Вход
София
Времето в София 14 o C

САМО В ПИК! Адвокат Марковски: Подсъдно е Нинова и Йончева да наричат Борисов "лъжец"! Елена е взела стотици хиляди левове от БНТ и има документи

САМО В ПИК! Адвокат Марковски: Подсъдно е Нинова и Йончева да наричат Борисов "лъжец"! Елена е взела стотици хиляди левове от БНТ и има документи

на 02.06.2019
341581
49
САМО В ПИК! Адвокат Марковски: Подсъдно е Нинова и Йончева да наричат Борисов "лъжец"! Елена е взела стотици хиляди левове от БНТ и има документи
Автор: Симо Русев
02.06.2019
49
341581

ПИК потърси адвокат Марин Марковски, който защитаваше премиера и лидер на ГЕРБ по делото за 800-те хиляди лева, които журналистката е взела от БНТ, докато е във фактическо съжителство с министър-председателя Сергей Станишев. Правистът няма обяснение защо магистратите не са допуснали в процеса изисканите от него свидетели, но е категоричен, че Нинова и Йончева подлежат на съдебно преследване, защото си позволяват да наричат Борисов "лъжец" независимо от решението на Темида по това дело.

 - Адвокат Марковски, по делото "Йончева-Борисов" как всъщност доказахте, че журналистката е взела въпросните 800 000 лева от БНТ?

- Тъй като агенция ПИК е официален източник на информация, искам да съм прецизен с документите. Може да не са 800 000, може да са по-малко - няколко стотин хиляди. По това дело има приложени документи. Тя е взимала такива пари, като си е уреждала външни продукции от фирми, които са и заплащали, а пък телевизията и е отпускала рекламно време като компенсация на тези фирми, които са го продавали. Тези документи са приложени по делото и не са оспорени.

- Защо Йончева не оспорва, след като твърди, че е права, няма ли колизия, противоречие?

- Аз ви казвам факта, а вие искате да правя коментар на нейната преценка. Тя не оспорва документите, защото те са истински документи. Имаме справки от телевизията колко и какви договори има с някои фирми, които са и осигурявали пари, за да може тя да прави своите продукции, а пък телевизията е плащала на тези фирми с рекламно време като компенсация за парите, които Йончева е получила. Това е сключено с договори. Сложното тук е дали това е гражданско-правна сделка, която е допустима от закона, дали има някакво престъпление. Този факт ние го доказахме в съда, тъй като интересите на делото го налагаха. Но категорично не правя наказателно-правна оценка на това. Не съм прокурор. Тези факти ги има по делото.

- Т.е. вие имате неоспорими доказателства, които Йончева няма как да оспорва, така ли да ви разбирам?

- Как ще оспорва? Там има фактури, има ги договорите за тези продукции, има ги фактурите от телевизията. Има документи по делото, които не са оспорени от нея, защото те отговарят на истината. Ако има престъпление или нещо нередно финансово, правните институции категорично трябва да се произнесат.

- Има ли значение това, че в този момент Йончева е във фактическо съжителство с министър-председателя Сергей Станишев?

- Аз категорично не мога да правя изводи от интимните връзки - дали те имат отношение към договорите. Това е правен въпрос. Другото е въпрос от интимния свят на хората. Затова аз не мога да правя никакви такива изводи. Аз само казвам фактите. Това е факт, има документи, гражданско-правни договори, във връзка с които тя е използвала външни продукции, като по този начин си е осигурила финансирането. Но не искам да правя никаква оценка, не защото ме е страх, а защото нямам юридическото основание за това.

- Понеже говорите за факти, факт е, че съдът не допусна изисканите от вас свидетели по това дело срещу Бойко Борисов, защо?

- Не мога да кажа. Съдът в първата инстанция направи нещо, което изключително нередно и погрешно. Прие експертизата, която казва, че записът може да бъде манипулиран, с което изобличава Бойко, че е казал тези думи. Похарчиха се милиони, за да могат някои да станат големи журналисти. Втората инстанция също възприе този погрешен извод. Втората инстанция отхвърли иска на Йончева срещу ГЕРБ. Тя беше завела делото срещу Бойко Борисов като министър-председател, като човек, който ги е казал тези неща, и като председател на ГЕРБ. Но съдът отхвърли този иск срещу ГЕРБ.

- Допустимо ли е Елена Йончева и Корнелия Нинова да наричат Бойко Борисов "лъжец" след произнасянето на съда, каквото и да е то? Не подлежат ли те на правна санкция по повод на тези си изявления?

