САМО В ПИК: Атанас Мерджанов с ексклузивен коментар след инфарктния пленум на БСП - бламирана ли е Нинова и има ли място Иво Христов в евролистата

Политика

САМО В ПИК: Атанас Мерджанов с ексклузивен коментар след инфарктния пленум на БСП - бламирана ли е Нинова и има ли място Иво Христов в евролистата

117820
на 15.04.2019
САМО В ПИК: Атанас Мерджанов с ексклузивен коментар след инфарктния пленум на БСП - бламирана ли е Нинова и има ли място Иво Христов в евролистата
Автор:   Асен Рашков

Няма смисъл да се говори за бламиране на Корнелия Нинова, тъй като пленумът на БСП, както е известно, винаги е бил достатъчно демократичен и жив. В него винаги е имало горещи дискусии и в крайна сметка демокрацията побеждава.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Това заяви ексклузивно пред ПИК бившият депутат от БСП Атанас Мерджанов по повод вчерашното инфарктно заседание на пленума на столетницата, на което бяха отхвърлени предложените от Нинова кандидати за евродепутати, а Сергей Станишев влезе в листата на партията на избираемото 5-о място, както ексклузивно ПИК TV показа на живо.

"Вече сме в предизборна кампания и хубавото и позитивното е, че БСП влиза в тази кампания с една изключително перспективна и млада листа, която съчетава в себе си както опита, така и младостта. Това ще бъде не просто сериозна алтернатива на ГЕРБ, но и печелившата листа на европейските избори", добави пред медията ни социалистът.

На въпрос за думите на Нинова, че вече не носи отговорност при загуба на евроизборите, Мерджанов коментира: "Това по-скоро е една емоционална реакция, според мен не дотам добре осмислена за един политически лидер. В крайна сметка всеки един член на Националния съвет, всеки един член на БСП трябва да бъде отговорен за предстоящите резултати. От активността на всеки един, от високо до най-ниско равнище, ще зависи успехът и победата."

Бившият депутат говори и за включването в листата на президентския съветник Иво Христов.

"Това е виждане на ръководството. Всеки един от представителите в листата има своите силни страни. Смятам това да бъде консолидиращият момент в един букет от характери, тъй като Иво Христов е ярко ляво перо, безспорен ляв интелектуалец, който ще допринесе със своята активна работа и по време на кампанията, и като евродепутат", обясни той.

"Не само че е важно, но е и показателно включването в листата на Сергей Станишев на избираемо място, тъй като по този начин БСП за пореден път потвърждава своята абсолютна, легитимна, европейска идентичност и привързаност към европейските леви партии - нещо, за което тя беше упреквана, макар и до голяма степен спекулативно от нашите политически опоненти. Сега се изчерпа целият арсенал от критики по този въпрос. Смятам, че с опита на Станишев, с младостта и дръзновението на по-младите представители, защото и Петър Витанов, и Цветелина Пенкова са млади, ерудирани, обаятелни хора, които не просто могат да привличат, а сериозно респектират нашите политически опоненти, ще постигнем един сериозен успех", категоричен е социалистът.

Атанас Мерджанов разкри и коя от двете партии, ГЕРБ или БСП, е по-близо до победата, след като вече са ясни пълните им листи за евроизборите:

"Целта е ние да сме победители на тези избори. Едно мога да кажа - всеки един от членовете на Националния съвет е достатъчно мотивиран и се надявам тази мотивация да достигне връхната си точка към 26 май."

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК