Руснаците не искат да се връщат в офисите след пандемията

Европа

Руснаците не искат да се връщат в офисите след пандемията

2786
на 05.05.2021
Руснаците не искат да се връщат в офисите след пандемията
Автор:   ПИК

Едва 4 на сто от руснаците искат да се върнат да работят постоянно в офис след края на пандемията от коронавирус. Това сочат данните на публикувано във вторник социологическо проучване. Останалите предпочитат да работят предимно от вкъщи, като признават, че са оценили високо възможността да се трудят дистанционно. На фона на тези настроения, руските власти активно започнаха да обсъждат въвеждането на 4-дневна работна седмица. 

препоръчано

Междувременно здравни специалисти заявиха, че най-вероятно Русия е успяла да избегне третата вълна на „Кавид-19“. Тук през последния месец не се наблюдава ръст на заболеваемостта от „Ковид-19“, като прогнозите са оптимистични и се очаква още в края на лятото да бъдат отменени и последните ограничителни мерки. За денонощие в Русия новите случаи на „Ковид-19“ вече не надхвърлят  9000, което е най-ниският показател от октомври м.г. досега. Общото количество на заразените с „Ковид-19“ в страната надхвърли 4,6 млн. души, оздравелите са над 4 млн.

Сравнително спокойна е ситуацията и в Москва, която е лидер в черната класация. За последните 24 часа тук новите случаи са едва 2050. В тази връзка столичните власти решиха преди дни да съкратят с 4500 броя на болничните легла за лечение на пациенти с „Ковид-19“. Освен това  бяха отменени почти всички ограничения, въведени във връзка с неразпространението на вируса. Отпадна изискването към работодателите 30% от персонала да работи от вкъщи.

 Тази мярка вече става доброволна. Отвориха врати нощните заведения, баровете, дискотеките, ресторантите, фитнес залите, кината и моловете. Московските здравни власти отбелязват още една положителна тенденция - за първи път от лятото на миналата година в местните болници са свободни 50% от леглата, предназначени за лечение на пациенти с „Ковид-19“.

По-рано стана ясно, че в Сибирския регион на Русия се формира нов мутирал вариант на коронавируса. Специалистите обаче успокояват, че той не е по-опасен от вече известните щамове на „Ковид-19“.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това