- Категорично обидните думи не са позволени независимо от това дали съдът е уважил иска, или не. Защото съдът не обижда Борисов, а казва, че в спора счита, че Йончева е права, че той ги е казал тези думи. А това, че той оспорва автентичността на записа, че оспорва доказателства по делото, това не им дава право да го обиждат. Аз обърнах внимание на екипа на премиера, на пиара, че това е престъпление, но той заради нежелание да влиза в излишни дела и грозни процедури не поиска да понесат последиците за това. Това категорично е недопустимо. Когато има двама души, които се съдят, ако единият загуби делото, а другият оспорва доказателствата, този, който е спечелил делото, никой не му дава право да го нарече лъжец, защото може да се окаже, че това оспорване е правилно, а съдът да не го е преценил вярно. Дори Върховният съд може да вземе друго решение. Така че това поведение на Йончева и на Нинова не е редно и не може да бъде толерирано като разумно поведение.    

Сподели:
Напиши коментар »
(49)
1
Това е най малката обида с която може да се нарече човека.който узорпира всички власти в страната.При Живков нямаше такъв тоталитаризъм.какъвто има сега.
2
Само корупцията - не!
3
За това Иванчева го смени
4
бсп от 2 милиона падна на 200 хиляди :))))))
5
А не е ли подсъдно да си лъжец ?
6
А как се нарича човек който лъже? ЛЪЖЕЦ. Борисов няма изказване в което да не излъже нещо. Откровени и дебелашки лъжи.Това са ежедневие за Борисов
7
Той загуби на две инстанции делото на Йончева срещу Питека. След като съда е постановил решение, че обвиняемата страна е лъгала , при това публично, всеки може да нарича Питека лъжец. Марковски загуби преди няколко години и делото на Борисов срещу Сидеров. Да, проформа делото е спечелено от Борисов, но Сидеров му плати 35000 лева , Борисов плати 34 000 лева деловодни разходи, адвокатски хонорари, държавни такси , експертизи и т.н. Наскоро Марковски беше напъден и от Иванчева. Тя го смени с адв. Хаджигенов. Най добре е този дебелак да спре да се прави на адвокат. Може някога да е бил , но днес той няма нищо общо с тази професия. Синът не е по добър от него.
8
Потомствената Руска К-УРВА Завършила в МОСКВА Елена Йончева е Оборотна БРАНТИЯ ! На Кой ли се е Метнала, на Майка си Евтина Руска П-РОСТИТУТКА или на Баща си Болшевишкото К-ОПЕЛЕ Пияница, Умряло от АЛКОХОЛИЗЪМ ? Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на МВР - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
9
СЛЕД УБЕДИТЕЛНАТА ПОБЕДА НА БСП НАД ГЕРБ ДА ПОЖЕЛАЕМ И ЗА НАПРЕД БСП ВИНАГИ ДА БИЕ С ПО 10 % ПО-МАЛКО ОТ ГЕРБ!
10
Сергей ЯКОВ Станишев П-ЕДЕРАСТ, Създател на Гей Бардака ДАНС ! На Венци Йосифов П-роститутката (Секретарката) Моника Две Сурогатни К-опелета му ИЗ-СРА. Разправят че Биологичния Баща Бил Рязания ПОМАК от Милиционерското в Пазарджик Старшина Асан Ибраимов Омеров, но Само Разправят. Златоградския М-АНАФ Хаджолов и Той Редовно Участвал в ГАНГ БАНГА с Моника, та не се Знае Кой и Кога е Бил Отгоре и Кой Отдолу та да Сколаса да си Изхвърли Семето Фатмашко ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
11
А не излъга ли, в началото на мандата си, че ще увеличи драстично пенсиит, ще увеличи двойно вдовишките пенсии.
12
Значи, сега, когато Цветанов вече не е заплаха, се превърна за една нощ от милиционер, пипон, айдук и какво ли още не, в “история в българската политика@ и “лоялен и коректен”!? Ееееххх, Боже, Боцееееее, така те изиграха! Сега вече няма човек, дето да застава на амбразурата вместо теб! Цветанов ще направи партия, щото е човек на Козяк! А ти и твоите съветдки стремежи ще бъдете потопени, както всичко, което е имало вземане даване с Кремъл!
13
Съд до дупка за крадците и мафиоти от БСП
14
................ВИЕ.БАМАИКЯТА ПРОССТА.....ЦЕЦКО КОЗМИЧЕЗКИЯ ЧЕРЕП Е С АПАРТАМЕТИ ЛЕНЦЕ ЛУДАТА С КАШТИ А ВИЕ СТЕ С УИФГЗО !.....
15
Марковски и БоБо. Не мога да определя кой е ро дебел и по стар. Със сигурност знам кой е по богат.
16
...........ДАРЖАВАТА Е ТВА КОЕ СТЕ ВИЕ !.....
17
Не знам,на колко години е''другаря''1,но ми се струва,че не знае,как е било,при бай тошо.
18
Хмммм..., искам да припомня на този юрист да си припомни Римското право!!! Но май всичките още четат по учебниците на Вишински!!! Толкова много, че няма истинско законодателство в България!!! Закона е закон за "миропомазаните"!!!Справедливост никаква за обикновенния човек! Нито закона е закон, нито съда е съд, нито прокуратурата прокуратура..., оттам и липсата на държавност!!! Обаче, така ви изнася на всички!!! А що се отнася до Елена Йончева - няма няма ценностна система!!!
19
А този дедко, любител на кинтите, говори ала Кашпировски, защото тарифата му била на час лакардия!!!
20
КАКВОТО И ДА ПИШАТ ТУК ВСЯКАКВИ КОМУНДЕЛИ ,ОТ КОМУНИСТ ПО-долнопробно НАМАААА! КОЛКО ЛИ ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ ОНЕЗИ ПРАСЕТА,ДЕТО ЩЕ ИЗЯДАТ ПРЕБИТИЯ БОЙКО? МРЪСНИ АЛЧНИ ИЗЧАДИЯ
21
Адвокате, защо те смени Иванчева? Загубили ли делата срещу Йончева? Кажи си Марине!
22
Марковски видя истинатза Иванчева и тихомълком се оттегли . Хитрец е Марковски , хитрец .
23
Нинова излъчва бригадирски плам, но с поведението си прикрива факта, че не се чувства достатъчно искрена и откровена. "Усмивката й излъчва странен начин да прикрие лъжата. При нея емоцията се крие зад един тоталитарен глас: "Аз никога не лъжа! "Аз никога не греша", казва усмивката й, но не се получава добре и е проличало, че оставката й като лидер на БСП не е влизала в нейните планове.Г-жа Лъжа Импексова е заклет враг на истината!Относно оставка на Бойко , ами мечтите са безплатни!Те и Нинова и Радев се молят Бойко да се махне, та да освободят спонсорите от ареста, защото ако бяха осъдени, Радев щеше да ги амнистира всичките, както до сега 650 престъпника е амнистирал от началото на мандата си! В момента амнистираните от Радев са първи протестери! Затвор за престъпниците!
24
Съда се е произнесъл на 2 инстанции - ББ е излъгал! И този дебелак го потвърждава: Йончева е получавала пари само от частни фирми, това е истината. Телевизията не ѝ е плащала нищо! Това, че телевизията в последствие е дала рекламно време на тези фирми не означава, че е дала пари. В най-добрия случай това са "пропуснати ползи", това не са ПАРИ! И тоя пърдухал го знае, но се опитва да го "извърти", естествено не без помощта на автора на репортажа! Симо, Симо жалък си ! Мразя комунистите, но в случая Бат Бойко е излъгал. И то да беше само в този случай......
25
На №7 24. Приятелю, ти много по умен от онова юридическо потно туловище!
26
Да,де затова Темида е с вързани очи и завършилите юристи полагат все още неактуалната Хипократова клета,свързана с древните гръцки богове.В случая въпроса е ,че дори Борисов да е казал тези думи за Йончева,без да споменава името конкретно,това обида ли е или клевета ?Не знам защо завъртяха спора около това,,че думите са неправилно интерпретирани ,а не,че думите са казани въз основа на доказателствата от БНТ,че Йончева възползвайки се от съжителството си тази" велика " комбинаторка ,чрез държавната БНТ е дарено безплатно рекламно време за спонсорите й?А тези спонсори са повечето от БСП,като Гергов и др..Така,че на основа фактите са казани неща които едва ли да обидни или неверни.Нещо във адвокатската защита куца,стари похвати!Върховния съд трябва да върне делото за ново разглеждане от друг състав.Също е интересно колко пари са й дали спонсорите за филмите ,дали съответстват на рекламното време ,дали изобщо е ползвана реклама от тях.Дали е купила рекламно време на преференциални цени?При Ленчето нищо не е чисто!
27
майкоууу...крийте децата ..
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Аз не зная какво знае 1 но зная че тоя надмина Живков на квадрат !!!
30
отговор на коментар
И аз ще излъжа : Тия двете ку@ви не са от БСП !
31
отговор на коментар
И аз ще излъжа : Тия двете ку@ви не са от БСП !
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
йо . е чудовището в Европа ..бродещ комунистически призрак ..манифест
34
Абе мръсни долнопробни твари продължавате да се осирате всеки ден в сайта вместо да л-ижите топките на майките си дяволски изчадия!
35
Не , не , не ... !! Бай Хикс Игрек Икратконе е лъжец ! Той е ПУНТА МАРА !!
36
Адвокат. Роден около1947, от него кво зависи, а от съдията. Най-добрият наказателен адвокат в България сме чували от негови колеги преди години може да е деменция, ама да попитам докторите заможните хваа ли ги оглупяването, аз мисля, че само кахър и и бедни...
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Къде изчезна тази кучка, водачката йончева, нещо никаква не се показва отккакто „спечели„ изборите. Тази която непрекъснато лъже и на която трябва да се потърси по съдебен път отговорност за изявленията и че „нас ни управляеа шайка”, че нарича премира мутра и подобни изкази а после най нагло си поръча на разни платени мекерета от ”свободна европа„ и от „репиртери без граница” да пишат че в БГ нямало свобода на словото и да плюят по България. Това е не само свобода на простотията и ами направо нагла слободия
40
Аз даже не помня,някога печелил ли е дело този субект Марковски?Заема се с най- заплетените случаи и нито един не е докарал до край!Да си спомним с мъка за сестричките Белнейски,Бог да ги прости милите,да има осъден...,да набеден има,но..?!А пък Тук Йончева просто си осъди Борисов и това си е.Кой каквото си заслужи!
41
Абе на Лената Еврото кой е дал пари за рекламните заготовки?Тези пари нейни ли са ,честно спечелени от фирмата й ли са или просто завъртяни от " даренията" за да не си личи източника?За да ползва такива схеми експлоатирайки БНТ ,нещата много миришат!
42
Не знам ти кво помни ама тоя за под 30 бона не влиза в съдебната зала дали ако не е печелил дела трифката му на тия години ще е толкова, той е един от най скъпо платените адвокати в БГ а ти пишеш простотии дали е спечелил едно дело! Значи доказано корумпираната фризьорка го е наела според теб безплатно за да и изгният костите в кафеза!
43
Да,дебело спосориране е получила " другарката и то от такива с преобладаващо руско участие,като Лукойл, от почетния руски консул Гергов,и други другари на фактическия съжител Станишев.Дебели суми и дебело плащано от " държавната " народна телевизия БНТ .С малки суми не се задоволява само на едро.Използва и се възползва ,нищо не е случайно при нея,и все накланя към спонсори с преобладаващи руски дялове.!
44
Това че Елена Йончева яко се е облажила по времето когато живя със Станишев е факт.Много документи и хора го доказват.Но наглостта и при това положение да държи такъв сорат е чудовищен.
45
В днешна България комунистите не ги съдят. За разлика от всички други бивши соц. страни тук лустрация нямаше. Напротив, даде им се възможност да заграбят всички държавни активи и днес ги наричаме червени милионери. Сами сме си виновни, че допуснахме това да се осъществи. По тази причина ни наричат просто ГАНЮВЦИ.
46
Грозно е,на дърти години да се подмазваш на човекът,който има влияние над всички институции и над съда разбира се.Дали имаш топки и то твърди,можеш да го покажеш,когато поне веднаж,изкритикуваш г-н Борисов.Много е лесно да се движиш по течението.Днес да си еквилибрист,да подреждаш изреченията хвалейки някого,е зараза която е проникнала в много мозъци.Не познавам нито Елена,ни Корнелия,но този да раздава присъди тичайки по редакции,студия,сайтове,е меко казано идиотска отношение към себеподобните. Бат Марине,не разделяй българите според аршин.
47
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
48
Едната ги е откраднала нагло и безцеремонно с мисълта за безнаказаност - докато другия си ги е изработил почтено с мутренски незаконен бизнес, заобикаляне на закона и рушвети. Не се различават един от друг. Смях
49
Искаш да спечелиш много пари бързо? Започни сега получаваш начален бонус 1200 евро!Играй сега ! https://bit.ly/2HKWzdH
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13076
архив

Мъжете обичат да комуникират с изключително умни жени, обаче се влюбват, купонясват и спят главно с останалите...

няма нови новини
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
сега
2688
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кошмар на "Цариградско шосе" - три мелета затапиха булеварда, колоната е километрична (СНИМКИ)
x
СВЯТОСТ И ВЯРА: Света преподобна Макрина е сестра на едни от най-великите светци
x