адрес.

„Ако някой иска да неглижира тези проблеми или пък да спекулира с тях, както направи БСП, която не взе никакви мерки като мандатоносител за цялостен и стриктен контрол на влизането и движението на бежанците в България, днес искаме въпросът да се обсъжда в Консултативния съвет по национална сигурност. Нужно е да кажем, че Европа беше сварена неподготвена.", уточни бившият вътрешен министър в правителството на Сергей Станишев. 

"Европейският съюз няма единно законодателство по този въпрос и това позволява двойните стандарти поради законовите различия в отделните страни", каза още Петков.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК